«Το δικό μου σχολείο»

10477681_842192382476959_1266005890_n

Γράφει η Καθηγήτρια Γερμανικών Χατζηβασιλειάδου Δέσποινα:

Στο πλαίσιο του μαθήματος Σχολική και Κοινωνική Ζωή τέθηκε ως στόχος η δημιουργία ενός βίντεο μικρής διάρκειας με θέμα «το δικό μου σχολείο». Στο βίντεο αυτό θα παρουσιαζόταν με συντομία η καθημερινότητα στο σχολείο μας και οι μαθητές του. Τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν η ψηφιακή κάμερα της εκπαιδευτικού (η κάμερα του σχολείου αποκτήθηκε αργότερα μέσα στη σχολική χρονιά) και η αίθουσα του διαδραστικού πίνακα. Τα εργαλεία για τη δημιουργία του βίντεο ήταν η συνέντευξη και η απλή λήψη πλάνων.

Πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις για την καλύτερη γνωριμία των μαθητών μεταξύ τους, καθώς προέρχονταν από διαφορετικά τμήματα. Αρχικά οι 16 συμμετέχοντες μαθητές χωρίστηκαν σε 4 ομάδες εργασίας. Η κάθε ομάδα συζήτησε και παρουσίασε ιδέες για τα πλάνα που θα τραβούσαμε, από ποιους χώρους του σχολείου, από ποια μαθήματα κτλ. Επίσης, προτάθηκαν ιδέες για συνεντεύξεις (ερωτήσεις – πρόσωπα κτλ). Τέλος, κάθε ομάδα σχεδίασε έναν προτεινόμενο πίνακα, όπου παρουσίασε με λεπτομέρειες κάθε λεπτό του βίντεο (Εικόνα – διάρκεια – μουσική – πρόσωπα που εμφανίζονται κτλ).

Ακολούθως, οι μαθητές, αφού εξοικειώθηκαν με τη λειτουργία της συγκεκριμένης κάμερας, τράβηξαν τα πλάνα που θα χρειαζόμασταν. Τέλος, τα πλάνα μονταρίστηκαν με το πρόγραμμα «Adope Premmiere» και το τελικό βίντεο παρουσιάστηκε στις εκδηλώσεις λήξης του σχολικού έτους στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου.

Επιπροσθέτως, οι μαθητές συμμετείχαν και στο χριστουγεννιάτικο bazaar του Γυμνασίου με τη δημιουργία χριστουγεννιάτικων καρτών.

Σχολιάστε

Όροι Χρήσης schoolpress.sch.gr | Δήλωση προσβασιμότητας
Top