Τα θετικά και τα αρνητικά του διαδικτύου

variation1

Τα θετικά της χρήσης του διαδικτύου μπορούν να αναζητηθούν από τη στιγμή που το χρησιμοποιούμε ως εργαλείο για να ενημερωθούμε, να διευκολυνθούμε και να μάθουμε από αυτό. Έτσι λοιπόν θετικά μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την ταχύτατη επικοινωνία μας με κάποιο άτομο, τη  συλλογή πολλών πληροφοριών σε λίγο χρόνο, την ταχύτερη εξυπηρέτηση μας σε διάφορες υποχρεώσεις μας, πληρωμή λογαριασμών μας, τη διευκόλυνση μας σε πολλούς τομείς της ζωής μας π.χ. οργάνωση μια επιχείρησης με ηλεκτρονικά προγράμματα και πολλά ακόμα πράγματα που κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη.

Ωστόσο, στην παρατεταμένη έκθεση μας στο internet δημιουργούνται πολλά προβλήματα, τα οποία αποτελούν τα αρνητικά της χρήσης του υπολογιστή. Καταρχάς μπορούμε να εκθέσουμε τον υπολογιστή αλλά κυρίως εμάς σε κινδύνους. Τέτοιοι κίνδυνοι είναι η έκθεση του υπολογιστή μας σε ιούς αλλά βασικότερα η έκθεση της προσωπικής μας ζωής. Αυτούς τους κινδύνους μπορούμε πολύ εύκολα να αποφύγουμε αρκεί να είμαστε υπεύθυνοι ,ενημερωμένοι και να έχουμε αυτοπειθαρχία. Επίσης αρνητικό στην χρήση του υπολογιστή είναι η αλλοτρίωση των ανθρώπινων σχέσεων, αφού κάποιος νέος της εποχής μας θα προτιμήσει να μιλήσει μέσω ίντερνετ με έναν φίλο του, από το να βρεθούν και να μιλήσουν. Αυτό λοιπόν οδηγεί αυτόματα στο να χαθεί η αυθεντική επικοινωνία, τα συναισθήματα σε έναν διάλογο και οι εκφράσεις, με αποτέλεσμα να απομακρύνονται και οι άνθρωποι μεταξύ τους. Η αποξένωση από τα πρόσωπα και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε είναι μια ακόμα σκληρή πραγματικότητα της εποχής μας. Τέλος όλες οι πληροφορίες που παίρνουμε από το διαδίκτυο δεν είναι σωστές. Πολλές φορές είναι προσωπικές απόψεις κάποιων που θέλουν να μας επηρεάσουν. Το Διαδίκτυο είναι ένα σπουδαίο εργαλείο στα χέρια μας που μπορεί να μετατραπεί σε επικίνδυνο όπλο. Το μέτρο για να μην μετατραπεί το εργαλείο σε όπλο το βάζει πάντα ο άνθρωπος με την λογική χρήση του

Normal
0

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:»Κανονικός πίνακας»;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:»»;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:»Times New Roman»;
mso-fareast-font-family:»Times New Roman»;}

Βαλεντίνη Παλασίδου Α3

Το διαδίκτυο έχει τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα του μερικά από αυτά είναι :

Τα πλεονεκτήματα του είναι

  • η ταχύτητα και η αμεσότητα της ενημέρωσης,
  • η ευκολία πρόσβασης σε ιστοσελίδες με πολλά και διαφορετικά θέματα
  • η ακρίβεια, η πιστότητα των πληροφοριών,
  • η δυνατότητα επικοινωνίας ανάμεσα στους χρήστες,
  • η δημοσιοποίηση γεγονότων, θεμάτων και απόψεων ακόμη και από τις πλέον αδύναμες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες μπορούν ελεύθερα να διατυπώνουν τις θέσεις τους.

Τα μειονεκτήματα του είναι

  • οι κίνδυνοι, ιδιαίτερα για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως τα παιδιά καθώς το Διαδίκτυο είναι δύσκολο να ελεγχθεί και έτσι μπορεί να παρασύρει πολύ εύκολα με τις πληροφορίες και τις δυνατότητες που παρέχετε συνοδός σε τυχερά παιχνίδια, σε πορνογραφικές σελίδες, ή επικίνδυνες γνωριμίες με ανθρώπους κακού χαρακτήρα (ανήθικους)
  • επικράτηση αναληθών, αναξιόπιστων μηνυμάτων και πληροφοριών,
  • οι ατελείωτες, οι <χαμένες> ώρες που ξοδεύει ο χρήστης σερφάροντας στις σελίδες του.

 

Σχολιάστε

Top