Συντροφιά με ένα βιβλίο…….Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΥΡΗ ΓΑΤΑ και ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ

 

Πρόταση του Κωνσταντίνου Δεπούντη για να περάσουμε όμορφα και δημιουργικά τις μέρες των γιορτών!!!

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΥΡΗ ΓΑΤΑ

9789605017309-200-0663693

Το βιβλίο κυκλοφορεί το 2012 και συγγραφέας ο Ευγένιος Τριβιζάς. Η τελευταία μαύρη γάτα είναι ένα μυθιστόρημα από τον «ποιητή παραμυθιών» Ευγένιο Τριβιζά, που κερδίζει από την πρώτη σελίδα και κρατά αδιάπτωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, μια συναρπαστική περιπέτεια που συνδυάζει τον λυρισμό με το χιούμορ, τη συγκίνηση με το μυστήριο, την απόγνωση με την ελπίδα, ένα δριμύ «κατηγορώ» κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της δεισιδαιμονίας.

Έχουν ακουστεί χιλιάδες θετικά σχόλια για το βιβλίο, το οποίο σύμφωνα με τον Elaine Williams (δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας TES) «είναι ένας υποβλητικός μύθος που διερευνά την κάθοδο ενός έθνους στα βάθη του δολοφονικού φανατισμού.», «Σατιρίζονται κατά θαυμαστό τρόπο η μισαλλοδοξία, η δημιουργία αποδιοπομπαίων τράγων και η απληστία.», όπως λέει και ο Gary Mc Keone (δημοσιογράφος της αγγλικής εφημερίδας Arts Council)

 

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΣΑΤΙΡΑΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

22361053

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ

Το βιβλίο αυτό συγγράφηκε από την Πηνελόπη Δέλτα το 1910. Ο Κωστής Παλαμάς δηλώνει για το συγκεκριμένο βιβλίο: «Ένα παραμύθι για παιδιά, μα και μαζί ένα διήγημα για τους μεγάλους, μια πλαστική διαμαρτύρηση για ένα περίσσιο κοινωνικό κακό, μια σάτιρα και μια φάρσα, μια καρικατούρα και ένα μάθημα, ένα βιβλίο και μια πράξη… Ένα ηθικό ποτό προσφερόμενο σε καλότεχνο ποτήρι. Πατριωτικό μάθημα σε ζωγραφιές».

Στο «Παραμύθι Χωρίς Όνομα», ο Βασιλιάς Αστόχαστος οδηγεί το βασίλειό του σε παρακμή, χωρίς να νοιάζεται για τίποτα παρά μόνο για διασκεδάσεις και εύκολη ζωή. Οι πάντες υποφέρουν και επιδιώκουν μόνο το ατομικό τους συμφέρον αδιαφορώντας για το κοινό καλό. Το Βασιλόπουλο, ο Συνετός, με τη βοήθεια της Ειρηνούλας, της μικρής του αδερφής, και δυο γυναικών, της Γνώσης και της Φρόνησης, πασχίζει για την αναγέννηση της χώρας του. Βασικά συστατικά για να πετύχει η συνταγή είναι η εργατικότητα και η θυσία, η υπομονή και η σύνεση, η δικαιοσύνη και η επικράτηση της αλήθειας. Οπλισμένος με θάρρος και θέληση, αγωνίζεται να δώσει νέα πνοή στο χαμένο όραμα του βασιλείου και να αποκαταστήσει την ευημερία στη χώρα του.

 

ΕΝΑ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΟΥ 100 ΧΡΟΝΙΑ+ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης