Η τελειότητα των Metallica

Του μαθητή της Α Λυκείου  Θεοδωρίδη Κων/νου Γεώργιο

Η μουσική μέταλ, είναι ένα είδος μουσικής που πολλοί την θεωρούν ενοχλητική και «σπαστική». Αυτή η μουσική όμως είναι πολλά παραπάνω πράγματα από αυτά. Υπάρχουν πολλά συγκροτήματα μέταλ, αλλά οι Metallica είναι οι πιο γνωστοί και κατά την γνώμη μου οι πιο τέλειοι από όλες τις «μεριές».

Οι Metallica ξεκίνησαν 28 Οκτωβρίου 1981 και έχουν μέχρι τώρα 11 διαφορετικά άλμπουμ έχοντας κυκλοφορήσει το τελευταίο τους άλμπουμ στις 14 Απριλίου 2023 με όνομα 72 Seasons. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτό θα είναι το τελευταίο τους άλμπουμ.

Metallica 2

Τα τραγούδια τους δεν είναι όλα τα ίδια. Είναι όλα διαφορετικά και γραμμένα με προσοχή και πάθος. Η «διαφορά» που έχουν στα τραγούδια τους είναι αυτό που τους κάνει τόσο ξεχωριστούς και αγαπητούς.

Πολλά τραγούδια τους έχουν πολύ επικές μελωδίες και πολύ συγκλονιστικά σόλο. Τα πιο πετυχημένα τους τραγούδια είναι τραγούδια όπως: Fade to Black, The Unforgiven, To Live is to Die και πολλά άλλα.

Το τραγούδι που διαφέρει όμως είναι το Fade to Black, το οποίο μιλάει για την αυτοκτονία και το «σκοτάδι» που όλοι μας νιώθουμε σε κάποιο σημείο της ζωής μας. Η αίσθηση της «μοναξιάς» και η σκέψη του ανθρώπου που θέλει να ξεφύγει από αυτήν την μοναξιά.

Τραγούδια όπως: Seek and Destroy, Ride the Lightning, …And Justice for All, Nothing Else Matters, Sad But True, Enter Sandman, Whenever I May Roam, The Day That Never Comes, Now That We’re Dead, Lux Æterna, Screaming Suicide, Room Of Mirrors κ.α.

Metallica 3

Κατά τη γνώμη μου έχουν κλείσει με το καλύτερο άλμπουμ που θα μπορούσε κάποιος να κλείσει. Το Room Of Mirrors είναι το καλύτερο από όλα τα άλμπουμ πιστεύω. Μιλάει μεταφορικά για κάποιον που είναι σε ένα δωμάτιο γεμάτο με καθρέφτες με αποτέλεσμα να δει ποιος είναι πραγματικά και τι κρύβει εσωτερικά στη ψυχή του.

Η μουσική των Metallica προσωπικά με γεμίζει πνευματικά, μου δίνει χαρά και, όσο «τρελό» και να ακούγεται σε κάποιους, με χαλαρώνει. Η μέταλ θέλει τέχνη και ταλέντο και μου αρέσει το πάθος που ακόμη και 42 χρόνια μετά, στα 60 τους συνεχίζουν τις περιοδείες δυναμικά· αυτό μου δίνει πολλή έμπνευση.



Λήψη αρχείου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης