ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

 

«Υπάρχει ενδεχόμενο  παράτασης του διδακτικού έτους, προκειμένου να επιμηκύνουμε το χρόνο της δια ζώσης εκπαίδευσης και επιπλέον θεωρούμε πολύ σημαντικό τη διάδραση μεταξύ των μαθητών και  των μαθητών με τους εκπαιδευτικούς τους».

Τη δήλωση αυτή έκανε το Σάββατο 20 Μαρτίου στο Mega η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι η παράταση θα γίνει εφόσον τα σχολεία λειτουργούν, κανονικά , δια ζώσης, τον μήνα Ιούνιο.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως  ξεκαθάρισε ότι οι διακοπές του Πάσχα θα γίνουν κανονικά , χωρίς να περικόπτει ούτε μια ημέρα.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο, είπε η υπουργός Παιδείας, χωρίς ωστόσο να αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι   η εξεταστέα ύλη για τη Γ” Λυκείου έχει μειωθεί από  25% έως 30%.

Για το άνοιγμα των σχολείων, η υπουργός Παιδείας υποστήριξε πως δεν έχει γίνει ακόμα εισήγηση από τους ειδικούς, ωστόσο υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για Γυμνάσια και Λύκεια, καθώς αυτά έχουν μείνει κλειστά για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Για τις απουσίες των μαθητών, δήλωσε πως όπου υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες, αυτές δεν προσμετρόνται, ενώ για παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή που μένουν με άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, υπάρχει ειδικό καθεστώς.

Όσον αφορά τις μαθητικές    παρελάσεις για την 25η Μαρτίου η υπουργός τόνισε ότι   δε θα πραγματοποιηθούν.

Τέλος, είπε πως έχει προτεραιοποιηθεί ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών στα ειδικά σχολεία και στους μαθητές άνω των 16 ετών.

 

ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑ & ΛΥΚΕΙΑ

 

Όλοι θέλουν να ξεκινήσει η δια ζώσης εκπαίδευση και περιμένουμε το πράσινο φως από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι θα γίνει με ασφάλεια και όρους. Διευκρίνισε ότι στόχος του Υπουργείου είναι η επιστροφή όλων των μαθητών όλων των βαθμίδων στα θρανία.

Σε  ερώτηση εάν θα διεξαχθούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις η υφυπουργός είπε πως δεν υπάρχει κάποια απόφαση και υπενθύμισε ότι   πέρσι η σχετική απόφαση πάρθηκε το μήνα Μάιο.

Σε ερώτηση εάν τελικά αποφασιστεί να γίνουν  οι εξετάσεις η εξεταστέα ύλη στα Γυμνάσια και Λύκεια θα μειωθεί, η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή απάντησε ότι “υπάρχουν σκέψεις και προθέσεις προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας”.

Όσον αφορά στην παράταση του διδακτικού έτους  που ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η κα Μακρή επεσήμανε ότι αν και δεν έχουν ληφθεί επίσημες αποφάσεις δεν θα παραταθεί μέχρι τον Ιούλιο, ενώ για τις προαγωγικές εξετάσεις τόνισε ότι “δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση ωστόσο αυτό θα γίνει έγκαιρα και έγκυρα, όπως έγινε και πέρυσι τον Μάιο”.

 

Κωνσταντίνος Δεπούντης Γ1

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης