Η Λιούμπα Μπάνι μας προτείνει το βιβλίο «Το φάντασμα της όπερας» του Γκαστόν Λερού

Τίτλος- Το Φάντασμα της “Οπερας (Le fantome de l” Opera)

Συγγραφέας- Γκαστόν Λερού

 

Περίληψη- Ο Έρικ ένας παραμορφωμένος μουσικός, ερωτέυεται την νεαρή σοπράνο Κριστίν. Γίνεται δάσκαλος και προστάτης της και τη βοηθά να εξελιχθεί σε μεγάλο αστέρι της Όπερας.

Χαρακτήρες-

1) Κριστίν Ντιέ- η σοπράνο

2)Έρικ- το Φάντασμα

3) Ραούλ ντε Σαρί- ο βαρύτονος της Όπερας

4) Μανουέλ – η διευθύντρια της Όπερας

5) Καρί- ο 2ος διευθυντής της Όπερας

6) Πιέρ- ο επιθεωρητής της Όπερας

Υπόθεση- Η πλοκή περιστρέφεται γύρω απο το μυστηριώδη Φάντασμα της Όπερας, έναν άντρα που ζει κρυμμένος στα υπόγεια του θεάτρου. Το φάντασμα ειναι ο Έρικ, ένας παραμορφώμενος και άγνωστος άνθρωπος που έχει αναπτύξει μια εμμονή με την όμορφη τραγουδίστρια Κριστίν, την οποία καθοδηγεί απο την αφάνεια και την υποκρισία του θεάτρου για να γίνει η πρωταγωνίστρια της Όπερας. Η Κριστίν όμως είναι ερωτευμένη με τον βαρύτονο Ραούλ ντε Σαρί, κάτι που δημιουργεί εντάσεις και συγκρούσεις. Ώστοσο η Κριστίν ανακαλύπτει την αληθινή ταυτότητα του Έρικ, ενώ καταλαβαίνει ότι η αγάπη του είναι καταπιεστική και επικίνδυνη.

 

Ο ήρωας/ η ηρωίδα που μου κίνησε το ενδιαφέρον-

Η Κριστίν, η όμορφη και ταλαντούχα τραγουδίστρια, που πρωταγωνιστεί στην ιστορία.Αν και η φήμη της βασίζεται στον έλεγχο του Φαντάσματος, η Κριστίν αναπτύσσει δική της καριέρα και ανακαλύπτει την αληθινή ταυτότητα του Έρικ.

 

Η άποψη μου-

Το βιβλίο » Το φάντασμα της Όπερας» ειναι ένα διάσημο μυθιστόρημα του Γαλλο-καναδού συγγραφέα Γκαστόν Λερού, που δημοσιέυτηκε το 1910. Η ιστορία διαδραματίζεται στο Παρίσι, στο θέατρο της Όπερας, συνδιάζει το μυστηριώδες, ρομαντικό και θρίλερ. Το βιβλίο αξίζει ανάγνωση και ειναι ιδανικό για όσους αγαπούν το θρίλερ και την ψυχολογία των χαρακτήρων. Έπιπλεον το βιβλίο είναι διαχρονικής αξίας. Έιναι μια συγκινητική ιστορία για την αγάπη, την απώλεια, την αποδοχή και την εσωτερική ομορφιά. Το μυθιστόρημα εξετάζει θέματα ψυχικής παραμόρφωσης, συναισθηματικής καταπίεσης, αλλά και την αναζήτηση για αποδοχή και ελευθερία.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης