Ένας μαθητής μιλάει…

δημιουργία εικόνας: Θάλεια Ευστρατίου

Ο Θανάσης είναι μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου, ζει στην Αθήνα και μας μίλησε για το πώς άλλαξε η ζωή του στην εποχή του κορονοϊού.

Τα σχολεία έκλεισαν και αναγκαστήκατε να κάνετε διαδικτυακά μαθήματα. Τι διαφορές είδες από τα μαθήματα δια ζώσης;

Τα διαδικτυακά μαθήματα αρχικά ήταν καλά, αλλά μετά από λίγο καιρό έγιναν κουραστικά, επειδή έπρεπε να κάθομαι μπροστά σε μια οθόνη σχεδόν όλη μέρα. Προτιμώ τα δια ζώσης μαθήματα παραπάνω, γιατί κοινωνικοποιούμαι και βλέπω από κοντά τους συμμαθητές και τους καθηγητές μου.

Πώς άλλαξε ο κορονοϊός την κοινωνική σου ζωή;

Δυο χρόνια ζούμε σε πρωτόγνωρες καταστάσεις και ο ιός βρίσκεται στην καθημερινή μας ζωή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχω στερηθεί την κοινωνική μου ζωή και την ελεύθερη συναναστροφή μου με άλλους ανθρώπους.

Πόσο σε επηρέασε ψυχολογικά η καραντίνα;

Με επηρέασε αρνητικά η καραντίνα, γιατί δεν είχα επαφή με τους φίλους και τους συγγενείς μου. Επίσης, ένας άλλος αρνητικός παράγοντας ήταν ότι δεν είχα επαφή με το περιβάλλον και ένιωθα ψυχική κούραση.

Φέτος τα μαθήματα γίνονται κανονικά. Πώς σου φαίνεται το σχολείο με όλα τα νέα μέτρα;

Το ότι επιστρέψαμε είναι κάτι πολύ θετικό. Βέβαια, το σχολείο είναι διαφορετικό. Φοράμε μάσκες, άρα δεν έχουμε πλήρη επαφή με τους συμμαθητές και τους καθηγητές μας. Επίσης, έχω έναν μικρό φόβο, όταν πηγαίνω στο σχολείο, ιδιαίτερα τώρα με τη νέα μετάλλαξη που κάνει τον κορονοϊό πολύ μεταδοτικό. Άρα, το σχολείο δεν έχει επανέλθει ακόμη στην κανονική του μορφή, αλλά η κατάσταση τώρα είναι καλύτερη από τα διαδικτυακά.

Πώς βλέπεις το μέλλον; Είσαι πιο αισιόδοξος;

Πλέον με όλες τις μεταλλάξεις και όλα τα απρόβλεπτα γεγονότα δεν γνωρίζω τι θα γίνει στο μέλλον, αλλά εύχομαι με τη βοήθεια και του εμβολιασμού, ο κορονοϊός σιγά σιγά να εξαφανιστεί.

Σε ευχαριστώ πολύ. Καλή συνέχεια!

Ευχαριστώ κι εγώ και εύχομαι σε όλους υγεία και μακάρι να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση το συντομότερο δυνατόν.