Βαμμένα κόκκινα αυγά

αυγά4

Μια από τις πιο ωραίες πασχαλινές δραστηριότητες είναι το βάψιμο των αυγών! Ο καθένας βάζει τη δική του φαντασία, τη δική του πινελιά, τα δικά του χρώματα!! Και τα αυγουλάκια γίνονται στο τέλος τόσο όμορφα!!

Η δική μου αγαπημένη τεχνική για το βάψιμο είναι βαφή με παντζάρια. Κυρίως γιατί μου αρέσει να τα κάνω μετά μια ωραία σαλάτα!!!

Έβρασα τους βολβούς στο τσουκαλάκι του ατμομάγειρα και τα φύλλα από τα παντζάρια στο νερό του ατμομάγειρα για σαλάτα. Αφού έγιναν τα παντζάρια, σε ένα δεύτερο κατσαρολάκι έβαλα νερό,  2-3 παντζάρια κομμένα σε μικρά κομμάτια και τα κλωναράκια από τα παντζάρια. Στο νερό πρόσθεσα και ένα φλιτζάνι μηλόξυδο και τα άφησα να πάρουν μια βράση. Μετά έβαλα μέσα και τα αυγουλάκια (που ήταν σε θερμοκρασία δωματίου) και χαμήλωσα τη φωτιά. Δεν έσπασε, δεν ράγισε ούτε ένα. Τα άφησα να βράσουν σε σιγανή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.  Αφού έβρασαν τα αυγά τα έβαλα σε ένα πιατάκι και πήρα ένα βολβό από τον ατμομάγειρα. Τον έκοψα στη μέση και άρχισα να αλοίφω τα αυγουλάκια. (Αν δεν θέλετε να βάψετε και τα χέρια σας κόκκινα, μπορείτε να φορέσετε γάντια). Μετά τα πέρασα και μια δεύτερη φορά και τα γυάλισα με λίγο ελαιόλαδο. Στο τέλος πήρα μερικά πέταλα από λουλούδια της γειτονιάς μου, τα άπλωσα μαλακά πάνω στα αυγά για να κολλήσουν πάνω στο λαδάκι και στόλισα τα αυγά μέσα στο καλαθάκι με ανοιξιάτικα λουλούδια!

Αν σας άρεσε αυτή η τεχνική ή έχετε μια δική σας για φυσική βαφή αυγών και θέλετε να τη μοιραστείτε μαζί μας αφήστε ένα σχόλιο!

Και του χρόνου! Καλή Ανάσταση!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης