Το ταξίδι μας στον διαγωνισμό F1 in Schools

Ως μέλη της ομάδας F1 in Schools του 1ου Πειραματικού Σχολείου Σάμου, είχαμε την ευκαιρία να συνδυάσουμε την αγάπη μας για το STEM και τους αγώνες F1,  σε έναν συναρπαστικό διαγωνισμό. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους αλλά και του τωρινού, εργαζόμαστε ακούραστα για να σχεδιάσουμε, να κατασκευάσουμε και να αγωνιστούμε με ένα μικροσκοπικό αμάξι F1 και καταφέραμε να αναπτύξουμε δεξιότητες που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε στον σημερινό κόσμο.

Ο διαγωνισμός Formula 1 in Schools είναι ένας διεθνής διαγωνισμός STEM (Επιστήμης, Τεχνολογίας, Μηχανικής και  Μαθηματικών) που προσκαλεί τους μαθητές να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να αγωνιστούν   με μικροσκοπικά F1 αμάξια,  που κινούνται με μια αμπούλα πεπιεσμένου αέρα. Ο διαγωνισμός, ο οποίος ξεκίνησε το 1999, έχει ως στόχο να εμπνεύσει τους νέους να ακολουθήσουν στην επαγγελματική  τους σταδιοδρομία τους τομείς του STEM, εμπλέκοντάς τους σε αυτό, με έναν διασκεδαστικό και συναρπαστικό τρόπο.    Στον διεθνή διαγωνισμό συμμετέχουν κάθε χρόνο ομάδες από περισσότερες από 50 χώρες.

Τα οφέλη αυτού του διαγωνισμού για τους μαθητές είναι πολλά. Πρώτον, τους δίνει την δυνατότητα να  εφαρμόσουν τις δεξιότητες STEM που έχουν μάθει στο σχολείο,  σε ένα πραγματικό έργο. Αυτό τους βοηθάει να αναπτύξουν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, επικοινωνιακές δεξιότητες,   δημιουργικότητα και ομαδική εργασία. Ο διαγωνισμός ωθεί  επίσης τους μαθητές να συνεργαστούν με επαγγελματίες και να αποκτήσουν εικόνα για πιθανές σταδιοδρομίες στο STEM και στο Management. Επιπλέον, η συμμετοχή στον διαγωνισμό ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση των μαθητών και τους δίνει την αίσθηση της επιτυχίας.

Ο διαγωνισμός F1 in Schools είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους σε ένα αληθινό έργο.  Ως ομάδα, περάσαμε μήνες σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας το μικροσκοπικό αμάξι F1, χρησιμοποιώντας λογισμικό CAD για να δημιουργήσουμε ένα 3D μοντέλο, πριν το κατασκευάσουμε χρησιμοποιώντας μια μηχανή CNC. Αναπτύξαμε επίσης μια ταυτότητα επωνυμίας για την ομάδα μας, συμπεριλαμβανομένου ενός λογότυπου και παρουσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και δημιουργήσαμε ένα χαρτοφυλάκιο που παρουσιάζει τη διαδικασία  σχεδιασμού και μηχανικής μας.  Όλα τα παραπάνω όχι μόνο ενίσχυσαν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή μας, αλλά μας έδωσαν και  μια αίσθηση επίτευξης στόχου και σκοπού.

Η ομάδα μας, η PiForce, εργάστηκε ατελείωτες ώρες τον τελευταίο χρόνο για να σχεδιάσει και να κατασκευάσει ένα νικηφόρο αυτοκίνητο. Έχουμε μάθει να δουλεύουμε μαζί, να επικοινωνούμε αποτελεσματικά και να λύνουμε τα προβλήματα μας δημιουργικά. Το πάθος μας για το STEM και τους αγώνες ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από την επιτυχία μας και είμαστε περήφανοι που εκπροσωπούμε το σχολείο και την κοινότητά μας σε αυτόν τον συναρπαστικό  διαγωνισμό.

Ως ομάδα, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην διευθύντρια του σχολείου μας, κ. Κόντη, η οποία μας υποστήριξε ακούραστα καθ “όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού. Η καθοδήγηση, η ενθάρρυνση και η πίστη της σε εμάς ήταν καθοριστική για την επιτυχία μας και είμαστε ευγνώμονες για την ακλόνητη υποστήριξή της. Οι καθηγητές μας έπαιξαν επίσης καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία μας στον διαγωνισμό, μας παρείχαν την καθοδήγηση και την υποστήριξη που χρειαζόμαστε και μας ενθάρρυναν να ακολουθήσουμε το πάθος μας για το STEM και τους αγώνες. Η αφοσίωσή τους ήταν ανεκτίμητη και είμαστε ευγνώμονες που μας βοηθήσαν να πετύχουμε στον διαγωνισμό.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας, οι οποίοι μας παρείχαν τους πόρους που χρειαζόμαστε στον διαγωνισμό. Χωρίς την υποστήριξή τους, δεν θα μπορούσαμε να συνδεθούμε με επαγγελματίες, που μας παρείχαν ανεκτίμητες πληροφορίες και σχόλια πάνω στο project μας.

Η συμμετοχή μας στον διαγωνισμό F1 in Schools, όχι μόνο ανέπτυξε το πάθος μας για το STEM και τους αγώνες F1, αλλά μας έδωσε επίσης την ευκαιρία να εκπροσωπήσουμε το σχολείο και την κοινότητά μας. Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτόν τον συναρπαστικό διαγωνισμό και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις ικανότητες και το ενδιαφέρον μας για την επιστήμη και την τεχνολογία τα επόμενα χρόνια.

Συμπερασματικά, ο διαγωνισμός F1 in Schools είναι μια πολύτιμη ευκαιρία για τους μαθητές να εφαρμόσουν τις δεξιότητές τους STEM σε ένα πραγματικό έργο, αναπτύσσοντας παράλληλα και άλλες δεξιότητες στην ομαδική εργασία, στην επικοινωνία και στη δημιουργικότητα. Με την υποστήριξη της διευθύντριας, των καθηγητών, των χορηγών μας, αλλά και της ίδιας της ομάδας μας, καταφέραμε να αποκτήσουμε πολύτιμες εμπειρίες που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε ακόμη μεγαλύτερα πράγματα στο μέλλον.

Ερμής Τάτσης, β3

Β3viber_image_2023-04-27_21-46-22-176 viber_image_2023-04-27_21-46-23-676 viber_image_2023-04-27_21-46-27-075 viber_image_2023-04-27_21-46-28-687 viber_image_2023-04-27_21-46-30-109 viber_image_2023-04-27_21-46-31-057

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης