Τι χρειαζόμαστε:
- 150 γρ. φυτικό βούτυρο
- 350 γρ. ζάχαρη
- 2 φακ. Βανίλια
- 6 αυγά
- 350 ml γάλα
- κονιάκ
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 500 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γ. μαχλέπι
- 70 γρ. καρύδια αλεσμένα
Για το γλάσο:
- 500 γρ. άχνη
- χυμό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάτε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
- Σε ένα άλλο μπολ κτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα.
- Σε ένα τρίτο μπολ κτυπάτε ελαφρά με πιρούνι το γάλα, τα κροκάδια, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού και ενώνετε το μείγμα με το μείγμα βουτύρου-ζάχαρης-βανίλιας σε χαμηλή ταχύτητα.
- Συνεχίζοντας σε πολύ χαμηλή ταχύτητα, προσθέτετε τη μαρέγκα στο μείγμα και το αφήνετε να κτυπηθεί μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
- Σε ξεχωριστό μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μαχλέπι και τα καρύδια και τα προσθέτετε στο μίξερ σε μικρές δόσεις με ένα κουτάλι, συνεχίζοντας να κτυπάτε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα.
- Αφού το μείγμα ομογενοποιηθεί, το αδειάζετε σε ταψί 26 εκ. με λαδόχαρτο.
- Ψήνετε στους 180C για 50΄-60΄.
- Ετοιμάζετε το γλάσο, που πρέπει να έχει πολύ πηκτή υφή, προσθέτοντας στην άχνη όσο χυμό λεμόνι χρειαστεί (περίπου ένα λεμόνι).
- Αφού κρυώσει η πίτα, περιχύνετε με το γλάσο και το αφήνετε να τρέξει ανομοιόμορφα για να καλύψει την πίτα.
- Στολίζετε την πίτα, ενεργοποιώντας τη φαντασία και το γούστο σας…
(Πηγή : Οι συνταγές της παρέας)
Ιωάννα Ανδρεοπούλου


