“Ευ Αγωνίζεσθαι”

Η ιδέα του “Ευ Αγωνίζεσθαι” πρέπει να είναι πανταχού παρούσα σε όλους τους τύπους του αθλητισμού ανεξαρτήτως ηλικίας των μετεχόντων, όπως επίσης να εφαρμόζεται στην Φυσική Αγωγή των παιδιών και των εφήβων. Τα σχολεία έχουν μεγάλη ευθύνη στο να προάγουν την ιδέα του Φίλαθλου Πνεύματος, ενώ οι αθλητικοί σύλλογοι θα πρέπει επίσης να δίνουν έμφαση στο “Ευ Αγωνίζεσθαι” μέσω των προπονητικών τους προγραμμάτων, των αγώνων και της κοινωνικής ζωής.

Όλοι γνωρίζουμε ότι χωρίς φίλαθλο πνεύμα δεν μπορεί να υπάρξει αθλητισμός. Παρόλα αυτά είναι αλήθεια ότι η διαφθορά, η μάστιγα της σημερινής κοινωνίας έχει αρχίσει να εισέρχεται και στους αθλητικούς χώρους και το χειρότερο είναι ότι αυτό σε λίγο δεν θα εκπλήσσει πλέον κανέναν μας. Κάθε μέρα αυξάνονται οι φανατικοί οπαδοί, ενώ μειώνονται οι φίλαθλοι. Οι πανέμορφοι αθλητικοί χώροι μετατρέπονται από τόποι χαράς, φιλίας και γιορτής σε τόπους σύγκρουσης και διαμάχης. Τα παιδιά εκτίθενται σε σκηνές που εκφυλίζουν το “αθλητικό πνεύμα” κι όλοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα καίριο ερώτημα, αν κάτω από αυτές τις συνθήκες ο αθλητισμός εκπληρώνει τους βαθύτερους κοινωνικούς του στόχους.

Σε αυτό το κλίμα αγωνίστηκε η ομάδα βόλλεϊ του σχολείου μας στους μαθητικούς αγώνες.

Αν και δεν πετύχαμε τη νίκη, οι μαθητές κατανόησαν τη σημασία του  “Ευ Αγωνίζεσθαι”  και είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε αντίστοιχες προκλήσεις στο μέλλον.

Ευχαριστούμε τη γυμνάστρια του σχολείου μας κ. Όλγα Παπαδάκη που ανέλαβε το  δύσκολο εγχείρημα να προετοιμάσει την ομάδα και ενέπνευσε αθλητικό ήθος στα παιδιά.

Ευχαριστούμε και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς:

  • Σπύρο Αναστασάτο
  • Στέλλα Σφήκα

329567538_1214392002804816_7769677912548884160_n

                                                                                                                 

  Ουρανία Τσούτση. Middle Mountain College News, 05-02-2023

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΩΝ
Περί ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΩΝ 347 Άρθρα
Ονομάζομαι Ουρανία Τσούτση, είμαι Φιλόλογος και Διευθύντρια στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Μεσοβουνίων.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης