ΚΕΙΚ ΜΕ ΝΟΥΤΕΛΛΑ

Κέικ βανίλιας με Nutella

imagesYλικά:

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • ¼ φλιτζάνι τσαγιού φυτικό λάδι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ¾ φλιτζάνι τσαγιού Νutella ή μερέντα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και λαδώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
  • Σε ένα μπολ βάζετε το αυγό, το γάλα, τη βανίλια και το φυτικό λάδι και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά.
  • Σε άλλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν, προσθέτετε και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε σταδιακά, αυτό το μείγμα των ξηρών υλικών στο μείγμα υγρών συστατικών αυγού, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα ομογενές λείο μείγμα-χυλός.
  • Προσθέτετε το 1/3 του μείγματος στη φόρμα του κέικ. Παίρνετε το 1/3 Νουτέλα με ένα κουτάλι και κάνετε 3 παράλληλες γραμμές κατά μήκος της ζύμης. Παίρνετε ένα καλαμάκι από σουβλάκι και σύρετε οριζόντια τη Νουτέλα.
  • Προσθέτετε το άλλο 1/3 του μείγματος και επαναλάμβανετε την ίδια διαδικασία με τη Νουτέλα. Τελειώνετε με το υπόλοιπο 1/3 του μείγματος και τη Νουτέλα επαναλαμβάνοντας ακόμα μία φορά τη διαδικασία.
  • Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά. Το βγάζετε από το φόυρνο και το αφήνετε να σταθεί στη φόρμα του κέικ, ξεφορμάρετε και σερβίρετε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 

ΒΑΓΙΑ ΣΙΔΕΡΗ

Σχολιάστε