Συνταγή για κανταίφι.

Κανταίφι
Υλικά:
• 1 κιλό κανταίφι
• Μισό κιλό καρύδι και κανέλα
• 9 ποτήρια ζάχαρη
• 7 ποτήρια νερό
• ¼ βούτυρο ανάλατο
Εκτέλεση
• Αρχικά, απλώνουμε το κανταίφι, ανοίγοντάς το στο ταψί.
• Σε ένα μπόλ, βάζουμε τα καρύδια με την κανέλακαι πασπαλίζουμε με αυτά παντού το κα;νταίφι.
• Επίσης, σε διάφορα σημεία του κανταιφιού, βάζουμε κομμάτια από το ανάλατο βούτυρο.
• Στη συνέχεια, βάζουμε από πάνω το υπόλοιπο κανταίφι και μερικά κομμάτια βούτυρο.
• Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει.
• Αφού ψηθεί, έχουμε έτοιμο το σιρόπι και το ρίχνουμε χλιαρό στο ψημένο κανταίφι.
• Εναλλακτικά, μπορούμε να το τυλίξουμε σε κομμάτια με την ίδια διαδικασία.

Καλή επιτυχία!

Στράτος Κάιτατζης, Α’ Γυμνασίου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης