Τι χρειαζόμαστε :
- 350 γρ. ζυμαρικά Bucatini
- 600 γρ. φρέσκες ντομάτες
- 100 γρ. μπέικον
- 50 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 30 γρ. πεκορίνο
- 200 γρ. κολοκυθάκια σε κύβους
- 6 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- ένα κομματάκι καυτερή πιπεριά
- μαϊντανός
- αλάτι
- πιπέρι
Πώς το φτιάχνουμε :
- Σε μία κατσαρόλα, σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μπέικον κομμένο σε λωρίδες και την καυτερή πιπερίτσα. Ζεματίστε τις ντομάτες, ξεφλουδίστε τις, αφαιρέστε τους σπόρους και ψιλοκόψτε τις.
- Μόλις ροδίσουν το κρεμμύδι και το μπέικον, προσθέστε τις ντομάτες, αλατοπιπερώστε και ανακατεύετε κατά διαστήματα. Προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας νερό, αν η σάλτσα στεγνώσει πάρα πολύ.
- Βράστε τα ζυμαρικά Bucatini σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίστε τα μόλις γίνουν al dente, ενώστε τα με τη σάλτσα και πασπαλίστε με το τυρί πεκορίνο.
Συντάκτρια : Έφη τάξη ΣΤ’2.


