Συνέντευξη με τον Παντελή Κυραμαργιό

KYRAMARIOS

Ο Παντελής Κυραμαργιός μέλος του συγκροτήματος Melisses, με αφορμή την προσωπική του δουλειά μας παραχωρεί μία όμορφη συνέντευξη.

Α.Κ. Πώς σκεφτήκατε το όνομα MΕΛΙSSES ;
Π.Κ. Ήμασταν σε ένα μικρό μαγαζάκι στο Θησείο και συζητούσαμε για την μπάντα. Τη στιγμή που τέθηκε το θέμα του ονόματος πέρασε ένας πλανόδιος πωλητής μελιού φωνάζοντας «εδώ το πιο γλυκό μέλι από τις καλύτερες μέλισσες». Κοιταχτήκαμε μεταξύ μας και είπαμε «Αυτό είναι!»

μ

Α.Κ. Η καριέρα σας πώς προχώρησε; Περάσατε δυσκολίες ;
Π.Κ.  Σε γενικές γραμμές έχουμε υπάρξει τυχεροί και τα πράγματα προχώρησαν πολύ γρήγορα. Δυσκολίες πάντα υπάρχουν, ότι και να κάνεις, αλλά ο ένας στηρίζει τον άλλον και όλοι μαζί δουλεύουμε διαρκώς για να βελτιωνόμαστε. Προσπαθούμε να γράφουμε ωραία τραγούδια και να κάνουμε προσεγμένες εμφανίσεις.

Α.Κ. Το πρώτο σας τραγούδι ποιο ήταν;
Π.Κ. Το πρώτο μας τραγούδι ήταν το «Κρυφά». Κυκλοφόρησε στα τέλη του 2009 και είχε μεγάλη επιτυχία. Συμπεριλήφθηκε στον δίσκο «Μυστικό» που κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2010.

μυστικο

Α.Κ. Είχατε σκεφτεί να σταματήσετε ;
Π.Κ. Δεν έχουμε σκεφτεί να σταματήσουμε γιατί μας γεμίζει πολύ αυτό που κάνουμε και είμαστε πολύ δεμένοι μεταξύ μας.

Α.Κ. Έχετε συνεργαστεί με άλλους καλλιτέχνες;
Π.Κ. Έχουμε κάνει πλέον πολλές συνεργασίες και στο στούντιο και επί σκηνής με πάρα πολλούς καλλιτέχνες και αυτό είναι κάτι που μας κάνει πολύ χαρούμενους. Κάθε συνεργασία είναι ένα είδος ανανέωσης και έχουμε πάντα πολλά να μάθουμε και να κερδίσουμε.

συν

Α.Κ. Νιώθετε καλά που είστε μαζί;
Π.Κ. Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να μοιράζεσαι το όνειρό σου με τους φίλους σου.

Α.Κ. Μπορείτε να μας πείτε αν έχετε ξεκινήσει κάποια νέα δουλειά; Μάθαμε πως ετοιμάζετε μια νέα προσωπική δουλειά, μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για αυτήν;      

Π.Κ. Έχω ιδρύσει μαζί με καλλιτέχνες που θαυμάζω μία καλλιτεχνική κολεκτίβα. Λέγεται «Πλέγμα» και εγώ έχω αναλάβει το μουσικό-συγγραφικό κομμάτι. Δηλαδή, έχω γράψει ένα διήγημα και δέκα τραγούδια για αυτό. Δύο ζωγράφοι έχουν ετοιμάσει αντίστοιχα δέκα εικαστικά έργα τέχνης. Η Θεατρική ομάδα «Ιδέα» ετοιμάζει δέκα βίντεο. Το βιβλίο με το cd μας κυκλοφόρησε τον Μάρτιο. Ο τίτλος του είναι «Ως την άκρη της κλωστής».

plegma_cover1-150x150Ως την άκρη της κλωστής

Α.Κ. Είναι αλήθεια ότι ετοιμάζετε μια θεατρική   παράσταση;       

Π.Κ. Η Θεατρική ομάδα «Ιδέα», δηλαδή ο Κώστας Γάκης , η Αθηνά Μουστάκα και ο Κωνσταντίνος Μπιμπής, σκηνοθετούν μια μουσικοθεατρική παράσταση, με τα κείμενα του διηγήματος και με τα τραγούδια που έχουν γραφτεί. H μουσικοθεατρική παράσταση θα ανέβει στον πολυχώρο «Αθηναϊς» για δύο Παρασκευοσάββατα, 8-9 και 15-16 Απριλίου.

ΙΔΕΑPOSTER

Η Θεατρική ομάδα «Ιδέα»

Α.Κ. Πως συνδυάζεις το επάγγελμα του οδοντιάτρου με του καλλιτέχνη;         

Π.Κ.  Νομίζω ότι όλα στη ζωή μπορούν να συνδυαστούν. Είναι δύο εντελώς διαφορετικής φύσης επαγγέλματα που δεν έρχονται όμως σε κόντρα. Το μόνο πρόβλημα είναι οτι δεν μένει ελεύθερος χρόνος. Όταν όμως καταπιάνεσαι με κάποια τέχνη δε χρειάζεσαι ελεύθερο χρόνο, μόνο δημιουργικό.

Α.Κ. Μάθαμε πως πρόσφατα απέκτησες ένα μικρό κοριτσάκι, πως αισθάνεσαι
για αυτό;                          

Π.Κ.  Είναι σίγουρα ότι πιο όμορφο μου έχει συμβεί. Αισθάνομαι ευγνώμων.

Α.Κ. Νομίζετε ότι η μουσική παιδεία είναι απαραίτητη μόνο για όσους θέλουν να
ασχοληθούν επαγγελματικά με την μουσική;
Π.Κ.  Η μουσική παιδεία είναι μέρος της γενικότερης παιδείας μας και είναι αναγκαία για όλους μας. Η κρίση που αντιμετωπίζουμε, εκτός απο οικονομική είναι και κοινωνική και οπωσδήποτε αισθητική. Η καλλιέργεια είναι σπουδαίο όπλο για τον καθένα. Καταπίνουμε ότι μας πλασάρουν. Είναι πολύ σημαντικό να διαθέτουμε αισθητικά κριτήρια ώστε να
φιλτράρουμε τα ερεθίσματα που δεχόμαστε και να μην καταπίνουμε ό,τι μας πλασάρουν. Η παιδεία είναι θωράκιση του χαρακτήρα μας.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΙΣΤΕΑ ΚΑΖΑΚΙΔΗ

Σχολιάστε

Top