ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ

Ε, ναι λοιπόν!!! Είναι γεγονός!!! Το πρώτο τεύχος της εφημερίδας μας έχει δημοσιευτεί!!! Όχι δεν περιμένουμε βεγγαλικά ούτε πυροτεχνήματα πόσο μάλλον χειροκροτήματα…. Αυτό όμως που σίγουρα περιμένουμε είναι ένα μεγάλο μπράβο και μια πελώρια αγκαλιά για τους μικρούς μας δημοσιογράφους, για τους έφηβους μαθητές μας.

Ίσως θα δείτε ατέλειες, ίσως θα παρατηρήσετε ελλείψεις, μπορεί να διαπιστώσετε αδυναμίες. Όμως μην ξεχνάτε ότι είναι η πρώτη προσπάθεια της ομάδας μας, η πρώτη μας απόπειρα να έρθουμε κοντά στον ενδιαφέροντα κόσμο της δημοσιογραφίας και των εφημερίδων.

Τελειώνοντας αξίζει να τονίσουμε ότι οι μικροί μας δημοσιογράφοι, παρόλη την δύσκολη, περίεργη και μπερδεμένη κατάσταση την οποία έζησαν και ζουν, παρόλο τον φόρτο εργασίας τους και τα προβλήματά τους, δούλεψαν, προσπάθησαν και αγκάλιασαν με μεγάλη χαρά, προσμονή, συνέπεια και κέφι το εγχείρημα αυτό. Αυτό πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε και να τους επιβραβεύσουμε για τον κόπο τους. Άλλωστε με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνεται και ο Σελεστέν Φρενέ, ένας από τους οπαδούς της μαθητοκεντρικής παιδαγωγικής, που έλεγε πως ο μόνος λόγος να γράψει το παιδί είναι για να φτάσει η σκέψη του εκεί που δεν φτάνει η φωνή του.

Καλή σας ανάγνωση!!!

Top