
Μια πρόταση του Γιάννη Χατσιούλη.
Ένα απολαυστικό και απλό πιάτο, με μια τριάδα υλικών-χοιρινό, μουστάρδα μέλι που κάνουν πολύ
ταιριαστή παρέα. Μπορείτε άνετα να το συνοδεύσετε με μια δροσερή σαλάτα ή με μια τραγανή τηγανιά
πατάτες.
Διαβάστε τη συνταγή για τις χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι με μέλι και μουστάρδα του Ηλία
Μαμαλάκη:
Μερίδες : 2
Χρόνος προετοιμασίας : 5m
Χρόνος μαγειρέματος : 25m
Έτοιμο σε : 30m
Υλικά συνταγής:
• 2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
• ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι ξυσμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
• 1 κουτ. σούπας μέλι
• 2-3 κουτ. σούπας μουστάρδα
• κρασί λευκό ξηρό
Εκτέλεση:
Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τη σκελίδα σκόρδο μέχρι να μαραθεί και να βγάλει
τα αρώματά της. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη γαρνιτούρα σας.
Βήμα 2
Βγάζετε το σκόρδο από το τηγάνι και βάζετε τις μπριζόλες. Μόλις ροδίσουν και από τις 2 πλευρές
σβήνετε με το κρασί, τις αλατίζετε και τις αφήνετε να ψηθούν. Περίπου 10 λεπτά πριν ολοκληρώσετε το
μαγείρεμα, προσθέτετε το κρεμμύδι, το μέλι και τη μουστάρδα. Μόλις η σάλτσα δέσει , αποσύρετε το
τηγάνι από τη φωτιά. Σερβίρετε τις μπριζόλες σε πιάτα ζεστές με μια δροσερή σαλάτα ή τηγανητές
πατάτες.