«Ας μειώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα»

Ας μειώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα !

Το οικολογικό αποτύπωμα είναι ένας τρόπος, για να μετράμε τις επιδράσεις που προκαλούν πάνω στη Γη οι ανθρώπινες δραστηριότητες. Έτσι, αν παράγουμε πολλά σκουπίδια, αν ξοδεύουμε τόνους νερό, αν καίμε τα δάση και κτίζουμε με τσιμέντο καταπράσινες εκτάσεις γης, τότε αφήνουμε στη Γη ένα μεγάλο – αρνητικό , εννοείται- αποτύπωμα, ώστε οι επόμενες γενιές δεν θα μας ξεχάσουν ποτέ -για το κακό που προκαλέσαμε στον πλανήτη.

Ας δούμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να μειώσουμε το αποτύπωμά μας:

1. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗ ΒΡΥΣΗ!

Όταν δεν ξεπλένετε το σώμα, τα μαλλιά ή την οδοντόβουρτσά σας, να κλείνετε τη βρύση. Είναι μια απλή κίνηση που κάνει εξαιρετική οικονομία στην κατανάλωση νερού.

2. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΙΜΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ!

Το πλαστικό αποσυντίθεται δύσκολα και απαιτεί πολύ ενέργεια για να δημιουργηθεί. Στην πραγματικότητα χρειάζεται τριπλάσια ποσότητα νερού για να δημιουργηθεί ένα πλαστικό μπουκάλι από όση χρειάζεται για να το γεμίσει! Επενδύστε σε ένα επαναχρησιμοποιήσιμο μπουκάλι και γεμίστε το με νερό βρύσης ή φιλτραρισμένο.

3. ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΤΕ!

Το σαμπουάν και το μαλακτικό, τα βαζάκια από τις κρέμες, τα κουτιά από τις οδοντόκρεμες, τα χαρτικά τουαλέτας… όλα είναι ανακυκλώσιμα!

4. ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ!

Οι έρευνες δείχνουν ότι 30% των ρούχων που έχουμε στην ντουλάπα μας μένουν αφόρετα για πάνω από ένα χρόνο. Όταν έρθει η ώρα να τα αποχωριστείτε, μην τα πετάξετε (θα πάνε απλά στη χωματερή!). Χαρίστε τα σε φίλους ή σε ένα φιλανθρωπικό οργανισμό ή κατάστημα.

5. ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΕΑΣ!

Το να αφαιρέσετε το κρέας από τη διατροφή σας έστω και για μια ημέρα την εβδομάδα βοηθά τον πλανήτη. Γνωρίζετε ότι χρειάζονται 2.500 λίτρα νερό για την παραγωγή 500g μοσχαριού; Δεν χρειάζεται να γίνετε χορτοφάγος όμως μπορείτε να συμβάλλετε στην προστασία του περιβάλλοντος ακόμα και εάν σταματήσετε να καταναλώνετε κρέας μια φορά την εβδομάδα!

Πιστεύουμε πως αν γίνουν όλα αυτά θα έχουμε ένα πιο υγιές και καθαρό περιβάλλον. Χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη να προστατεύσουμε το  περιβάλλον από τους κινδύνους που υπάρχουν. Ας ενεργοποιηθούμε όλοι και ας πάρουμε μέτρα για να μειώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης