Στίβεν Χόκινγκ- θεωρητικός φυσικός και αστροφυσικός

ΣΤΙΒΕΝ ΧΟΚΙΝΓΚ

Ο άνθρωπος που κατέκτησε το σύμπαν από ένα αναπηρικό αμαξίδιο…

Stephen Hawking

 

Ο Στίβεν Χόκινγκ κατάγεται από το Ηνωμένο Βασίλειο. Γεννήθηκε στις 08/01/1942 και πέθανε στις 14/03/2018.

Από μικρός είχε επαφή με τα βιβλία καθώς ακόμη και στα μεσημεριανά τραπέζια κάθε μέλος της οικογένειας διάβαζε και το αγαπημένο του βιβλίο. Στο σχολείο ήταν πάντα το παιδί θαύμα και τον χαρακτήριζαν Αϊνστάιν. Ο ίδιος όμως πολύ συχνά βαριόταν στο μάθημα και καθώς δε χρειαζόταν πολλές ώρες μελέτης επικεντρώθηκε στο άθλημα που αγαπούσε, την κωπηλασία.

Στα 21 του χρόνια άρχισαν να γίνονται εμφανή προβλήματα υγείας.  Ο γιατρός του διέγνωσε μια μη αναστρέψιμη πάθηση και λανθασμένα υπέθεσε πως του έμεναν ακόμη δύο χρόνια ζωής. Ο ίδιος επέμενε πως «το μόνο που μετρά είναι να μην τα παρατάς» και έζησε για 55 χρόνια ακόμη! Σκοπός της ζωής του ήταν να ερμηνεύσει το σύμπαν, την λειτουργία του. Παντρεύτηκε και απέκτησε παιδιά και εγγόνια.

Ακόμη και όταν καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο δεν το έβαλε κάτω, ούτε όταν έχασε τη φωνή του. Χρησιμοποιούσε ένα πληκτρολόγιο και ένα μηχάνημα το οποίο μετέτρεπε σε φωνή όσα πληκτρολογούνταν.

Το βιβλίο που έγινε bestseller και τον έκανε διάσημο ήταν « Η σύντομη ιστορία του χρόνου». Ο ίδιος τελικά έγινε όσο διάσημος ήταν και ο Αϊνστάιν. Μπορεί ποτέ να μην βρήκε την απάντηση που έψαχνε για τη λειτουργία του σύμπαντος, έκανε όμως φοβερές ανακαλύψεις στην κοσμολογία και τις μελανές οπές δηλαδή τις μαύρες τρύπες με την ακτινοβολία που εκπέμπουν και ονομάζεται ακτινοβολία Χόκινγκ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης