ΣΚΕΨΗ COVID-20 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 3 – 4

Στην εφημερίδα «ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΝΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ» και στον Κωνσταντίνο Δεπούντη μίλησαν οι Κωνσταντίνος και Ευελίνα Αποστολοπούλου, μαθητές του τμήματος Γ1 του σχολείου μας. Τα δίδυμα αδέρφια μάς μίλησαν για την καθημερινότητα και για τις συνήθειές τους κατά την περίοδο της καραντίνας, καθώς και για τη μέχρι τώρα σχέση τους με την τηλεκπαίδευση!

Κόκκινο= Ευελίνα

Μαύρο=Κωνσταντίνος

 

- Παιδιά πώς περνάτε αυτές τις περίεργες ημέρες της δεύτερης καραντίνας;

- Εντάξει, περνάμε όσο καλύτερα γίνεται. Προσπαθούμε να βρίσκουμε τρόπους να ξεφεύγουμε από την κλεισούρα και περνάμε όσο πιο δημιουργικά γίνεται τον χρόνο μας.

- Συμφωνώ με τον Κωνσταντίνο. Περνάμε καλά είναι η αλήθεια από την άποψη ότι βρίσκουμε τρόπους να ξεφεύγουμε από αυτή την καθημερινότητα και ψαχνόμαστε να γεμίσουμε όσο πιο ποιοτικά γίνεται τον χρόνο μας. Είμαστε χαλαροί!

- Τι είναι αυτό που κάνετε τώρα στην καραντίνα και δεν το κάνατε πριν είτε γιατί δεν είχατε τον χρόνο είτε τη διάθεση και το κέφι;

- Η αλήθεια είναι πως παρότι περνάμε όμορφα, ίσως και επειδή έχουμε για παρέα ο ένας τον άλλον πέραν των φίλων μας, έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στις ζωές μας, και των δύο. Αυτό που κάνω τώρα στην καραντίνα, είναι να πηγαίνω πιο συχνά για τρέξιμο και να προσπαθώ να μην είμαι τόσες ώρες στο σπίτι. Όταν ήμασταν σε μια κανονικότητα, γινόταν το ακριβώς αντίθετο. Έτρεχα από δω και από κει. Είχα μπάσκετ, σχολείο, ξένες γλώσσες και προτιμούσα να είμαι στο σπίτι μου. Τώρα προτιμώ το αντίθετο, οπότε και πηγαίνω καθημερινά και για 2-3 ώρες για τρέξιμο, κάτι το οποίο δεν μπορούσα να το κάνω πριν το lockdown λόγω προγράμματος.

- Εγώ αυτό που κάνω τώρα στην καραντίνα είναι περισσότερη γυμναστική, κάποιες φορές πηγαίνω και μαζί με τον Κωνσταντίνο για τρέξιμο στο νότιο πάρκο, βλέπω πάρα πολλές σειρές και ταινίες και ασχολούμαι με το καινούριο κατοικίδιό μου, που είναι ένα κουνέλι, που τον ονόμασα Bugsy. Επίσης, μιλάω περισσότερο με τους φίλους μου μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ασχολούμαι περισσότερο με αυτά- τα social media επειδή γενικά μου λείπουνε οι φίλοι και οι φίλες μου και προσπαθώ μέσω αυτής της επικοινωνίας να κρατάω επαφές μαζί τους.

- Πώς σας φαίνεται η τηλεκπαίδευση; Πώς τα πάτε; Θα θέλατε να αλλάξετε κάτι ή όχι;

- Εντάξει, δεν είναι ούτε πολύ άσχημα, ούτε πολύ καλά. Βέβαια, υπάρχει μια δυσκολία στη συγκέντρωση, καθώς υπάρχουν πολλοί εξωτερικοί παράγοντες που μπορούν να σε αποσυντονίσουν και να σε αποτρέψουν από την προσήλωσή σου στο μάθημα με χαρακτηριστικό παράδειγμα το κινητό, που πιστεύω ελάχιστοι έως κανένας δεν έχουν το κινητό τους δίπλα του έστω και για ένα λεπτό! Νομίζω πως δεν υπάρχει κάτι που να με ενοχλεί ώστε να θέλω να κάνω αλλαγές

- Θα συμφωνήσω ξανά με τον αδερφό μου. Απλά θα προσθέσω και την κούραση εδώ, καθώς θεωρώ πως είναι πολλές οι ώρες μπροστά από την οθόνη και, όπως είναι αναμενόμενο, τα μάτια σου κουράζονται, έχεις πονοκεφάλους, οπότε νομίζω ότι η κούραση επηρεάζει. Παρ’ όλ’ αυτά, νιώθω πως διαβάζω περισσότερο από πριν και νομίζω με έχει ευνοήσει η τηλεκπαίδευση, οπότε δε θα άλλαζα κάτι.

- Πώς είναι η καθημερινότητά σας αυτόν τον καιρό;

- Ξυπνάω, συνδέομαι στο webex, παρακολουθώ το μάθημα, στον ελεύθερό μου χρόνο παίζω ps4, με ενοχλεί συνήθως η Ευελίνα και όπως είπα πάω για τρέξιμο, καθώς και παρακολουθώ μπάσκετ- Ευρωλίγκα.

- Λες ψέματα, εσύ με ενοχλείς! Αλλά υγεία! Παρόμοια είναι και η καθημερινότητά μου, με μόνη προσθήκη το ότι περνάω αρκετές ώρες με τους φίλους και τις φίλες μου. Αυτά σε γενικές γραμμές!

- Ποιες είναι η διαφορές αυτής της καραντίνας με την προηγούμενη κατ’ εσάς;

- Νομίζω, κατά κύριο λόγο, ο καιρός. Στην προηγούμενη καραντίνα νύχτωνε πιο αργά λόγω άνοιξης και καλοκαιριού, ο καιρός ήτανε καλύτερος οπότε και η διάθεσή σου ήταν πιο εύθυμη. Τώρα, λόγω φθινοπώρου, νυχτώνει νωρίτερα, δεν υπάρχει τόσο πολύ φως και το κλίμα είναι κάπως πιο μουντό. Τέλος, στην προηγούμενη καραντίνα δεν είχαμε τόσα πολλά μαθήματα σε καθημερινή βάση και δεν είχαμε 6ωρα ή 7ωρα που θεωρώ ότι αυτό μας βοηθούσε και αποδίδαμε καλύτερα και ήταν πιο ευνοϊκό το κλίμα, διότι σε μερικά μαθήματα δεν είχαμε τον φόρτο εργασίας που είχαμε σε άλλα ή που έχουμε τώρα, οπότε ήταν πιο ήρεμα και λιγότερο αγχωτικά τα πράγματα.

- Εγώ πάω περισσότερο για τρέξιμο σε αυτή την καραντίνα, πάω ιππασία που στην προηγούμενη καραντίνα δεν είχα τη δυνατότητα αυτή. Σε ένα πιο γενικό πλαίσιο, νομίζω ότι τα πράγματα ήταν πιο χαλαρά από άποψη αυστηρότητας των μέτρων στην προηγούμενη καραντίνα, αλλά ο κόσμος φοβότανε. Ενώ τώρα, τα μέτρα είναι ακραία αυστηρά, αλλά ο κόσμος συνήθισε την καθημερινότητα της προηγούμενης καραντίνας και γι’ αυτό νομίζω δεν αγχώνεται και δε φοβάται τόσο όσο πριν.

Δεπούντης Κ. Γ1

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης