Βιβλιοπαρουσίαση

books

Υπάρχουν αμέτρητα βιβλία και όλα τους σε περιμένουν να ταξιδέψεις στις όμορφές τους ιστορίες.

Ένα βιβλίο είναι ένας φίλος που σε βοηθά στις δύσκολες στιγμές, όταν θέλεις να χαλαρώσεις ή να ταξιδέψεις… Με χαρά θα σας προτείνω αξιόλογα βιβλία που μπορείτε να διαβάσετε.

«Γουίν Ντίξι, ένας ξεχωριστός σκύλος». Συγγραφέας: Kate Dicamillo.

Εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί.

Γουινι

Έχει λίγο αστείο όνομα, αλλά είναι πολύ ωραίο βιβλίο. Αυτό το βιβλίο έχει σχέση με την φιλία… Μιλάει για ένα μοναχικό κοριτσάκι την Οπάλ και ένα αδέσποτο σκύλο. Το κορίτσι βρίσκει τον σκύλο στην αγορά και το χαμόγελό του της τράβηξε το ενδιαφέρον της. Ναι, όπως καταλάβατε ο σκύλος χαμογελούσε. Τον λυπήθηκε και τον πήρε μαζί της στο σπίτι.

Τελικά ο πατέρας της θα δεχτεί να κρατήσουν ένα βρόμικο κουτσό σκυλάκι σπίτι τους; Η Οπάλ θα βρει φίλους στην καινούρια της γειτονιά; Θα το μάθετε μόνο αν διαβάσετε το βιβλίο.

«Η φάρμα των ζώων». Συγγραφέας: Τζώρτζ Όργουελ. Εκδόσεις γράμματα.

Φαρμα

Θα κάνουν κάτι τα υπόλοιπα ζώα της φάρμας για να αντιμετωπίσουν τα γουρούνια; Πως εξελίσσονται τα γουρούνια;Αυτό το βιβλίο μας αφηγείται για μια όμορφη φάρμα που τα ζώα διώχνουν τον αγρότη και τώρα πια τα ζώα κυριαρχούν στη φάρμα ή μάλλον μόνο τα γουρούνια. Τώρα πια δεν υπάρχει ισότητα στα ζώα αφού τα γουρούνια ήταν οι αρχηγοί.

 

«Το αλφάβητο της εφηβείας». Συγγραφέας: Μάγια Δεληβοριά.

 Εκδόσεις Κέδρος.

 εφηβεια

Με αυτό το βιβλίο μπαίνουμε στον κόσμο της εφηβείας μέσω ενός θεατρικού έργου. Μια δασκάλα θεατρικής αγωγής προσπαθεί να ανεβάσει ένα θεατρικό με θέμα την εφηβεία. Μαθαίνει από τους μαθητές της και γνωρίζει περισσότερα για τους σημερινούς εφήβους.

 

«Ξέρω να λέω ΟΧΙ». Συγγραφέας: Χριστίνα Ρασιδάκη.

Εκδόσεις Πατάκη.

οχι

Το βιβλίο αυτό μιλάει  για τα δικαιώματα των νέων και  για διαφόρους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αποφύγουμε τον εκφοβισμό, την σκληρή βία ή τις κακές παρέες.

 

 

«Η ιστορία του βιβλίου» Συγγραφέας: Μ.ΙΛΙΝ

Με αυτό το βιβλίο μπορούμε κυριολεκτικά να ταξιδέψουμε στην ιστορία του βιβλίου. Μας διηγείται πως δημιουργήθηκε το πρώτο βιβλίο και από τι φτιάχτηκε. Επίσης μας μιλάει για τις πρώτες γραφές και την ανάπτυξή τους μας δίνει συμβουλές για το πώς να διαβάζουμε.

 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Ελπίζω  τα βιβλία που παρουσίασα και να σας τράβηξαν το ενδιαφέρον !

 

Επιμέλεια: Φωτεινή Ιωαννίδη

Σχολιάστε

Top