Διάκριση στους 5ους Μαθηματικούς Αγώνες

Κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά το σχολείο μας συμμετείχε στους 5ους μαθηματικούς αγώνες που έγιναν την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023 στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης. Στους αγώνες αυτούς έλαβε μέρος ομάδα μαθητών της Γ’ Γυμνασίου αποτελούμενη από τους:

  • Μαλισόβα Αλεξάνδρα (συντονίστρια της ομάδας)
  • Μιχαλούτσο Γιώργο
  • Παναγόπουλο Ερμή
  • Πεολίδη Γαβριήλ
  • Πρωτοπαπά Μάριο

Τα μέλη της ομάδα μας «7ΨΧ » αφού αγωνίστηκαν συνεργατικά στην προκριματική φάση των αγώνων σε τέσσερα αγωνίσματα , στην επίλυση γρίφων, στα κλασσικά μαθηματικά, στις μετρήσεις σε εξωτερικό περιβάλλον, στο αγώνισμα μαθηματικών ερωτήσεων με πριμοδότηση χρόνου κατέλαβαν την 4η θέση  ανάμεσα σε 52 ομάδες της Γ΄ Γυμνασίου και στην τελική φάση αγωνίστηκαν σε μαθηματικές ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και σε επίλυση ανοικτού μαθηματικού προβλήματος κατακτώντας επίσης την 4η θέση  ανάμεσα στις οκτώ (8) ομάδες που είχαν προκριθεί στον τελικό.

Η Αλεξάνδρα Μαλισόβα κατέγραψε μερικές σκέψεις και συναισθήματα από τη συμμετοχή της.

«Η συμμετοχή μου στους Μαθηματικούς Αγώνες ως μέλος της ομάδας “7yx  του Γυμνασίου μας ήταν μια υπέροχη εμπειρία! Αν και στην αρχή ξεκίνησα με μια κρυφή αγωνία για το πως θα είναι η διαδικασία αυτή, γρήγορα η ανησυχία μου εξαφανίστηκε και επικράτησε ο κοινός μας στόχος να τα καταφέρουμε με την ενθάρρυνση της καθηγήτριάς μας. Ενωμένοι όλοι ως  δυνατή ομάδα αντιμετωπίζαμε τις προκλήσεις των αριθμών και της λογικής βήμα- βήμα. Στην προκριματική φάση των αγώνων πιστέψαμε προς στιγμή ότι δεν τα έχουμε καταφέρει να διακριθούμε μιας και ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος. Μόλις όμως ανακοινώθηκε η ομάδα μας στην τέταρτη θέση η χαρά μου ήταν απερίγραπτη! Λατρεύω τα μαθηματικά και πλημμυρίζω από αίσθημα ικανοποίησης όταν φθάνω στη λύση του προβλήματος!

 Το πρώτο στάδιο τη τελικής φάσης των αγώνων ήταν πολύ ενδιαφέρον γιατί έπρεπε να βρούμε τη σωστή απάντηση σε περιορισμένο χρονικό διάστημα, γεγονός που μας δυσκόλεψε αλλά καταφέραμε να βρούμε αρκετές σωστές απαντήσεις στα ερωτήματα που μας έθεσαν. Στο δεύτερο στάδιο της τελικής φάσης των αγώνων μας δόθηκε ένα δύσκολο πρόβλημα και δυστυχώς δεν καταφέραμε να το λύσουμε. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε  συνεργατικά δεν άλλαξαν την εντύπωσή μου για την πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία κατά τη διάρκεια της οποίας το μυαλό μου βρισκόταν σε εγρήγορση. Ολοκληρώνοντας την προσπάθειά μας και στις δύο φάσεις των αγώνων κατακτήσαμε τελικά την 4η θέση!!! Χάρηκα που με την ομάδα μου συνεργαστήκαμε και κάναμε σωστούς χειρισμούς για να ξεπεράσουμε τις μαθηματικές δυσκολίες τόσο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας όσο και κατά τη διάρκεια των αγωνισμάτων.

Είμαι περήφανη για τους “7yx (εφτάψυχους) του 7ου Γυμνασίου Αμαρουσίου.! Εννοείται ότι σίγουρα θα το επαναλάμβανα!  «

στιγμιότυπα από τη συμμετοχή της ομάδας «7ΨΧ» στους 5ους Μαθηματικούς Αγώνες

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης