ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
- 250γρ. μαλακό βούτυρο ανάλατο
- 150γρ. μαύρη ζάχαρη
- 625γρ. αλεύρι
- 175ml. σιρόπι
- 30ml. τριμμένο τζίντζερ
- 10ml. Σόδα
- 2 αυγά χτυπημένα
Για τη διακόσμηση
- 225γρ. κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
- 1 ασπράδι αυγού
- Μαρσμέλoους και γλύκα της επιλογή σας
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
- Σχάρα
- Κουτάλι
- Μπολ
- Μαχαίρι
- Πλάστης
- Μεμβράνη
- Μίξερ
- Αντικολλητικό χαρτί
- Δυο παραλληλόγραμμα 18Χ10εκ. για τη σκεπή .
- Δυο παραλληλόγραμμα 15Χ10σκ.για τα πλαϊνά , προσθέτετε παράθυρα.
- Δυο τετράγωνα 10εκ. για το μπροστά και πίσω μέρος , με τριγωνική απόληξη στην κορυφή , προσθέτετε μια πόρτα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα αυγά, το σιρόπι, το τζίντζερ, τη σόδα και το μισό αλεύρι και τα χτυπάτε.
- Προσθέτετε τα υπόλοιπο αλεύρι και τα χτυπάτε το μείγμα μέχρι να γίνει μια μπάλα. Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Κόβετε τα προσχέδια.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C . Βάζετε τη ζύμη, πάχους 5mm, ανάμεσα σε 2 κομματάκια αντικολλητικό χαρτί. Με τα προσχέδια, κόβετε τα κομμάτια που θέλετε.
- Τα αφήνετε στο ψυγείο για 10λ. και κατόπιν τα ψήνετε για 12λ. Τα αφήνετε να κρυώσουν για 2λ. και τα μεταφέρετε σε σχάρα. Χτυπάτε το ασπράδι με τη ζάχαρη αχνή.
- Ενώνετε το μπροστινό με τα πλαϊνά τμήματα με λίγο γλάσο και τα αφήνετε. Ενώνετε με τον ίδιο τρόπο το πίσω μέρος και τη σκέπη. Τα διακοσμείτε με γλάσο και γλυκά.
Αν θέλετε να κάνετε έκπληξη, γεμίστε το εσωτερικό του σπιτιού με περισσότερα γλυκά προτού τοποθετήσετε τη σκεπή.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!
Βαργεμίδου Γεωργία


