Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΕΛ ΠΑ.ΜΑΚ. ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΟ 1ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ PAMAGAZINO

Πειραματικοί αναψηλαφισμοί

Με πολλή περηφάνια χαιρετίζω την προσπάθεια της έκδοσης  του σχολικού μας  περιοδικού, κυρίως διότι αποτέλεσε τον πυρήνα της επανασύνδεσης των μαθητών/-τριών μας με τη σχολική πραγματικότητα μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο απομόνωσης και αποστασιοποίησής τους λόγω υγειονομικών συνθηκών.

Στόχος του ομίλου δημιουργικότητας ήταν μεταξύ άλλων η διαφοροποιημένη παιδαγωγική προσέγγιση, η βιωματική μάθηση, η διαθεματική προσέγγιση της μάθησης, ο ψηφιακός γραμματισμός στα Μέσα, η γνωστική ανάπτυξη σε επιμέρους θέματα ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των μαθητών, η γλωσσική και κοινωνιο-γλωσσική ανάπτυξη, η κοινωνική ανάπτυξη και πολιτειότητα.

Το 1ο «φύλλο» της ετήσιας έκδοσης του σχολικού περιοδικού του Πειραματικού ΓΕΛ Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το οποίο εμπεριέχει θέματα που προσεγγίζουν με ευαισθησία και μεράκι πτυχές της καθημερινής μας ζωής, κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ως ο προσφορότερος και αμεσότερος τρόπος επικοινωνίας των ιδεών και των προβληματισμών όσων εμπλέκονται.

Ευχαριστούμε πολύ τη συντακτική ομάδα του περιοδικού, όλους όσοι συνεργάστηκαν και τις καθηγήτριες του Ομίλου, κα Αλεξάνδρου Χριστίνα και κα Μαραγκόζη Ειρήνη, που υλοποίησαν αυτή την προσπάθεια.

Ευχαριστούμε, επίσης, την κα Μαρία Μπρόζου για τη συνέντευξή της στο πλαίσιο του Ομίλου και την επίσκεψή της στο σχολείο μας.  Θα είναι ο σύνδεσμός μας με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις Βρυξέλλες.

Τέλος , θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Αναπληρωτή Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Θωμά Μπαχαράκη, για τη συνέντευξη  που έδωσε στη δημοσιογραφική ομάδα του Ομίλου, ενισχύοντας έτσι την προσπάθειά μας και δείχνοντας την αμέριστη συμπαράστασή του στις δράσεις των μαθητών των σχολείων της Περιφέρειας.

Οι μαθητικές εφημερίδες είναι ένα ανοιχτό παράθυρο στη γνώση. Μια ώθηση στη δημιουργία. Ένα χαμόγελο στη μαθητική ζωή.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα του σχολείου:

 

Η Διευθύντρια

Σταυρούλα Κουρτίδου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης