Τα θεϊκά τσουρέκια του Μιχάλη

tsourekakia

Πάσχα χωρίς λαχταριστά τσουρέκια γίνεται; Φυσικά και όχι!

Ο Μιχάλης τα έφτιαξε και μας δίνει τη συνταγή του:

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια κι εκατό γρ. ακόμη (Μύλοι Αγίου Γεωργίου, κίτρινο για τσουρέκι)

1 βιτάμ 250 γρ. (super fresco)

300 γρ. ζάχαρη

3 φακελάκια μαχλέπι

150 γρ. γάλα

100 γρ. νερό

λίγο αλάτι

4 αυγά

100 γρ. μαγιά νωπή

Εκτέλεση:

Πιάνουμε την μαγιά με λίγο από την ζάχαρη λίγο από αλεύρι κ λίγο από το νερό..ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας πηκτός χυλός…αφήνουμε σκεπασμένα κάπου ζεστά για δέκα λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Όλα τα υλικά να είναι ζεστά μέχρι 35 βαθμούς. Όσο ενεργεί η μαγιά ζεσταίνουμε το βιτάμ με την ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά το γάλα το μαχλέπι να ενωθούν …ρίχνουμε.το βιτάμ ..όχι να καίει. κ την μαγιά εφόσον έχει φουσκώσει. ρίχνουμε το αλεύρι κ ανακατεύουμε με το χέρι ωσότου γίνει μια μαλακή τσίχλα που δεν θα κολλάει στα χέρια. Μυστικό.. τα χέρια να είναι βουτυρωμένα.. Διπλώνουμε τη ζύμη μας τρεις φορές να ξεκολλάει όλη μαζί από τον πάτο της λεκάνης. Αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό σημείο του σπιτιού. Για δύο ώρες. Για να δούμε ότι είναι έτοιμη βάζετε το δάχτυλο σας στην ζύμη στο δίωρο..κ αν δεν επανέλθει είναι έτοιμη…Να την πλέξετε σε πλεξίδες της αρεσκείας σας, ή μικρές ή μεγαλύτερες. Τις αφήνετε να ξεκουραστούν για μια ώρα ακόμη στο ζεστό μέρος.. σκεπασμένα πάντα με λαδόκολλα να μην λερώσουμε την πετσέτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160.. Αν θέλετε αέρα.. εγώ δεν έβαλα για 20 λεπτά. Αν είναι μεγαλύτερα 25 λεπτά. Να τα φτιάξετε με ηρεμία κ αγάπη.. Καλό Πάσχα ????

Και αφού τελείωσε τα τσουρεκάκια έβαψε και τα αυγά! Χρυσοχέρης ο Μιχάλης μας!

You are the best!

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή για λαχταριστά τσουρέκια ή έχετε τη δική σας και θέλετε να τη μοιραστείτε μαζί μας αφήστε ένα σχόλιο!

Καλή επιτυχία!

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης