12ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης- Ο μαγικός περίπατος της Άλκης Ζέη.

Φέτος η τάξη μας μαζί με την Β΄Δημοτικού συμμετείχαν στον 12ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης που διοργάνωσαν οι εκδόσεις Μεταίχμιο για να γιορτάσουν τα 100 χρόνια από την γέννηση της Άλκης Ζέη και να αποτίσουν φόρο τιμής στη ζωή και το έργο της διάσημης Ελληνίδας συγγραφέα. Στόχος του Μαραθώνιου Ανάγνωσης ήταν να έρθουν σε επαφή οι μαθητές/τριες από όλη την Ελλάδα με πασίγνωστους τίτλους βιβλίων της συγγραφέως  ανάλογα με την ηλικία τους, για να προωθηθεί η φιλαναγνωσία. Οι μαθητές των Β΄και Γ΄τάξεων ενημερώθηκαν για την δράση ώστε να δανειστούν τα βιβλία, να τα διαβάσουν και να τα  συζητήσουμε μέσα στην τάξη.

Η κ. Κατερίνα Καφετζοπούλου, δασκάλα της Β΄τάξης  και υπεύθυνη της βιβλιοθήκης του σχολείου, μας βοήθησε να προμηθευτούμε τους τίτλους βιβλίων για την τάξη μας από την βιβλιοθήκη. Όλα τα βιβλία δόθηκαν για δανεισμό σε όλα τα παιδιά και τα δύο διαβάστηκαν και μεγαλόφωνα από την δασκάλα μας μέσα στην τάξη και λύθηκαν απορίες. Κατόπιν συμπληρώσαμε τα ερωτηματολόγια του Μαραθώνιου Ανάγνωσης μέσα στην τάξη και οι δασκάλες τα ταχυδρόμησαν στις εκδόσεις Μεταίχμιο. Οι 5 τυχεροί νικητές  κάθε τάξης από όλη την Ελλάδα κερδίζουν πλούσια δώρα και τα 5 τυχερά σχολεία κερδίζουν δεκάδες τίτλους βιβλίων για την βιβλιοθήκη τους. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στα τέλη Μαΐου!

Καλή μας επιτυχία!

Οι δασκάλες των τάξεων θα οργανώσουν και προβολή του ντοκιμαντέρ :  «Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης Ζέη» για τις τάξεις Β΄και Γ΄στα πλαίσια του Μαραθώνιου Ανάγνωσης καθώς και εκδρομή στην 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης για να ενθαρρύνουμε περαιτέρω την φιλαναγνωσία των μικρών μας μαθητών .  Άλλωστε πιστεύουμε ότι τα βιβλία αποτελούν τους καλύτερους φίλους, που μας κρατούν συντροφιά σε όλη την πορεία της ζωής μας, μας ταξιδεύουν και μάς ανοίγουν πόρτες σε πολλούς, θαυμαστούς κόσμους..Και αυτή η καλή σχέση με τα βιβλία είναι κάτι που χτίζεται ήδη από την προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία, γι’αυτό ο ρόλος του σχολείου σε αυτό είναι πολύ σημαντικός σε συνδυασμό με τον ρόλο της οικογένειας.

viber_image_2023-04-28_22-55-24-921

Ενδεικτική σελίδα του ερωτηματολογιου

Ενδεικτική σελίδα του ερωτηματολογιου

Οι μικροί αναγνώστες απαντούν στα ερωτηματολόγιά τους!

Οι μικροί αναγνώστες απαντούν στα ερωτηματολόγιά τους!

viber_image_2023-04-22_13-45-23-962viber_image_2023-04-22_13-45-24-159

Έτοιμα τα ερωτηματολόγιά μας! Καλή μας επιτυχία!

Έτοιμα τα ερωτηματολόγιά μας!
Καλή μας επιτυχία!

 

Σχολιάστε