Bucatini all’Amatriciana

ΑΠΟ: ΣΛΗΜΙΣΤΙΝΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ - Απρ• 02•15

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

Τι χρειαζόμαστε :

  • 350 γρ. ζυμαρικά Bucatini
  • 600 γρ. φρέσκες ντομάτες
  • 100 γρ. μπέικον
  • 50 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 30 γρ. πεκορίνο
  • 200 γρ. κολοκυθάκια σε κύβους
  • 6 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • ένα κομματάκι καυτερή πιπεριά
  • μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Πώς το φτιάχνουμε :

  1. Σε μία κατσαρόλα, σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μπέικον κομμένο σε λωρίδες και την καυτερή πιπερίτσα. Ζεματίστε τις ντομάτες, ξεφλουδίστε τις, αφαιρέστε τους σπόρους και ψιλοκόψτε τις.
  2. Μόλις ροδίσουν το κρεμμύδι και το μπέικον, προσθέστε τις ντομάτες, αλατοπιπερώστε και ανακατεύετε κατά διαστήματα. Προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας νερό, αν η σάλτσα στεγνώσει πάρα πολύ.
  3. Βράστε τα ζυμαρικά Bucatini σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίστε τα μόλις γίνουν al dente, ενώστε τα με τη σάλτσα και πασπαλίστε με το τυρί πεκορίνο.

Συντάκτρια : Έφη τάξη ΣΤ’2.

Σχολιάστε

Όροι Χρήσης schoolpress.sch.gr | Δήλωση προσβασιμότητας
Top