Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν το ψωμί σχεδόν σε όλα τα γεύματα .Μέσα από πηγές φαίνεται ότι το ψωμί τους ήταν κριθαρένιο και τα τελευταία χρόνια φημολογείται ότι έτρωγαν μόνο ψωμί από ζέα. Μάλιστα υποστηρίζεται ότι ο Μέγας Αλέξανδρος έτρεφε την στρατιά του μόνο με τέτοιο ψωμί για να είναι οι άντρες του υγιείς και πνευματικά ανεπτυγμένοι.
Για να το φτιάξουμε σήμερα χρησιμοποιούμε τα εξής :
500γρ. αλεύρι ζέα
100γρ.αλεύρι κριθαριού
300ml χλιαρό νερό
λίγη ξηρή μαγιά
2 κ .σούπας ελαιόλαδο
1 κ .σούπας αλάτι
Λίγο σουσάμι


