MacBook Air

macbook-air-m2-1024x576

Νέο MacBook Air με τσιπ M3 3nm φημολογείται ότι θα έρθει το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα νέο MacBook Air το δεύτερο εξάμηνο του 2023 και ενδέχεται να είναι εξοπλισμένο με τσιπ 3 nm, σύμφωνα με αναφορά από την ταϊβανέζικη δημοσίευση Digi Times.

Το τσιπ αυτό πιθανότατα θα είναι το τσιπ M3 επόμενης γενιάς της Apple, το οποίο θα είναι ταχύτερο και με βελτιωμένη απόδοση ενέργειας σε σύγκριση με τα τρέχοντα τσιπ 5nm της Apple.

«Η αλυσίδα εφοδιασμού επικεντρώνεται περισσότερο στο πιο προσιτό MacBook Air, το οποίο αναμένεται να ενημερωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2023 και ενδέχεται να εξοπλιστεί με επεξεργαστή 3 nm», αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση, επικαλούμενη πηγές του κλάδου. Η αναφορά δεν παρέχει πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με το MacBook Air ή ένα πιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας.

Ο μεγαλύτερος προμηθευτής τσιπ της Apple, η TSMC ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή τσιπ 3 nm στα τέλη Δεκεμβρίου. Το τσιπ M3 στο επόμενο MacBook Air θα μπορούσε να είναι ένα από τα πρώτα τσιπ 3 nm της Apple, το οποίο θα κυκλοφορήσει παρέα με το τσιπ A17 Bionic στα μοντέλα iPhone 15 Pro αργότερα φέτος.

Να πούμε εδώ ότι καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι για αυτές τις πληροφορίες καθώς αυτοί είναι οι ίδιοι συγγραφείς του DigiTimes που ισχυρίστηκαν ότι τα μοντέλα MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών με τσιπ M2 Pro και M2 Max θα «καθυστερούσαν» πέρα από τις αρχές του 2023. Ωστόσο, αυτά μόλις ανακοινώθηκαν.

Το τρέχον MacBook Air με το τσιπ M2 κυκλοφόρησε τον Ιούλιο και διαθέτει ολοκαίνουργιο σχεδιασμό με εγκοπή στην οθόνη, φόρτιση MagSafe, κάμερα 1080p και πολλά άλλα. Η Apple συνεχίζει επίσης να πουλά ένα MacBook Air με το τσιπ M1.