"Τα αχτύπητα μολύβια"
δέκατο πέμπτο τεύχος

Βασιλόπιτα αφράτη με γλάσο λεμόνι

ΑΠΟ: ΣΛΗΜΙΣΤΙΝΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ - Απρ• 02•15

9784-basilopita-afrati-me-glaso-lemoni-by-tasax

Τι χρειαζόμαστε:

  • 150 γρ. φυτικό βούτυρο
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 2 φακ. Βανίλια
  • 6 αυγά
  • 350 ml γάλα
  • κονιάκ
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μαχλέπι
  • 70 γρ. καρύδια αλεσμένα

Για το γλάσο:

  • 500 γρ. άχνη
  • χυμό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάτε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
  2. Σε ένα άλλο μπολ κτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα.
  3. Σε ένα τρίτο μπολ κτυπάτε ελαφρά με πιρούνι το γάλα, τα κροκάδια, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού και ενώνετε το μείγμα με το μείγμα βουτύρου-ζάχαρης-βανίλιας σε χαμηλή ταχύτητα.
  4. Συνεχίζοντας σε πολύ χαμηλή ταχύτητα, προσθέτετε τη μαρέγκα στο μείγμα και το αφήνετε να κτυπηθεί μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
  5. Σε ξεχωριστό μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μαχλέπι  και τα καρύδια και τα προσθέτετε στο μίξερ σε μικρές δόσεις με ένα κουτάλι, συνεχίζοντας να κτυπάτε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα.
  6. Αφού το μείγμα ομογενοποιηθεί, το αδειάζετε σε ταψί 26 εκ. με λαδόχαρτο.
  7. Ψήνετε στους 180C για 50΄-60΄.
  8. Ετοιμάζετε το γλάσο, που πρέπει να έχει πολύ πηκτή υφή, προσθέτοντας στην άχνη όσο χυμό λεμόνι χρειαστεί (περίπου ένα λεμόνι).
  9. Αφού κρυώσει η πίτα, περιχύνετε με το γλάσο και το αφήνετε να τρέξει ανομοιόμορφα για να καλύψει την πίτα.
  10. Στολίζετε την πίτα, ενεργοποιώντας τη φαντασία και το γούστο σας…

(Πηγή : Οι συνταγές της παρέας)

Ιωάννα Ανδρεοπούλου

Σχολιάστε

Όροι Χρήσης schoolpress.sch.gr | Δήλωση προσβασιμότητας
Top