ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

ΑΠΟ: ΣΛΗΜΙΣΤΙΝΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ - Απρ• 02•15

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ:

  • ·1κ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
  • ·1κ. αλεύρι σκληρό
  • ·1κ. αλεύρι για τσουρέκια
  • ·800γρ. Ζάχαρη 12 αυγά μεγάλα
  • ·0,5 κιλά γάλα
  • ·250γρ. Μαργαρίνη
  • ·250γρ. Φρέσκο βούτυρο
  • ·1 φακελάκι μαστίχα
  • ·1φακελάκι μαxλέπι
  • ·300γρ. Φρέσκια μαγιά
  • ·αυγό για το άλειμμα
  • ·σουσάμι ή φιλέ αμύγδαλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία λεκάνη διαλύουμε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό, με λίγη ζάχαρη και λίγο αλεύρι.

  • ·Αφήνουμε σε ζεστό σημείο να διπλασιαστεί σε όγκο. Λιώνουμε τα βούτυρα, όχι να κάψουν, και ζεστάνουμε το γάλα μας να είναι χλιαρό.
  • ·Σε μία μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε τα αλεύρια μας, την μαστίχα και το μαχλέπι τριμμένα στο μούλτι, περιμετρικά αφήνοντας κενό στην μέση.
    • ·Σπάμε τα αυγά στην μέση ρίχνουμε και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε λίγο.
    • ·Όταν η μαγιά φουσκώσει τη ρίχνουμε και αυτή στο κέντρο της λεκάνης, ρίχνουμε και το γάλα και αρχίζουμε να ζυμώνουμε ρίχνοντας κάθε τόσο αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί όλο.
    • ·Τελευταίο ρίχνουμε το βούτυρο και με ανάλαφρες κινήσεις χωρίς να παιδεύουμε την ζύμη μας το ενσωματώνουμε και αυτό.
    • ·Ετοιμάζουμε τα ταψιά μας στρώνοντας λαδόκολλα και αρχίζουμε να κόβουμε κομμάτια από την ζύμη και να πλάθουμε τσουρέκια σε διάφορα σχήματα.
    • ·Τα βάζουμε σε ζεστό σημείο να διπλασιαστούν σε όγκο. Όταν είναι έτοιμα τα αλείφουμε με αυγό και άμα θέλουμε τα πασπαλίζουμε με σουσάμι, ζάχαρη ή φιλέ αμύγδαλο. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν καλά.

 

Σχολιάστε

Όροι Χρήσης schoolpress.sch.gr | Δήλωση προσβασιμότητας
Top