Συνέντευξη από τη διευθύντρια του σχολείου μας, κα Ιωάννα Σαρρούδη

-        Γεια σας, κυρία διευθύντρια! Μπορούμε να σας πάρουμε μία συνέντευξη στο πλαίσιο του προγράμματος «Οδυσσέας» που υλοποιεί το τμήμα μας,  Ε΄ τάξη, σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Ασημίου Κρήτης;

-        Γεια σας παιδιά. Φυσικά. Πρώτα από όλα θα ήθελα να σας συγχαρώ εσάς και τους εκπαιδευτικούς σας που συμμετέχετε στο ερευνητικό πρόγραμμα «Οδυσσέας» που προάγει τη συνεργασία των σχολείων και των μαθητών/τριών από διαφορετικές περιοχές της χώρας. Φυσικά, είμαι πρόθυμη να ακούσω τις ερωτήσεις σας και να απαντήσω. Μπορούμε να αρχίσουμε.

-        Πώς αποφασίσατε να γίνετε διευθύντρια;

-        Πολύ ωραία ερώτηση. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ στα όνειρά μου δεν ήταν να γίνω διευθύντρια. Η σκέψη πάρθηκε εντελώς ξαφνικά, ύστερα από παραίνεση μίας συναδέλφου μου. Δεν ήταν στα σχέδιά μου.

-        Πόσα χρόνια είστε στο σχολείο;

-        Σ΄ αυτό το σχολείο είμαι 6 χρόνια.

-        Αγαπάτε τη δουλειά σας;

-        Παιδιά μου, δεν την αγαπώ απλά. Τη λατρεύω. Παίρνω χαρά κάθε μέρα από την ενασχόλησή μου με όλα τα καθήκοντα που απορρέουν από τον ρόλο μου και αυτό με κινητοποιεί να προσπαθώ κάθε μέρα και περισσότερο.

-        Τι σας αρέσει σε αυτό που κάνετε;

-        Αυτό που μ’ αρέσει περισσότερο είναι το παιδαγωγικό κομμάτι του ρόλου μου, δηλαδή, να οργανώνω και να συντονίζω τη σχολική ζωή, να οργανώνω δράσεις στις οποίες θα συμμετέχουν όλα τα παιδιά και θα παίρνουν χαρά από αυτές. Επίσης, μου αρέσει να συζητώ με όλα τα παιδιά του σχολείου, να συνεργάζομαι πολύ καλά με τους συναδέλφους μου, ώστε να δίνει ο καθένας τον καλύτερό του εαυτό.

-        Πόσο μεγάλη είναι η ευθύνη μίας διευθύντριας;

-        Οι ευθύνες μίας διευθύντριας ή ενός διευθυντή είναι πάρα πολλές. Η διευθύντρια πρέπει να εποπτεύει τη λειτουργία όλου του σχολείου, να φροντίζει να τηρείται το ωρολόγιο πρόγραμμα, να διαχειρίζεται τις συγκρούσεις που μπορεί να συμβούν, να προσπαθεί να προάγει, όσο τον δυνατόν, το θετικό κλίμα στο σχολείο, να προωθεί τη συνεργασία των εκπαιδευτικών, να φροντίζει για την ασφάλεια των μαθητών και των μαθητριών, ώστε να μην τους συμβεί κάποιο ατύχημα, να εκπροσωπεί το σχολείο στην κοινωνία, να προωθεί καινοτόμα προγράμματα στο σχολείο, να φροντίζει να υπάρχει χαρά και ειρήνη στο σχολείο και, γενικά, όλη η μαθητική κοινότητα να μαθαίνει όσο το δυνατόν περισσότερα στο σχολείο.

-        Υπάρχει κάποιο περιστατικό, ευχάριστο ή δυσάρεστο που θυμάστε;

-        Περιστατικά συμβαίνουν κάθε μέρα στο σχολείο. Ευτυχώς, δεν έχω να θυμηθώ κάτι δυσάρεστο που να είναι χαραγμένο στη μνήμη μου. Για μένα κάθε γελαστό πρόσωπο ενός μαθητή ή μίας μαθήτριας είναι ένα ευχάριστο περιστατικό στο σχολείο μας.

-        Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να αλλάξετε στο σχολείο στο μέλλον;

-        Θα ήθελα να δημιουργηθεί ένα σκέπαστρο στον εξωτερικό χώρο του σχολείου, ώστε τα παιδιά να πηγαίνουν εκεί όταν οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες και να μην υπάρχει συνωστισμός στο εσωτερικό του σχολείου. Όσον αφορά τη λειτουργία του σχολείου θα ήθελα το σχολείο να ενταχθεί σε κάποια ευρωπαϊκά προγράμματα.

-        Πώς νιώθετε που είστε διευθύντρια;

-        Αντιλαμβάνομαι το βάρος των ευθυνών μου, αλλά νιώθω πολύ χαρά γιατί μέσα από τον ρόλο αυτό μπορώ να προσφέρω όσο το δυνατόν περισσότερο στο σχολείο. Μου αρέσει να εμπνέω τους συναδέλφους μου, να επιδρώ θετικά πάνω σε αυτούς, να προωθώ τη συνεργασία και να προάγουμε όλοι μαζί καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα, ώστε όλα τα παιδιά να αποκομίζουν όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα από την πορεία αυτών των έξι χρόνων στο δημοτικό σχολείο, να οικοδομούν όμορφες αναμνήσεις και να φεύγουν χαρούμενοι από το σχολείο έχοντας ως θύμισή τους ότι «εμείς φοιτήσαμε στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό».

-        Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας.

-        Εγώ σας ευχαριστώ πάρα πολύ!

4

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης