ΤΑ 10 ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΑ DRUMBEATS ΣΤΗΝ ΡΟΚ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗ

DRUM BEATS ΕΞΩΦYLLO  3

10. Fight fire with fire (Metallica)*

Drummer: Lars Ulrich

DRUM BEATS  10

Το τραγούδι αυτό των Metallica προέρχεται από τον δεύτερό τους δίσκο «Ride the lighting». Η ντραμς στην μπότα παίζει δέκατα έκτα, στο hi-hat  παίζει δύο χρόνους (εννοείται συνέχεια) και το ταμπούρο παίζει στον δεύτερο χρόνο του hi-hat. Είναι ένα από τα γρηγορότερα τραγούδια των Metallica. Το δυσκολότερο σημείο στο τραγούδι είναι μετά το σόλο στην κιθάρα, όταν η μπότα του Lars ξεπερνά τα 200 bpm*. Να σημειωθεί ότι η ντραμς προσφέρει τέτοιον ήχο στο τραγούδι, γιατί είναι εκτός ρυθμού.

9. The Trooper (Iron maiden)

Drummer: Nicko McBrain

DRUM BEATS  9

Το κλασσικό αυτό κομμάτι της heavy metal προέρχεται από τον 4o δίσκο των Iron maiden: «Piece of mind». Στην μπότα, ο Nicko  παίζει ένα όγδοο με δύο δέκατα έκτα μαζί, ενώ στην ντραμς παίζει δύο χρόνους στο hi-hat, και στον δεύτερο χρόνο ταμπούρο. Στην εισαγωγή και στο τέλος του τραγουδιού, κάνει έναν συνδυασμό τρίηχων μπότας με τα Toms και εξάηχα*. Πριν ξεκινήσουν τα φωνητικά, ο ντράμερ κάνει ένα break* με εξάηχα και flams*.

8. Burn (Deep Purple)

Drummer: Ian Paice

DRUM BEATS 8

 Το παραπάνω τραγούδι προέρχεται από τον 8ο δίσκο του Hard Rock συγκροτήματος Deep Purple και είναι το κομμάτι που έδωσε και το τίτλο σε όλο το δίσκο. Στην αρχή η ντραμς μπαίνει στο τραγούδι με γρήγορους ρούλους* σε όλα τα τύμπανα της ντραμς, συνεχίζει με το κλασσικό δύο χρόνοι hi-hat, στον πρώτο μπότα και στον δεύτερο ταμπούρο και όταν μπαίνουν τα λόγια κάνει συνδυασμούς από ρούλους, πάνω σε όλη την ντραμς. Ύστερα συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό μέχρι το σόλο της κιθάρας, που στο τέλος του κάνει γρήγορους ρούλους στο ταμπούρο που καταλήγουν όλοι στο πιατίνι.

7. Painkiller (Judas Priest)

Drummer: Scott Travis

DRUM BEATS 7

 Το τραγούδι αυτό προέρχεται από τον 12ο δίσκο του συγκροτήματος, ο οποίος έχει και τον ίδιο τίτλο με αυτό. Ξεκινάει με ντραμς και διπλό πετάλι στην μπότα με δέκατα έκτα και συνεχίζει παίζοντας  με μικρά solo, αλλιώς break, συνδυασμούς μπότας με toms, ενώ μέσα στο τραγούδι αλλάζει σε κλασσικό ροκ ρυθμό με ασταμάτητα όγδοα στην μπότα. Πριν το σόλο της κιθάρας κάνει την εισαγωγή πιο αργά και ύστερα την επιταχύνει μέχρι την κανονική της ταχύτητα. Στο τέλος κάνει ένα συναρπαστικό outro, παίζοντας γρήγορα σαν να μην υπάρχει αύριο.

6. Scene Seven: 1. The Dance of Eternity (Dream Theater)

Drummer: Mike Portnoy

DRUM BEATS 6

Το παραπάνω τραγούδι προέρχεται από τον 5ο δίσκο του progressive metal συγκροτήματος Dream theater «Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory». Είναι το πιο περίπλοκο τραγούδι στην ντραμς, αλλάζοντας πάνω από δέκα beats και πολλά από αυτά δύσκολα, όπως beats στα toms, double-time rock beat* και άλλα, μόλις σε  έξιλεπτών τραγούδι και έχει ένα μικρό solo μετά το σόλο της κιθάρας.

5. Through the fire and flames (Dragonforce)

Drummer: Dave Mackintosh

DRUM BEATS 5

 Το παραπάνω τραγούδι προέρχερται από τον 3ο δίσκο του Power Metal συγκροτήματος Dragonforce «Inhuman Rampage». Η ντραμς μπαίνει στο τραγούδι με γρήγορη μπότα, που καταλήγει να παίζει μέσα τραγούδι δέκατα έκτα στο ταμπούρο και στην μπότα και όγδοα στο πιατίνι για όλη την διάρκεια του τραγουδιού, με μικρά break. Ακούγεται εύκολο, αλλά δεν είναι!

4. Hot for Teacher (Van Halen)

Drummer: Alex Van Halen

DRUM BEATS 4

 Το παραπάνω τραγούδι προέρχεται από τον 6ο δίσκο του συγκροτήματος «1984». Στην εισαγωγή ο ντράμερ κάνει τονισμούς παίζοντας εξάηχα στο βαθύ και τους «μοιράζει» σε όλη την ντραμς και ύστερα παίζει beat με συνεχόμενα όγδοα στην μπότα, όγδοα στο πιατίνι και στο δεύτερο χρόνο ταμπούρο. Γενικά μες το τραγούδι παίζει το ίδιο beat συνέχεια, απλά κάνει και μερικά ωραία breaks.

3. War Pigs (Black Sabbath)

Drummer: Bill Ward

DRUM BEATS 3

Αυτό το τραγούδι προέρχεται από τον 2ο δίσκο του Ηeavy Μetal συγκροτήματος Black Sabbath «Paranoid». Το τραγούδι ξεκινά με ένα αργό beat που ύστερα αλλάζει σε τέσσερα χτυπήματα στο hi-hat, που στο τέταρτο χτύπημα, το ανοίγει για κάπως πιο ωραίο ήχο. Μετά κάνει τριών ειδών μικρά solo: με όγδοα, με flams και ρούλους. Υπάρχουν τέσσερις φορές αυτά τα solo μέσα στο τραγούδι και κάθε φορά διαφορετικά. Τελειώνει με ένα κάπως περίεργο beat, που δεν το ακούει κάποιος συχνά σε τραγούδια.

2. Tom Sawyer (Rush)

Drummer: Neil Peart (The professor)

DRUM BEATS 2

Το τραγούδι προέρχεται από τον 8ο δίσκο του συγκροτήματος Rock Rush, «Moving pictures». Στην αρχή ξεκινάει με δέκατα έκτα στο hi-hat, που είναι αξιοσημείωτο να πούμε ότι ακούγονται πολύ καθαρά, ενώ σε κάποιους άλλους ντράμερς δεν ακούγονται και τόσο καλά, με τέταρτα σε μπότα και ταμπούρο. Κατά την μέση του τραγουδιού, μετά το σόλο της κιθάρας, κάνει ένα μη χρονοβόρο σόλο με τρίηχα των τομς και της μπότας, με εξάηχα σε όλα τα τύμπανα της και φυσικά λίγους ρούλους. Μετά παίζει το ίδιο beat της αρχής (με λίγες αλλαγές), απλά με μερικά ωραία πολύ μικρά solo.

1.   Dazed and Confused (Led Zeppelin)

Drummer: John Bohnam

DRUM BEATS 1

 Aυτό το τραγούδι είναι από τον πρώτο δίσκο του συγκροτήματος «Led Zeppelin ». Ξεκινά με ένα κλασσικό ροκ beat και μετά πριν ξαναξεκινήσουν τα λόγια κάνει κάποια ωραία και εντυπωσιακά solo με τρίηχα των τομς με μπότα, εξάηχα και δέκατα έκτα. Μετά το σόλο της κιθάρας κάνει ένα απίθανο ντραμ solo, που μόνο αν το δει κανείς, θα ενθουσιαστεί και ύστερα πάλι πριν ξεκινήσουν τα λόγια ένα ανυπέρβλητο πολύ μικρό σόλο, που εντυπωσιάζει τους πάντες.

Παλαιός Παύλος Β3

Να σημειώσουμε ότι οι απόψεις του άρθρου είναι προσωπικές.

  DRUM BEATS ΕΞΩΦ

  1. Μπότα= κρατάει τον ρυθμό στο τραγούδι
  2. Ταμπούρο
  3. Hi-hat= συμπληρώνει τον ήχο του τραγουδιού
  4. Toms
  5. Bαθί
  6. Ride= συμπληρώνει τον ήχο του τραγουδιού
  7. Crash

 

  • σε τραγούδια όπως το fight fire with fire, η ντραμς είναι εκτός ρυθμού για να δώσει έναν πιο μέταλ ήχο.
  • ρούλοι, είναι τα τριακοστά δεύτερα, απλά στη ντραμς λέγονται έτσι
  • bpm= η μέτρηση της ταχύτητας ενός τραγουδιού
  • εξάηχα= διπλάσια ταχύτητα από τα τρίηχα
  • beat= έτσι λέγεται το τραγούδι στην ντραμς
  • flams= ταυτόχρονα χτυπήματα μπακέτας σε ένα τύμπανο
  • break=μικρά solo

 

Πηγή:

https://www.soundbrenner.com/blog/5-essential-drum-beats-for-beginners/

 

 

Σχολιάστε

Top