ΛΥΚΕΙΟ…… ( σκέψεις μαθητών Γ” Γυμνασίου)

ΛΥΚΕΙΟ…… ( σκέψεις μαθητών Γ” Γυμνασίου)

 

 

 Τα φετινά παιδιά της γ΄ Γυμνασίου  κατέγραψαν τις αγωνίες και τις προσδοκίες τους από τον καινούριο τους σχολείο, το Λύκειο. Ας δούμε τι γνώμη έχουν σχετικά με αυτό, το επόμενο βήμα της ζωής τους.

  • Όταν ακούω την λέξη Λύκειο σκέφτομαι τρία χρόνια βαρεμάρας, που δεν θα ξέρω τι να κάνω μέσα στο μάθημα για να περάσει η ώρα. Επίσης σκέφτομαι και την θετική πλευρά όπως κενά και καταλήψεις. Με λίγα λόγια τρία χαμένα χρόνια από την ζωή μου.

                                                                                      ΕΛΕΝΗ

  • Λύκειο = Ωραία και πολλά αγόρια, πολύ διάβασμα, φροντιστήρια, ψυχροί καθηγητές, άγνωστα πρόσωπα παντού γύρω μας, πενταήμερη, μεγαλύτερη ελευθερία σε σχέση με το Γυμνάσιο, κοπάνες, νέες γνωριμίες, Πανελλήνιες, εφταήμερη, πολύ πίεση, βαθμοί.                                                                           ΜΑΡΙΑ

  • Λύκειο Εστί : Μεγάλο σχολείο, μπόλικο διάβασμα, χαβαλές, βαθμοί, τετράμηνα, τριήμερη, πενταήμερη, εφταήμερη, Πανελλήνιες, κατευθύνσεις, θετική – θεωρητική κατεύθυνση, σπάσιμο νευρών από γονείς, project, βαρεμάρα, μπόλικο φαϊ, νέες γνωριμίες – φιλίες.

                                                                                        ΙΟΥΛΙΑ

  • Μόλις μου έρχεται στο μυαλό η λέξη Λύκειο δημιουργείται μέσα μου ένα αίσθημα φόβου και περιέργειας για το πώς θα είναι το καινούριο μου σχολείο. Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να μην πάω Λύκειο, γιατί τα πράγματα εκεί θα είναι πιο δύσκολα και απαιτητικά. Εκεί θα κριθεί το μέλλον μου για αυτό και θα ήθελα να περιμένει μέχρι να είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω τις δυσκολίες.

                                                                                    ΕΙΡΗΝΗ

  • Οι σκέψεις μου για το Λύκειο είναι πάρα πολλές, διάφορες – ανάμεικτες!! Καταρχήν ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι τα μαθήματα. Θα πρέπει να καταβάλω μεγαλύτερη προσπάθεια για να τα καταφέρω. Η λύπη μου είναι ότι θα αποχωριστώ τα παιδιά που έχω ζήσει με αυτά και τις λύπες και τις χαρές σαν τμήμα. Μπορεί μερικές φορές να με νευριάζουν αλλά θα μου λείψουν όλοι τους!!!!

                                                                                      ΔΩΡΑ

  • Αυτό που σκέφτομαι για το λύκειο είναι πως επιτέλους θα μπορώ να ασχοληθώ με το μάθημα που μου αρέσει περισσότερο από το Γυμνάσιο.

                                                                                        ΓΙΑΝΝΗΣ

  • Αυτό που θα ήθελα για το λύκειο είναι να  γνωρίσω καλούς καθηγητές, οι οποίοι να μας αγαπούν και να μας εξηγούν καλά το μάθημα. Να γνωρίσω καλά παιδιά, τα οποία να μην με κοροϊδεύουν. Για το Λύκειο σκέφτομαι τα χειρότερα,  γιατί δεν θα ξαναβρούμε τέτοιους καθηγητές όπως βρήκαμε στο 5ο Γυμνάσιο. Έχω και ένα φόβο μέσα μου για το τι θα αντιμετωπίσω εκεί. Αυτό που φοβάμαι περισσότερο είναι το πώς θα αποχαιρετίσω τους καθηγητές μου που τους αγαπώ πολύ, πως στο λύκειο δεν θα μας αγαπάνε οι καθηγητές όπως μας αγαπούν εδώ.

                                                                                       ΓΕΩΡΓΙΑ

  • Πιστεύω ότι θα περάσουμε ωραία και θα είναι πιο καλά από ότι στο Γυμνάσιο. Θα είμαστε πιο χαλαρά, θα είμαστε με τους φίλους μας. Θα έχει πολύ διάβασμα και πολύ δουλειά ειδικά στα εργαστήρια.

                                                                                      ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  • Πιστεύω ότι θα περάσω τέλεια. Θα γνωρίσω παιδιά, θα είναι καλύτερα και θα κάνω ό,τι θέλω. Δεν θα κάνω μαθήματα και καθημερινά κοπάνες μα πάνω από όλα θα είμαι καλό κορίτσι.

                                                                                        ΝΙΚΟΛΕΤΑ

  • Αισθάνομαι αγωνία και άγχος, εφόσον δεν ξέρω τι θα συναντήσω. Επίσης φοβάμαι ότι πράγματι θα είναι πιο αυστηρά και δύσκολα. Βέβαια τα πράγματα έχουν αλλάξει και ο βαθμός που θα έχουμε στην Α΄ Λυκείου θα μετράει, κάτι που αναστατώνει τα παιδιά.

                                                                                        ΑΡΗΣ

  • Το λύκειο φαίνεται σε όλους δύσκολο. Στο χώρο αυτό, που ο Θεός να το κάνει σχολείο, επικρατεί μια ατμόσφαιρα μαγκιάς, η οποία εξαπλώνεται σε αρκετά παιδιά τα τελευταία χρόνια..

                                                                                           ΓΙΩΡΓΟΣ

  • Σκέφτομαι πως η ένταξη μου στο Λύκειο θα αποτελέσει μεγάλη αλλαγή στην ζωή μας. Όλα αυτά τα χρόνια στο δημοτικό και στο γυμνάσιο προετοιμαζόμασταν κατάλληλα για το λύκειο, όμως εκεί δυσκολεύουν τα μαθήματα κι έτσι θα πρέπει να αφιερώνω περισσότερη ώρα από τις καθημερινές δραστηριότητες μελετώντας. Επίσης θα πρέπει να αφοσιωθώ και να δώσω μεγαλύτερη βάση στα μαθήματα, γιατί θα χρειαστώ καλούς βαθμούς για τις Πανελλαδικές στο τέλος του τρίτου έτους του Λυκείου, έτσι ώστε να μπορέσω να περάσω εκεί που θέλω και να αποκατασταθώ επαγγελματικά στο μέλλον.                                                                ΑΝΤΩΝΗΣ

  • Το λύκειο θα είναι μια μεγάλη εμπειρία για εμένα. Στο Λύκειο κάνουμε γνωριμίες καινούριους φίλους και θα γνωρίσουμε καινούριους καθηγητές. Το κακό είναι ότι πρέπει να διαβάζουμε περισσότερο από ότι στο γυμνάσιο. Αλλά το καλό είναι ότι σιγά – σιγά τελειώνουμε το σχολείο.

                                                                                        ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣΗΣ

  • Το να πάω στο Λύκειο για εμένα σίγουρα θα είναι ένα μεγάλο βήμα, γιατί τόσο καιρό έχω μάθει τον χώρο του Γυμνασίου. Πιο πολύ με αγχώνει η ιδέα της πρώτης μέρας. Θα γνωρίσω ξανά πολλά παιδιά. Επίσης η αλλαγή περιβάλλοντος είναι και αυτή ένα βήμα, γιατί πάλι θα είναι μια αρχή πολύ δύσκολη. Όμως ο κυριότερος λόγος είναι για να σταματήσουν να με φωνάζουν γιαούρτι.                                                               ΠΑΝΟΣ

  • Όταν ακούω την λέξη Λύκειο μου έρχεται στο μυαλό ο λύκος και μετά σκέφτομαι πως δεν έχω δει ποτέ έναν λύκο στην ζωή μου και ύστερα έχω την επιθυμία να πάω στο κέντρο προστασίας των λύκων για να δω έναν από κοντά.

                                                                                      ΝΙΚΟΣ

  • Στο Λύκειο επικρατεί η κατάσταση της απόλυτης απαξίωσης τόσο από τους καθηγητές όσο και από τους μαθητές. Είναι ένα σχολείο της εξαναγκαστικής αποστήθισης και της απαθλίωσης της  δύναμης των γραμμάτων και της ιστορίας, της εκθαμβωτικής υπερδυνάμεως, χώρας στην οποία έχουμε την τύχη να έχουμε γεννηθεί, μεγαλώσει και δυστυχώς καταστρέψει με τις ελεύθερες επιλογές μας.                                                              ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  • Λύκειο.. Χμμ, με το πρώτο άκουσμα αρχίζουν τα βάσανα και το πολύ διάβασμα. Παρόλα αυτά είναι ένας νέος χώρος και μια καινούρια δοκιμασία. Από εκεί θα κριθεί το μέλλον μας, ένας σημαντικός σταθμός στην ζωή μας και μια μεγαλύτερη ελευθερία στην καθημερινότητά μας. Επίσης έρχονται στο μυαλό μου καταλήψεις, μεγάλες εκδρομές και προπαντός ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

                                                                             ΣΤΕΦΑΝΟΣ

  • Πριν από τρία χρόνια σκεφτόμασταν πως θα ήταν το Γυμνάσιο. Ήμασταν αγχωμένοι για την πρώτη ημέρα στο Γυμνάσιο. Φοβόμασταν πως οι καθηγητές θα ήταν πολύ αυστηροί. Όλες αυτές οι σκέψεις και οι φόβοι μας τελείωσαν. Ό,τι πιστεύαμε για το Γυμνάσιο δεν ήταν αλήθεια. Τώρα, οι μαθητές της γ΄ Γυμνασίου προετοιμάζονται εσωτερικά για το Λύκειο, καθώς είναι πολύ σημαντικό, γιατί με αυτό θα κριθεί η μελλοντική μας επαγγελματική ζωή. Το λύκειο είναι δύσκολο, γιατί υπάρχουν περισσότερα μαθήματα. Πιστεύω βέβαια πως, εάν κάποιος διαβάζει, δεν θα είναι δύσκολο το Λύκειο γι’ αυτόν.

                                                                      ΔΑΦΝΗ ΒΑΚΟΥΦΤΣΗ

  • Το Λύκειο είναι το σημαντικότερο και τελευταίο σχολείο  που θα επισκεφτώ σαν μαθητής. Πιστεύω πως είναι ένα μεγάλο σχολείο που θα μας προσφέρει γνώσεις απαραίτητες για την υπόλοιπη ζωή μας. Δεν σας κρύβω βέβαια πως ανυπομονώ να πάω εκεί και να το γνωρίσω. Να κάνω καταλήψεις και άλλα πολλά.

                                                                        ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΟΓΚΟΣ

  • Πιστεύω πως στο Λύκειο θα υπάρχουν φυσικά περισσότερες, απαιτήσεις και υποχρεώσεις. Επίσης πιστεύω πως θα έχουμε πολύ λίγο χρόνο για διασκέδαση και ελεύθερο χρόνο. Υπάρχουν  όμως πολλά πλεονεκτήματα στο να πηγαίνεις λύκειο. Θα έχεις την ευκαιρία να συναναστρέφεσαι με καινούρια άτομα, να αποκτήσεις καινούριες γνώσεις και  να γίνεις καλύτερος και σωστός άνθρωπος.

                                                              ΜΑΡΙΑΝΘΗ  ΒΑΡΙΟΖΙΔΟΥ

  • Στην πρώτη Λυκείου οι  απαιτήσεις θα αυξάνονται και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο σχολικό τομέα αλλά και στην καθημερινότητα καθώς μεγαλώνουμε. Όλους μας διακατέχει από την μία αγωνία και από την άλλη περιέργεια για τις πρωτόγνωρες εμπειρίες που θα συναντήσουμε. Τα μαθήματα αυξάνονται και αυτό έχει ως συνέπεια την αύξηση του άγχους των μαθητών. Από του χρόνου θα εφαρμοστεί ένα νέο εκπαιδευτικό σύστημα όπου πρέπει να έχουμε βάσεις σε όλα τα μαθήματα. Οι συνεχείς επαναλήψεις λοιπόν, μας βοηθούν να βελτιώσουμε τον βαθμό μας.

                                                                     ΕΛΠΙΔΑ ΑΡΣΕΝΙΔΟΥ

  • Λύκειο… Όλοι μιλούν για το Λύκειο, πάντα ακούω ότι στο Λύκειο περνάς τα καλύτερα σχολικά σου χρόνια, καθώς εντάσσεται ο καθένας στην κατεύθυνση που θέλει. Κάθε φορά ακούω διαφορετικές γνώμες για το Λύκειο, άλλες θετικές και άλλες αρνητικές. Εγώ πιστεύω πως στο Λύκειο υπάρχει κάτι ξεχωριστό. Κάτι που κάνει τους ανθρώπους να αλλάζουν γνώμη για το σχολείο, να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, να βγάλουν στο φως τις γνώσεις που έχουν. Αλλά στο Λύκειο θα ήταν καλύτερο αν υπήρχαν εργαστήρια κ.α. Από την άλλη πλευρά όμως το Λύκειο μοιάζει αρκετά με το Γυμνάσιο. Κάθε ώρα διαφορετικό καθηγητή, δύσκολα μαθήματα. Συμπεραίνουμε ότι στο Λύκειο περνάς τρία γλυκά χρόνια της ζωής σου, γεμάτα άγχος, διάβασμα, γέλιο και άλλα πολλά.

                                                                        ΒΑΣΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

  • Μια χρονιά πριν πάω Λύκειο αναρωτιέμαι πως είναι το σχολείο και πως γίνεται το μάθημα. Θέλω να πάω επειδή θα είμαι πιο μεγάλη και η οικογένειά μου θα μου συμπεριφέρεται διαφορετικά. Πιστεύω ότι με τα καινούρια δεδομένα, δηλαδή οι εξετάσεις από τράπεζα θεμάτων θα είναι πολύ δύσκολο και κάθε μαθητής θα πρέπει να διαβάζει όλα τα μαθήματα. Ανυπομονώ βέβαια να έρθει ο Σεπτέμβριος και να πάω στο Λύκειο.

                                                                          ΕΛΙΣΑΙΑ ΔΗΜΑΚΗ

  • Το Λύκειο θα είναι μια νέα εμπειρία για μένα. Στο Λύκειο θα γνωρίσουμε καινούριους καθηγητές και καινούριους συμμαθητές. Παρόλο που θέλω να πάω στο Λύκειο ανησυχώ για τα μαθήματα γιατί θα είναι πιο δύσκολα από αυτά το Γυμνασίου, αλλά χαίρομαι γιατί θα γνωρίσω νέα πράγματα και θα κάνω πράγματα που δεν είχα κάνει στο Γυμνάσιο!

                                                                    ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΕΡΙΚΟΚΟΣ

  • Το Λύκειο είναι ένας στόχος για κάθε μαθητή, ώστε να φτιάξει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις τη ζωή του στο μέλλον. Όμως ο Αρβανιτόπουλος με αυτό το νέο σύστημα τα χάλασε όλα μη αφήνοντας περιθώριο σε εμάς τα καημένα παιδιά. Στο Λύκειο ανυπομονώ να πάω για τρεις λόγους. Ο πρώτος να σταματήσουν να με αποκαλούν φιστίκι, γιατί λέγεται ότι στα τρία χρόνια του Λυκείου όλοι ωριμάζουν. Ο δεύτερος λόγος είναι η πενθήμερη εκδρομή και ο τρίτος είναι καμιά γκομενοδουλειά που ίσως να παίξει.

                                                          ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΙΤΑΝΗΣ

  • Από την νέα σχολική χρονιά η φοίτηση στο Γυμνάσιο τελειώνει και αρχίζει η σταδιοδρομία στο Λύκειο. Το σίγουρο είναι πως πολλά σημερινά δεδομένα δεν θα υπάρχουν, επομένως αυτό προκαλεί αγωνία, ανησυχία ίσως και φόβο. Βέβαια δεν θα λείψουν οι εκπλήξεις της πρώτης μέρας, και γενικά της πρώτης τάξης, όπως δεν έλειψαν ούτε στο Γυμνάσιο. Όσο αφορά στη δυσκολία των μαθημάτων είναι λογικό και επόμενο να αυξηθεί απαιτώντας έτσι μεγαλύτερη συνέπεια και προσοχή. Οι καθηγητές πολύ σπάνια θα προσφέρουν οικειότητα και συμπαράσταση, όπως το έκαναν οι καθηγητές που γνωρίσαμε στο Γυμνάσιο. Το δύσκολο σημείο στο Λύκειο είναι το νέο σύστημα που εφαρμόζεται. Πρέπει όμως να το ακολουθήσουμε και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο.

                                                                                  ΚΩΣΤΑΣ

  • Λοιπόν το Λύκειο το φαντάζομαι σαν κάτι απίθανο. Προφανώς  δεν θα μας δίνουν την ίδια αγάπη και φροντίδα που μας δίνουν εδώ στο Γυμνάσιο. Το Λύκειο το φαντάζομαι όπως φανταζόμασταν το Δημοτικό στο νηπιαγωγείο. Είναι η στιγμή που νομίζαμε ότι ¨ξεφεύγαμε¨ και νομίζαμε ότι μεγαλώσαμε και ¨απογαλακτιζόμαστε¨ από τα πλαίσια της οικογένειας.

 Καταρχήν θα αρχίσουμε να πιεζόμαστε, ειδικά στην Τρίτη Λυκείου. Το μόνο καλό που θα αντιμετωπίσουμε στο Λύκειο είναι η Πενθήμερη εκδρομή, από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα δεν τα γνωρίζω, θα πάω να δω και ο Θεός βοηθός!

                                                                        ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΖΑΣ

  • Ανυπομονώ να πάω στο Λύκειο, διότι έχω την περιέργεια να δω πως είναι η κατάσταση εκεί, να γνωρίσω νέους φίλους και συμμαθητές. Επίσης θέλω να μάθω σχετικά με τις κατευθύνσεις που έχει το Λύκειο. Ακόμα έχω μεγάλη αγωνία γι’αυτήν τη στιγμή. Σχετικά με το τι μπορεί να κάνει ένας μαθητής που θα πάει στο Λύκειο, ο μαθητής μπορεί να ακολουθήσει μια κατεύθυνση της αρέσκείας του, έτσι ώστε να ασχοληθεί με το επάγγελμα που θέλει.

                                                                 ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

  • Λύκειο για μένα είναι….

Φροντιστήρια, διάβασμα, πραγματικό διάβασμα, όχι όπως αυτό που κάνω τώρα, όπως λέει η μαμά. Από εκεί θα αποφοιτήσουμε για να ξεκινήσουμε τη ζωή μας, μόνοι, αυτόνομοι, ανεξάρτητοι. Εκεί θα συναντήσουμε τα παιδιά, από τα οποία χωρίσαμε τις προηγούμενες χρονιές, και θα γνωρίσουμε καινούργια. Μαζί τους θα περάσουμε τα τελευταία μας χρόνια σαν μαθητές, το τεράστιο άγχος στις εξετάσεις, την πενταήμερη. Όμως δεν θα έχουμε τους ίδιους καθηγητές που μας είχαν σαν παιδιά τους και μας αγαπούσαν, τα παιδιά που πήγαν ήδη λένε πως αυτοί δεν νοιάζονται… Θα μου λείψουν όλα: τα παιδιά, οι τάξεις, το κτήριο, οι καθηγητές. ΟΛΟΙ…

                                                                                  ΕΥΗ

  • Πιστεύω ότι το λύκειο όσο αφορά τα μαθήματα θα είναι πιο δύσκολο και οι καθηγητές θα έχουν περισσότερες απαιτήσεις. Θα είναι όμως πιο χαλαρό το κλίμα του σχολείου και, από όσα έχω ακούσει, οι καθηγητές δεν θα ασχολούνται και δεν θα είναι τόσο αυστηροί με τα παιδιά, όσο είναι οι καθηγητές του 5ου γυμνασίου.

                                                                                   ΧΑΡΑ

  • Οι σκέψεις μου για το λύκειο είναι πως θα είναι τελείως διαφορετικά απ’ ότι τώρα. Θα έχουμε περισσότερο διάβασμα, θα έχουμε περισσότερες ασχολίες. Επίσης θα γνωρίσουμε άλλα παιδιά που πιστεύω να είναι πιο ώριμα και στην συμπεριφορά, στον χαρακτήρα αλλά και μέσα στην τάξη. Δεν θέλω να είναι του χρόνου η τάξη μου όπως είναι φέτος, διότι δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε στο μάθημα και να κατανοήσουμε αυτά τα οποία αναφέρει ο καθηγητής/ καθηγήτρια.

                                                                       ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

  • Στο Λύκειο θα μάθουμε περισσότερα πράγματα και πιστεύω ότι θα περνάμε πιο ευχάριστα και όχι όπως περνάμε τώρα μέσα στην τάξη. Τέλος πιστεύω ότι θα έχουμε αλλάξει γενικότερα στον χαρακτήρα, στην συμπεριφορά. Θα κάνουμε καινούργιους φίλους και θα πρέπει να μην δείχνουμε  τον κακό μας εαυτό αλλά τον καλό.                      ΣΟΦΙΑ

  • Αυτά που σκέφτομαι για το Λύκειο είναι ότι είναι χάλια, θα χάσουμε  τον χρόνο μας χωρίς να μάθουμε τίποτα, με όλους τους τρελούς τους καθηγητές εκεί πέρα. Τζάμπα πάμε εκεί, είναι χάσιμο χρόνου και θα πάμε εκεί  για να πατώσουμε στις Πανελλαδικές.

                                                                                                ΤΑΣΟΣ

  • Πιστεύω πως το λύκειο θα είναι αλλιώς τα πράγματα . Το λύκειο θα είναι ένα διαφορετικό περιβάλλον μάθησης και οι μαθητές θα μεταβούν σε ανώτερη βαθμίδα του εκπαιδευτικού συστήματος. Τα μαθήματα θα είναι πιο δύσκολα, οι μαθητές θα νιώθουν πίεση και δεν θα έχουν πολύ χρόνο για άλλες δραστηριότητες. Επίσης θα πρέπει να αποφασίσουν το μελλοντικό τους επάγγελμα επιλέγοντας την κατεύθυνση που θέλουν να ακολουθήσουν.  Άλλωστε στο λύκειο οι μαθητές θα κάνουν γνωριμίες και φίλους.

                                                                                        ΑΝΤΩΝΗΣ

  • Ανυπομονώ να πάω στο λύκειο για να νιώσουμε λίγο την κατάληψη στο πετσί μας. Επίσης, τα πράγματα εκεί είναι πιο χαλαρά και θα μπορούμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε εμείς. Επίσης έχει αρκετές καφετέριες εκεί κοντά και θα μπορούμε να κάνουμε κοπάνες. Επίσης έχει και τον Μαρινόπουλο.

                                                                                         ΔΕΣΠΟΙΝΑ

  • Αυτό που σκέφτομαι για το λύκειο είναι ότι έχει πολλές δυσκολίες σε ορισμένα μαθήματα και, άμα δεν ασχοληθείς όσο πρέπει με τα μαθήματά σου, θα είναι δύσκολο να περάσεις κάπου.

                                                                                                                                                        ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

  • Είμαι αγχωμένος για το λύκειο γιατί δεν έχω επιλέξει ακόμα σε ποιο θα πάω (Γενικό ή ΕΠΑΛ). Οπότε εκτός από αυτή την ανησυχία έχω και τον φόβο για το πώς θα είναι το λύκειο και το εξεταστικό σύστημα των μαθημάτων τα οποία θα παρακολουθώ.

                                                                                                                                                             ΣΤΕΦΑΝΟΣ

  •  Σχετικά με το Λύκειο πολλοί καθηγητές του Γυμνασίου θέλουν να μας τρομάξουν και να μας δημιουργήσουν αρνητικά συναισθήματα για το νέο σχολείο, ενώ από την άλλη άνθρωποι του οικογενειακού μου περιβάλλοντος μου λένε για ελευθερία και άνετη εκπαίδευση. Και στις δύο περιπτώσεις το Λύκειο αποτελεί το εμπόδιο για το Πανεπιστήμιο, την εργασία και την καταξίωση και μιας και τα φιλολογικά δεν είναι το φόρτε κανενός η θετική κατεύθυνση είναι η μόνη λύση. Η φοίτηση στο Λύκειο έχει πολλά οφέλη ,ωστόσο είναι τόσο κρίσιμο στάδιο της ζωής μας και της εκπαίδευσής μας στην εφηβεία που  μπορεί να μην έχει καλές συνέπειες.

                                                                                                                                                                     ΜΑΡΙΑ

  • Στο Λύκειο πιστεύω πως θα έχω πολύ περισσότερο διάβασμα, γιατί θα ξεκινήσω και φροντιστήρια και οι καθηγητές θα μας αντιμετωπίζουν πολύ διαφορετικά και αυστηρά. Το μόνο καλό όμως είναι πως θα είμαι μαζί με τις φίλες μου στο ίδιο Λύκειο, γιατί τώρα είμαστε χωρισμένες σε διαφορετικά σχολεία. Αυτό είναι πολύ θετικό και σημαντικό για μένα επειδή θα είμαστε μαζί και θα περνάμε πολύ καλύτερα.

                                                                                                                                                              ΠΕΛΑΓΙΑ

  • Το Λύκειο είναι ένα σχολείο. Δεν φοβάμαι να ενταχθώ στην κοινωνία του. Είναι ένα καινούργιο μέρος με καινούργια πρόσωπα. Το Γυμνάσιο θα μου λείψει, αλλά χαίρομαι που στη ζωή μου θα μπει κάτι νέο. Μια διαφορετική τάξη, με διαφορετικούς συμμαθητές, καθηγητές, μαθήματα…. Εύχομαι να προσαρμοστώ εύκολα, για να προχωρήσω μπροστά.                                             ΦΩΤΕΙΝΗ

  • Λύκειο=?

          Στο Λύκειο πιστεύω πως θα είναι ένα μυστήριο.

Οι καθηγητές θα μας μαλώνουν συνέχεια και, αν κάνουμε κάτι κακό, θα μας πηγαίνουν στο γραφείο του διευθυντή, όπου θα έχει μια ντουλάπα με καρφιά και παλούκια και θα μας κλειδώνουν εκεί όλη την μέρα. Ένα άλλο πολύ σοβαρό θέμα είναι πως δε θα έχουν χρόνο και υπομονή να μας απαντούν σε διάφορες ερωτήσεις, όπως πόσα τετραγωνικά είναι η Βουλή. Επιπλέον οι καθηγητές εκεί δεν θα έχουν ωραία επιδερμίδα και καθόλου swag. Έτσι, οι μαθητές δεν αντικρίζουν ένα ωραίο θέαμα, όπως ημίθεες swaggers.

                                                                                                                                                          ΣΩΚΡΑΤΗΣ

  • Λύκειο: ένα τριτάξιο σχολείο που θα μας βοηθήσει για τον επαγγελματικό μας προσανατολισμό. Πολύ διάβασμα συνέχεια, τρέξιμο για να τα προλάβουμε όλα, περισσότερες απαιτήσεις. Φροντιστήρια φυσικές, χημείες, γιατί υπάρχει φήμη ότι πρέπει να είναι καλοί οι βαθμοί μας για το τέλος.

 Εκτός όμως από αυτά, υπάρχουν και τα καλά γεγονότα, τριήμερες, πενταήμερες, καταλήψεις… Το κακό όμως είναι ότι θα χωρίσουμε σαν τάξη…

                                                                                                                                                                  ΤΑΝΤΙ

  • Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό στο άκουσμα της ιδέας του λυκείου είναι ταυτόχρονα τρομακτικές αλλά και συναρπαστικές. Από τη μία θα κάνουμε καινούριες γνωριμίες, θα αποκτήσουμε νέες εμπειρίες και θα διευρύνουμε τους πνευματικούς μας ορίζοντες. Το Λύκειο είναι αρκετά δελεαστική ιδέα, αν σκεφτείς τα παραπάνω. Από την άλλη όμως το Λύκειο είναι ένα  στάδιο πριν την επαγγελματική μας αποκατάσταση. Εκεί αποφασίζομε σε ποιόν τομέα θα κατασταλάξουμε. Και αυτή η σκέψη είναι τρομακτική. Το ότι μεγαλώνουμε και αρχίζουμε να διαμορφώνουμε και να τελειοποιούμε την προσωπικότητά μας μας τρομοκρατεί. Όλοι θέλουμε να μείνουμε παιδιά. Η αλήθεια είναι πως μόλις μπούμε στο λύκειο θα αρχίσουμε να νοσταλγούμε το Γυμνάσιο και να αντιλαμβανόμαστε πλέον ότι μεγαλώνουμε!

                                                                                                                                                                 ΦΡΟΣΩ

  • Όταν ακούω την λέξη ‘’ Λύκειο’’ μου έρχεται στο νου, πίεση, σοβαρότητα, διότι θεωρώ πως αρχίζεις να μεγαλώνεις, και μια ξεχωριστή εμπειρία, σίγουρα διαφορετική από το Γυμνάσιο. Επίσης διαφορετικό τρόπο ντυσίματος, δεν εννοώ κάτι άσεμνο όμως ένα τόνο που σου δίνει αυτοπεποίθηση! Τέλος θα έλεγα πως δεν έχω αρνητική εντύπωση ακόμα από το Λύκειο, μου φέρνει εικόνα χαράς, απελευθέρωσης, ανεξαρτησίας, πιο υπεύθυνη.

                                                                                                                                                              ΠΟΠΗ

  • Λύκειο, σημαίνει ότι μεγαλώνεις. Αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό. Μεγαλώνεις σημαίνει γερνάς και δεν είσαι όπως παλιά. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι έχεις περισσότερες ευθύνες. Δυσκολότερο πρόγραμμα, φορτωμένο. Να προλάβεις κι αυτό να προλάβεις κι εκείνο. Μετά το σχολείο, οχτακόσιες χιλιάδες φροντιστήρια, ο καθένας για την κατεύθυνσή του, και προπονήσεις και διάβασμα, καθόλου χρόνος για τον εαυτό σου, καθόλου χρόνος για τους φίλους σου. Είσαι πνιγμένος στη δουλειά, κάθε μέρα μαθαίνεις και κάτι καινούργιο και προσπαθείς να το αφομοιώσεις. Το λύκειο σε σχέση με τα μαθήματα είναι ένα δράμα.

 Από την άλλη πλευρά, γνωρίζουμε νέους ανθρώπους, κάνουμε καινούριους φίλους, διαφορετικούς απ’ αυτούς που είχαμε στο γυμνάσιο, μαθαίνουμε καινούρια πράγματα και αποκτούμε πρωτόγνωρες εμπειρίες. Επίσης, το λύκειο σε βοηθάει να ακολουθήσεις ένα επάγγελμα στον τομές που σου ταιριάζει. Έτσι μέσα από τα μαθήματα γνωρίζεις καλύτερα τον εαυτό σου, τα δυνατά σου σημεία και τις αδυναμίες σου. Πάντως, παρά τα μειονεκτήματα του λυκείου, πιστεύω πως ο καθένας, όπως κι εγώ, ανυπομονεί να πάει.

                                                                                                                                                                ΑΛΙΚΗ

  • Όταν ακούω τη λέξη λύκειο σκέφτομαι πως θα έχω πιο πολλές υποχρεώσεις για το σχολείο και πιο πολύ διάβασμα. Σκέφτομαι ότι δεν θα έχω χρόνο να βγαίνω έξω. Επίσης σκέφτομαι πως οι καθηγητές εκεί θα είναι πιο αυστηροί.

                                                                                                                                                               ΓΙΑΝΝΗΣ

  • Στο λύκειο σκέφτομαι να πάω τεχνολογική κατεύθυνση και να πάω Μαθηματικά, γιατί μου αρέσουν τα Μαθηματικά.

                                                                                                                                                              ΓΙΩΡΓΟΣ

  • Πρώτα απ’ όλα απ’ το λύκειο κρίνεται ουσιαστικά το μέλλον κάποιου μαθητή. Εγώ δεν φοβάμαι το λύκειο και δεν αγχώνομαι για αυτό διότι δεν υπάρχει λόγος, ίσα ίσα ανυπομονώ να πάω για να γνωρίσω περισσότερα παιδιά και να μάθω μαθήματα που έκανα στο γυμνάσιο, αναλυτικότερα. Ένα παιδί το οποίο δεν έχει δυνατότητες να πάει σε Γενικό Λύκειο πιστεύω θα ήταν πιο καλά αν πήγαινε Α’ λυκείου στο Γενικό και μετά αν δεν τα κατάφερνε να πήγαινε σε ΕΠΑΛ.

                                                                                                                                                    ΝΙΚΟΣ

  • Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ. Όταν θα πάμε στο λύκειο πρέπει να διαβάζουμε πολύ, ο χρόνος μας θα είναι πολύ περιορισμένος, λόγω των φροντιστηρίων και των δραστηριοτήτων μας. Εμείς τα παιδιά είμαστε σκλάβοι του κράτους μας, γιατί συνεχώς αλλάζουν το σύστημα με συνέπεια τα πράγματα να δυσκολεύουν για εμάς. Ένα θετικό είναι ότι θα αλλάξουμε πρόσωπα, καθηγητές, κλίμα, τάξη. Το καλοκαίρι πρέπει να κάτσουμε να διαβάσουμε για του χρόνου, για να είμαστε προετοιμασμένοι για την νέα χρονιά. Επίσης στο λύκειο πρέπει να είμαστε συνεπείς και ώριμοι, και δεν πρέπει να κάνουμε χαζομάρες.

                                                                                                                                                ΑΝΝΑ

 

  • Κατ’ αρχήν λύκειο για εμένα σημαίνει νέοι μπελάδες, βάσανα, άγχος, φροντιστήρια κ.λπ. Από την άλλη σκέφτομαι πως θα κάνω νέους φίλους, θα βελτιώσω την επίδοσή μου και θα προσπαθήσω να πετύχω τον στόχο μου. Βασικά η μεγαλύτερή μου απορία είναι αν άραγε θα μπορώ πλέον  ελεύθερα να κάνω χαβαλέ. Αυτά έχω να πω λοιπόν, δεν ξέρω πως θα είναι, ούτε τι θα καταφέρω εκεί. Το μόνο που ξέρω είναι πως ΒΑΡΙΕΜΑΙ να πάω λύκειο!!!

                                                                                                     Φωτεινή

  • Όταν σκέφτομαι την λέξη λύκειο μου δημιουργούνται συναισθήματα ανάμεικτα, αλλά το κύριο συναίσθημα που επικρατεί είναι η χαρά. Ωστόσο, σκέφτομαι και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσω στα μαθήματα, αφού τα πράγματα εκεί θα είναι δύσκολα και πιο απαιτητικά!

  • Αισθάνομαι αγωνία και άγχος για το τι θα συναντήσω, για τους καθηγητές, για τα μαθήματα  αλλά κυρίως για το νέο σύστημα  που τόσο πολύ συζητούν και μιλούν όλοι. Λένε πως είναι δύσκολο πλέον να περάσεις και πως οι εξετάσεις από την 1η λυκείου θα είναι πανελλαδικές  και θα έχουν ύλη όλο το βιβλίο και άλλα τέτοια. Παρ’ όλα αυτά, όμως,  θέλω επιτέλους να φύγω από το γυμνάσιο, να κάνω νέες παρέες, να μεγαλώσω και να τελειώνω με το σχολείο, άρα ταυτόχρονα νιώθω και ανυπομονησία. Τέλος, εύχομαι όλα να πάνε καλά του χρόνου και να μπορέσω να συγκεντρωθώ στα μαθήματά μου, αν και πιστεύω πως είναι λίγο δύσκολο αυτό.

  • Λύκειο: πολύ διάβασμα, πανελλήνιες, νέο εκπαιδευτικό σύστημα, φωνές από τους γονείς!!!

                                                                             Θάνος

  • Στο λύκειο πιστεύω πως θα χρειάζεται αρκετό διάβασμα γιατί από αυτό θα κριθεί το μέλλον μας. Θα υπάρχουν περισσότερες υποχρεώσεις και διάφορες εμπειρίες. Θα γίνουμε πιο υπεύθυνοι και θα γίνουμε περισσότερο ανεξάρτητοι.

                                                                               Γιώργος

  • Όταν ακούω την λέξη λύκειο, μου φέρνει στο μυαλό καινούργια πράγματα, μαθήματα, εμπειρίες και έναν νέο  σταθμό που θα καθορίσει την πορεία της ζωής μου!~

                                                                                 Σοφία#!~

  • Νέα αρχή, καινούργια πρόσωπα, διαφορετική-βελτιωμένη συμπεριφορά

  • Για μένα η λέξη λύκειο σημαίνει ΚΟΡΙΤΣΙΑ. Επίσης πολλά μαθήματα, διάβασμα, εγγραφή σε φροντιστήρια, λιγότερες ώρες διασκέδασης και καινούργια φαγητά στο κυλικείο!!!

                                                                                                           Πέτρος

  • Η λέξη λύκειο σημαίνει ΚΟΡΙΤΣΙΑ, θα συμφωνήσω με τον Πέτρο.

Πολλά μαθήματα, φροντιστήρια, διάβασμα, καινούργιος διευθυντής.

                                                                                      Παναγιώτης

  • Η λέξη λύκειο σημαίνει ΚΟΡΙΤΣΙΑ, θα συμφωνήσω με τον Παναγιώτη που θα συμφωνήσει με τον Πέτρο. Επίσης ωραία αλλά ακριβά φαγητά στο κυλικείο και δύσκολα μαθήματα.

                                                                                  Αντώνης

  • ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!! Θα συμφωνήσω με τον Αντώνη που συμφωνεί με τον Παναγιώτη ο οποίος συμφωνεί με τον Πέτρο.

                                                                              Τάσος

  • Φαντάζομαι ότι στο λύκειο οι κανόνες θα είναι πιο αυστηροί και μπορεί να είναι και πιο δύσκολο.

                                                                            Παντελής

  • Το λύκειο το φαντάζομαι σαν ένα κτήριο μεγάλο το οποίο θα έχει πολλά μεγάλα παιδιά. Επίσης, όταν ακούω την λέξη λύκειο έρχονται στο νου μου οι πανελλαδικές εξετάσεις.

                                                                           Γιώργος

  • Στο λύκειο ευελπιστώ να είμαι με τους περισσότερους συμμαθητές μου, γιατί θα μου είναι δύσκολο να τους αποχωριστώ μετά από 3 χρόνια.

                                                                            Σταμάτης

  • Λύκειο: Φωνές από τους γονείς για το διάβασμα.

                                                                            Δημήτρης

  • Το λύκειο μου φέρνει στο μυαλό πολλά πράγματα. Καταρχάς εμπειρίες που θα ζήσω που τώρα είναι μέλλον αλλά σε λίγο καιρό θα είναι ευχάριστες αναμνήσεις

                                                                                Γεωργία

  • Το λύκειο το φαντάζομαι ως μια εμπειρία και προετοιμασία για το μέλλον μου.

                                                                                  Άννα

  • Όταν ακούω την λέξη λύκειο κατευθείαν αυτά που μου έρχονται στο μυαλό είναι 1) μεγάλωσα 2) πολλές υποχρεώσεις 3) άντε να γίνω 18 !!!!!!

                                                                                  Έφη

  • Το λύκειο το φαντάζομαι σαν ένα μεγάλο κτήριο το οποίο θα έχει περισσότερες απαιτήσεις απ’ ότι το γυμνάσιο και οι καθηγητές θα είναι πιο απαιτητικοί.

                                                                                     Γιάννης

  • Όταν ακούω την λέξη λύκειο σκέφτομαι ένα τεράστιο και απαίσιο κτήριο  με μια τεράστια και αυλή και κάποια παιδιά να διαβάζουν συνέχεια.

                                                                                      Πέτρος

  • Νιώθω λυπημένος που θα φύγω από το γυμνάσιο μετά από 3 χρόνια. Ελπίζω εκεί που θα πάω να κυλήσουν όλα ομαλά και να αποφοιτήσω με έναν καλό βαθμό.

                                                                                      Χάρης

  • Λύκειο: Το τελευταίο κτήριο στο οποίο θα φοιτήσουμε επί 3 χρόνια, μικρές αίθουσες γεμάτες με μεγάλα παιδιά, φροντιστήρια και πολύωρη μελέτη, πανελλήνιες, κατευθύνσεις, καθηγητές που είναι στον κόσμο τους και αποφάσεις που θα καθορίσουν την επαγγελματική μας αποκατάσταση!!!

                                                                                       Ελένη

  • Λύκειο, ένα μέρος όπου πολλά πράγματα ξεκινούν και άλλα τόσα τελειώνουν. Τα πράγματα γίνονται πιο αυστηρά, πολλά άτομα ίσως χωριστούν, αλλά κάποιοι άλλοι θα βρεθούν. Το άγχος ανεβαίνει και μας περιορίζει σε πολλές αποφάσεις. Γενικά μια νέα ζωή.

                                                                                 Τάσος

  • Το λύκειο πιστεύω πως θα είναι ένα νέο ξεκίνημα, λίγο δύσκολο και απρόσωπο. Νομίζω πως οι καθηγητές θα είναι αυστηροί και ο μόνος στόχος τους θα είναι να τελειώσουν την ύλη της χρονιάς. Πιστεύω πως δεν θα μας συμπεριφέρονται με τόσο ενδιαφέρον όσο στο γυμνάσιο και δεν θα μπορούμε να συμμετέχουμε σε ενδιαφέρουσες δραστηριότητες (π.χ. εφημερίδα). Θα είναι τρία χρόνια, όπου θα πάρω σημαντικές αποφάσεις για την υπόλοιπη ζωή μου και μου προκαλεί άγχος και φόβο το γεγονός ότι πρέπει να επιλέξω την κατεύθυνση που θα ακολουθήσω. Ελπίζω να τα καταφέρω!!!

  • Το λύκειο πιστεύω ότι είναι ένα δύσκολο βήμα για μένα γιατί θα πρέπει να αποφασίσω τι θα κάνω στο μέλλον. Το λύκειο φαντάζομαι πως θα είναι κάτι δύσκολο, και ειδικά την πρώτη χρονιά, γιατί θα πάρει λίγο χρόνο για να το συνηθίσω. Θα πρέπει να πάρω μία απόφαση για το τι δουλειά θα κάνω και άλλα πράγματα που με απασχολούν. Ένας άλλος λόγος που δεν θέλω να πάω λύκειο είναι γιατί δεν θέλω να μεγαλώσω!

                                                                                Μαρία

  • Λύκειο σημαίνει καταρχάς αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος. Οι περισσότεροι από εμάς θα ωριμάσουν και θα αφήσουν πίσω τους το εφηβικό κλίμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ακόμα πηγαίνοντας στο λύκειο θα δούμε την ζωή από άλλη οπτική γωνία, αφού θα πρέπει να προγραμματίσουμε την ζωή μας και να προβλέψουμε το τι θα θέλαμε να κάνουμε στο πέρας της ζωής μας. Επίσης περισσότερες υποχρεώσεις, λιγότερος ελεύθερος χρόνος και πολλές γνωριμίες με καινούργια άτομα, ανάμεσα στα οποία θα αναπτυχθούν σχέσεις φιλίας…

                                                                                 Paris

  • Του χρόνου 1η λυκείου! Οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις όλο και μεγαλώνουν. Όλοι μας έχουμε μια περιέργεια για το τι θα συναντήσουμε εκεί. Το συναίσθημα είναι ίδιο με αυτό όταν πρωτοήρθαμε στο γυμνάσιο. Βέβαια, όλοι μας ξέρουμε πως τα πράγματα δε θα είναι ίδια. Τα μαθήματα αυξάνονται, η ύλη μεγαλώνει και μαζί με αυτά μεγαλώνει και η κούραση των μαθητών. Θα πρέπει λοιπόν όλοι μας να διαβάζουμε περισσότερη ώρα, προκειμένου να καλύψουμε τις απαιτήσεις των καθηγητών. Ωστόσο, με συστηματικό διάβασμα και συχνές επαναλήψεις θα μπορέσουμε να πετύχουμε. Αυτό που αγχώνει, βέβαια, όλους τους μαθητές δεν είναι το πολύ διάβασμα αλλά το νέο εκπαιδευτικό σύστημα που θα εφαρμοστεί σε εμάς από του χρόνου.  Με αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα οι μαθητές θα πρέπει να διαβάζουν πιο συστηματικά όλα τα μαθήματα, καθώς ο βαθμός σε όλα τα μαθήματα μετράει πολύ για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Εύχομαι η πορεία όλων των μαθητών να είναι ευχάριστη και θέλω πραγματικά όλοι να πετύχουν και να περάσουν στη σχολή που ονειρεύονται προκειμένου να ασκήσουν το επάγγελμα που επιθυμούν και αγαπούν.

                                                                                 Ελένη

  • Φέτος, είναι η τελευταία μου χρονιά στο γυμνάσιο! Αυτά τα 3 χρόνια πέρασαν ευχάριστα, αλλά γρήγορα! Δε θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη ημέρα σ’ αυτό το σχολείο! Όλα ήταν τόσο διαφορετικά και ένιωσα πρωτόγνωρα συναισθήματα. Είχα άγχος, αλλά και χαρά, φόβο και αγωνία για τη νέα αυτή πραγματικότητα. Όσο περνούσε ο καιρός, τόσο πιο πολύ μου άρεσε και κατάλαβα πως τα χρόνια μου στο γυμνάσιο θα μου μείνουν αξέχαστα! Και να τώρα τελειώνει αυτό μας το ταξίδι, για να ξεκινήσει ένα  άλλο, πιο δύσκολο, στο οποίο θα κριθεί το επαγγελματικό μας μέλλον. Θα ξεκινήσει λοιπόν, το ταξίδι στο Λύκειο! Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα είναι, αλλά σίγουρα θα έχει πολλές περιπέτειες ευχαριστίες, αλλά και δυσκολίες! Προσωπικά, στενοχωριέμαι που θα φύγω από το Γυμνάσιο! Θα μου λείψει ο χώρος, οι καθηγητές, οι συμμαθητές μου… Για μένα το Γυμνάσιο ήταν σαν καθημερινό σήριαλ, στο οποίο έπρεπε να δουλέψω πολύ για να τα καταφέρω, ώστε να αναγνωριστούν οι κόποι μου και οι προσπάθειες  μου και να έχει και το σήριαλ –τμήμα- σχολείο την επιτυχία του! Αυτή η καθημερινότητα, λοιπόν θα μου λείψει, άλλωστε ότι συνηθίζεται δεν μπορεί να ξεσυνηθιστεί μια κι έξω. Θέλει χρόνο… χρόνο όμως που θα αξιοποιηθεί και για να συνηθίσω το Λύκειο! Ούτως ή άλλως όλα είναι μια συνήθεια… Δεν γνωρίζω πως θα εξελιχθεί η πορεία μου στο Λύκειο, ούτε εάν θα καταφέρω να υλοποιήσω τους στόχους μου. Αυτό που ξέρω όμως είναι πως πήρα τις σωστές βάσεις από το Γυμνάσιο για να συνεχίσω ανοδικά και σωστά. Το Λύκειο το βλέπω σαν μια πρόκληση, στην οποία θέλω να αναμετρηθώ και να βγω νικήτρια! Θέλω να δαμάσω τις ικανότητες και τις αντοχές μου και να προσπαθήσω για το καλύτερο. Θέλω να πάω, αλλά και δεν θέλω να φύγω… Μια νέα αρχή ανοίγεται μπροστά μου και πιστεύω πως είναι για καλό. Κάθε αρχή και δύσκολη, λέει ο λαός, αλλά και κάθε αρχή στο δημιουργεί, νέες προσδοκίες και νέα όνειρα που θα προσπαθήσω να υλοποιήσω όσο το δυνατόν καλύτερα! Αντίο Γυμνάσιο, αλλά και καλώς να σε βρω Λύκειο!!!

                                                                          Αγγελοπούλου Αρίστη

  • Του χρόνου 1η Λυκείου. Οι προσδοκίες και οι αποτίσεις όλο και μεγαλώνουν. Όλοι μας έχουμε μια περιέργεια για το τι θα συναντήσουμε εκεί. Το συναίσθημα είναι ίδιο με αυτό όταν πρωτοήρθαμε στο Γυμνάσιο. Βέβαια, όλοι μας ξέρουμε πως τα πράγματα δεν θα είναι ίδια. Τα μαθήματα αυξάνονται, η ύλη μεγαλώνει και η κούραση των μαθητών. Θα πρέπει, λοιπόν, όλοι μα να διαβάζουμε περισσότερη ώρα προκειμένου να καλύψουμε τις απαιτήσεις των καθηγητών. Ωστόσο, με συστηματικό διάβασμα και συνεχές επαναλήψεις θα μπορέσουμε να πετύχουμε και μετά ως συνέπεια να αυξηθούν οι βαθμοί μας.Αυτό που αγχώνει, βεβαία, όλους του μαθητές δεν είναι το πολύ διάβασμα αλλά το νέο εκπαιδευτικό σύστημα που θα εφαρμοστεί σε εμάς από του χρόνου. Με αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα οι μαθητές θα πρέπει να διαβάζουν συστηματικά όλα τα μαθήματα καθώς ο βαθμός σε όλα τα μαθήματα μετράει πολύ για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Εύχομαι, η πορεία όλων των μαθητών στο λύκειο να είναι ευχάριστη και θέλω πραγματικά όλοι να πετύχουν και να περάσουν στη σχολή που ονειρεύονται προκειμένου κάνουν το επάγγελμα που επιθυμούν και αγαπούν.

                                                                                  Βαβούρα Ελένη

  • Λύκειο… Είμαι διχασμένη γι’ αυτό το Λύκειο! Άλλοι μου λένε ‘’ Υπομονή, σε λίγο θα πας και θα είναι ‘’the time of your life’’. Είναι όμως και κάποιοι που μου λένε ‘’Κάτσε στην ησυχία του Γυμνασίου σου!’’ Εγώ πιστεύω πως πρέπει να το δω θετικά, αλλά δεν αντέχω στην ιδέα ότι δε θα ξαναδώ το βλέμμα του κυρίου Μουρουζάκου, κοινώς Γλυκούλη, δε θα βλέπω τη Χρυσαφένια μου και θα αναγκαστώ να κάνω γυμναστική. Δεν ξέρω αν θα βρω άξιες καθηγήτριες που θα προσφέρονται για πασαρέλα, βλέπε Βλαχογιάννη και Εμμανουηλίδου. Δε θα’χω, πιστεύω, καθηγήτρια που να λέει ‘’άνοιξε, σουσάμι’’ στον διαδραστικό, ( βλέπε Γαστεράτου) ούτε μια τόσο γλυκούλα γραμματέα.Επίσης δε θα’ χουμε μια τόσο φανατική πόντια φύλακα, αλλά ούτε την κυρία Δήμητρα του κυλικείου. Δεν θα υπάρχουν τόσο σφιχτές σχέσεις με τους καθηγητές. Θα ξοδεύει κανένας καθηγητής προσωπικό χρόνο, όπως ο κ. Φουστέρης, θα υπάρξουν πιο γλυκές καθηγήτριες από τις κυρίες Γοτουχίδου και Δήμου; Όλα θα είναι τυπικά, τυπικά, τυπικά… Τέρμα το σκράμπλ, τα θεατρικά, οι ενισχυτικές, η εφημερίδα… Διάβασμα και φροντιστήριο… Πολλά δεν θα’ χουμε , κι όσα δεν εκτιμήθηκαν , θα εκτιμηθούν…

                                                                               Ανθούλα

  • Λύκειο. Μια λέξη αρκετά γνωστή σε πολλούς. Αν βάλεις μέσα σε ένα μπολ φίλους, καθηγητές, πανελλήνιες, κινητά, φλερτ, γνωριμίες, πίεση από γονείς και πολλά άλλα και τα ανακατέψεις όλα μαζί, φτιάχνεις ένα υπέροχο λύκειο!!!!

                                                                                   Χρύσα

  • Λύκειο… αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος. Μερικοί ίσως ωριμάσουν. Μερικοί ίσως αφήσουν πίσω την εφηβεία, σοβαρευτούν, και κοιτάξουν το μέλλον τους. Άλλοι πάλι δεν θα αλλάξουν, αβέβαιο μέλλον! Ουσιαστικά το λύκειο θα σημαδέψει την μελλοντική ζωή μας…

                                                                                    Σμας~

Ευχαριστούμε τους μαθητές Χρύσα Κούση, Έλενα Κόρδα, Σοφία Μανώλα και Μάριο-Ελευθέριο Αποστολίδη που αντέγραψαν ηλεκτρονικά τις παραπάνω σκέψεις

Ένα σχόλιο στο ΛΥΚΕΙΟ…… ( σκέψεις μαθητών Γ” Γυμνασίου)

  1. Ο/Η Ιωάννα ???? λέει:

    Λυκειο..ειναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής σου από κει θα επιλέξεις πως θες να είναι το μέλλον σου. Υπάρχουν και οι προβληματισμοι του αν θα πας λύκειο η γενικό. Επέλεξε ότι σε κάνει να νιώθεις εσύ καλά και να μην πας επειδή οι γονείς σου θέλουν να πας εκεί. Follow your dreams!

Σχολιάστε

Top