ΥΛΙΚΑ:
- ·1κ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
- ·1κ. αλεύρι σκληρό
- ·1κ. αλεύρι για τσουρέκια
- ·800γρ. Ζάχαρη 12 αυγά μεγάλα
- ·0,5 κιλά γάλα
- ·250γρ. Μαργαρίνη
- ·250γρ. Φρέσκο βούτυρο
- ·1 φακελάκι μαστίχα
- ·1φακελάκι μαxλέπι
- ·300γρ. Φρέσκια μαγιά
- ·αυγό για το άλειμμα
- ·σουσάμι ή φιλέ αμύγδαλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη διαλύουμε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό, με λίγη ζάχαρη και λίγο αλεύρι.
- ·Αφήνουμε σε ζεστό σημείο να διπλασιαστεί σε όγκο. Λιώνουμε τα βούτυρα, όχι να κάψουν, και ζεστάνουμε το γάλα μας να είναι χλιαρό.
- ·Σε μία μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε τα αλεύρια μας, την μαστίχα και το μαχλέπι τριμμένα στο μούλτι, περιμετρικά αφήνοντας κενό στην μέση.
- ·Σπάμε τα αυγά στην μέση ρίχνουμε και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε λίγο.
- ·Όταν η μαγιά φουσκώσει τη ρίχνουμε και αυτή στο κέντρο της λεκάνης, ρίχνουμε και το γάλα και αρχίζουμε να ζυμώνουμε ρίχνοντας κάθε τόσο αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί όλο.
- ·Τελευταίο ρίχνουμε το βούτυρο και με ανάλαφρες κινήσεις χωρίς να παιδεύουμε την ζύμη μας το ενσωματώνουμε και αυτό.
- ·Ετοιμάζουμε τα ταψιά μας στρώνοντας λαδόκολλα και αρχίζουμε να κόβουμε κομμάτια από την ζύμη και να πλάθουμε τσουρέκια σε διάφορα σχήματα.
- ·Τα βάζουμε σε ζεστό σημείο να διπλασιαστούν σε όγκο. Όταν είναι έτοιμα τα αλείφουμε με αυγό και άμα θέλουμε τα πασπαλίζουμε με σουσάμι, ζάχαρη ή φιλέ αμύγδαλο. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν καλά.


