ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για τα γιουβαρλάκια:
· 50 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
· 1 αυγό
· 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο ή πολύ ψιλοκομμένο
· 1 καρότο ψιλοτριμμένο
· 1/4 φλ. Ελαιόλαδο
· 1/4 φλ. ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
· 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
· 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι
· φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την σούπα:
· 4 κ.σ. ελαιόλαδο
· 1 καρότο σε μικρά καρέ
· 1 μικρή σελινόριζα σε μικρά καρέ (300 γρ.)
· 1 πατάτα σε μικρά καρέ
· 1 πράσο ψιλοκομμένο
· 1½ λίτρο νερό ζεστό
· 2 αυγά
· 2 μέτρια λεμόνια
· 1 κ.σ. κορν φλάουρ
· λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
· φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση.
· Σε μπολ, βάζουμε τον κιμά, το αυγό, το προετοιμασμένο ρύζι, το κρεμμύδι, το καρότο, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι.
· Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει.
· Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και τις αραδιάζουμε σε δίσκο.
· Καθαρίζουμε και κόβουμε με μαχαίρι όλα τα λαχανικά σε ισομεγέθη μικρά καρέ.
· Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα λαχανικά για 2-3 λεπτά.
· Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να πάρει βράση.
· Ρίχνουμε μέσα όλα τα γιουβαρλάκια, αλατίζουμε και σκεπάζουμε το φαγητό.
· Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά.
· Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι στο τέλος του βρασμού.
· Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1 και περιμένουμε να καταλαγιάσει ο βρασμός.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΜΑΡΙΛΙΑ ΖΕΓΑ