23 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου- Το ψέμα της Ζωρζ Σαρή

αρχείο λήψης (1)

Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου μετά από εισήγηση της Διεθνούς Ένωσης Εκδοτών στην Ουνέσκο. Η μέρα αυτή έχει επιλεγεί, γιατί «έτυχε» να πεθάνουν τρεις σημαντικές λογοτεχνικές προσωπικότητες τη μέρα αυτή: ο Σέξπηρ, ο Θερβάντες και ο Βέγκας. Η μέρα αυτή μας καλεί να ανακαλύψουμε την απόλαυση της ανάγνωσης και να  συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της συμβολής της στην κοινωνική και την πολιτιστική ανάπτυξη της ανθρωπότητας.

Με αφορμή αυτή τη σημαντική ημέρα συγκεντρωθήκαμε στον αγαπημένο μας χώρο, αυτόν της σχολικής Βιβλιοθήκης αυτήν τη φορά για να παρουσιάσουν οι μαθητέςτριες του Β1 τις εργασίες τους πάνω στο λογοτεχνικό βιβλίο της Ζωρζ Σαρή «Το ψέμα«. Οι μαθητές/τριες ασχολήθηκαν όλη τη σχολική χρονιά στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής  Λογοτεχνίας αλλά και της φιλαναγνωσίας με την ανάγνωση του παραπάνω βιβλίου πάντα στον γνωστό μας χώρο μία ώρα την εβδομάδα.

Το ψέμα 2 Το ψέμα 3 Το ψέμα 5

Διάβασαν το βιβλίο, συζήτησαν, σχολίασαν, αξιολόγησαν τη συμπεριφορά των ηρώων, προβληματίστηκαν για τη στάση του αγαπημένου τους ήρωα, πρότειναν ένα διαφορετικό τέλος στην ιστορία και τελειώνοντας το βιβλίο ανέφεραν: «Κρίμα, κυρία, που τελείωσε το βιβλίο! Περάσαμε πάρα πολύ ωραία! Να το επαναλάβουμε και του χρόνου!» Πιστέψτε με, ήταν το καλύτερο σχόλιο που άκουσα,  ο πιο αποτελεσματικός επίλογος μαθήματος που αναφέρθηκε ακόμα και από τις καλύτερες εργασίες που παρουσιάστηκαν με αφορμή το βιβλίο αυτό.

Οι εργασίες των μαθητών/τριών παρουσιάστηκαν στο παρακάτω padlet:

https://padlet.com/sgalani2014/padlet-aizz33m4st0xuwha

Η υπεύθυνη καθηγήτρια

Γαλανή Σοφία

Σχολιάστε

Top