ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

 

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ

 

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για τα γιουβαρλάκια:

· 50 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο

· 1 αυγό

· 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο ή πολύ ψιλοκομμένο

· 1 καρότο ψιλοτριμμένο

· 1/4 φλ. Ελαιόλαδο

· 1/4 φλ. ρύζι Καρολίνα ή γλασέ

· 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

· 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι

· φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την σούπα:

· 4 κ.σ. ελαιόλαδο

· 1 καρότο σε μικρά καρέ

· 1 μικρή σελινόριζα σε μικρά καρέ (300 γρ.)

· 1 πατάτα σε μικρά καρέ

· 1 πράσο ψιλοκομμένο

· 1½ λίτρο νερό ζεστό

· 2 αυγά

· 2 μέτρια λεμόνια

· 1 κ.σ. κορν φλάουρ

· λίγο ψιλοκομμένο άνηθο

· φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση.

· Σε μπολ, βάζουμε τον κιμά, το αυγό, το προετοιμασμένο ρύζι, το κρεμμύδι, το καρότο, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι.

· Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει.

· Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και τις αραδιάζουμε σε δίσκο.

· Καθαρίζουμε και κόβουμε με μαχαίρι όλα τα λαχανικά σε ισομεγέθη μικρά καρέ.

· Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα λαχανικά για 2-3 λεπτά.

· Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να πάρει βράση.

· Ρίχνουμε μέσα όλα τα γιουβαρλάκια, αλατίζουμε και σκεπάζουμε το φαγητό.

· Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά.

· Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι στο τέλος του βρασμού.

· Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1 και περιμένουμε να καταλαγιάσει ο βρασμός.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΜΑΡΙΛΙΑ ΖΕΓΑ

Σχολιάστε