Μελωδικές συναντήσεις στην Πιερία – 2η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

Γράφει ο μαθητής Τούφας Νικόλαος (Α4)

Πριν από μερικές ημέρες η Πιερία κατακλύστηκε από μαθητικές φωνές και χαμόγελα, καθώς φιλοξένησε τη Δεύτερη Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών. Είκοσι πέντε σχολεία της Πιερίας, αλλά και όχι μόνο, συγκεντρώθηκαν στο πνευματικό κέντρο «Εκάβη» και, ενώνοντας τις φωνές τους, πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία το μουσικό αυτό δρώμενο σε ένα μοναδικό κλίμα ζεστασιάς και ομαδικότητας. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε αναμφίβολα μια ξεχωριστή ευκαιρία για τους συμμετέχοντες χορωδούς να διευρύνουν τόσο τους μουσικούς ορίζοντές τους, ακούγοντας τραγούδια που ίσως να μην είχαν ξανακούσει, όσο και τον κοινωνικό τους κύκλο, ερχόμενοι σε επαφή με άλλα άτομα, τόσο παθιασμένα για την μουσική και το τραγούδι όσο και αυτοί. Ήταν μια γιορτή έκφρασης της αγάπης των μαθητών για την μουσική. Μια πανδαισία συναισθημάτων!
Το πιο συγκινητικό όμως είναι ο αριθμός των μαθητών που θυσίασαν πολύτιμο χρόνο από τα μαθήματά τους και από την καθημερινότητά τους προκειμένου να αφοσιωθούν στη μουσική. Τα παιδιά αυτά ήταν οι πρωταγωνιστές εκείνων των ημερών, ήταν οι «νότες στο πεντάγραμμο» και ξεχώρισαν μέσα σε μια κοινωνία στην οποία δεν αναγνωρίζεται και τόσο η αξία του ποιοτικού τραγουδιού, αλλά, αντιθέτως, τα τραγούδια με χυδαίους στίχους που προωθούν την ανηθικότητα και την εγκληματικότητα. Ευτυχώς το φεστιβάλ φιλοξενήθηκε μέσα σε μια ατμόσφαιρα χαράς, αθωότητας και νοσταλγίας και απείχε από τέτοιου είδους τραγούδια. Εξίσου αξιέπαινη ήταν και η αξιοπρεπής εμφάνιση των μαθητών του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας, καθώς, παρά τη σκληρή καθημερινότητά τους και τη δυσκολία να αντεπεξέλθουν ταυτόχρονα σε πολλούς και απαιτητικούς κοινωνικούς ρόλους, κατόρθωσαν να αφιερώσουν λίγο χρόνο σε αυτό που αγαπάνε. Η περηφάνεια για αυτούς είναι απερίγραπτη.
Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές του φεστιβάλ ήταν η κοινή ερμηνεία του τελευταίου τραγουδιού από όλες τις χορωδίες μαζί. Εκατοντάδες φωνές ενώθηκαν σε μία αρμονική μελωδία, γεμίζοντας τον χώρο με συγκίνηση, δύναμη και ενότητα. Το βλέμμα των συμμετεχόντων ήταν γεμάτο λάμψη και ενθουσιασμό. Ήταν μια μαγική στιγμή, όπου ένιωθες πως η μουσική κατάφερε να ενώσει ανθρώπους διαφορετικής ηλικίας, περιοχής και εμπειρίας. Ήταν ένα σύμβολο συνεργασίας, σεβασμού και αγνής χαράς που προσφέρει το τραγούδι.
Η χορωδία του σχολείου μας, μετά από δύο μήνες εντατικής προετοιμασίας, παραβρέθηκε στην εκδήλωση κατά τη δεύτερη ημέρα υλοποίησής της και κατάφερε με τα τραγούδια «Μamma Μia» των ABBA και «Γλάρος» από την ελληνική ταινία «Η Αλίκη στο ναυτικό», να εντυπωσιάσει τους παρευρισκόμενους και να κερδίσει το θερμό χειροκρότημά τους. Τόσο η χορωδία μας όσο και μερικές άλλες ακόμα τραγούδησαν το ρεπερτόριο τους με τη συνοδεία μουσικών οργάνων, κυρίως βιολιού ή πιάνου. Πάντως, όλα αυτά δεν θα τα είχαμε καταφέρει χωρίς την καθοδήγηση τής κυρίας Ευαγγελίας Δόλλα, η οποία, παρά το γεγονός ότι είναι καθηγήτρια αγγλικών, ανέλαβε με ανιδιοτέλεια την επιμέλεια της χορωδίας του 4ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης και υπήρξε πρόθυμη τόσο να μοιραστεί τις μουσικές της γνώσεις με τους μαθητές όσο και να τους δώσει την ευκαιρία να καλλιεργηθούν, διότι, όπως είναι γνωστό, η μουσική ευφραίνει και βελτιώνει την ψυχή του ανθρώπου. Οι ευχαριστίες είναι θερμές από όλα τα μέλη της χορωδίας και μεγάλη η ανυπομονησία μας να ανταμώσουμε και του χρόνου.
">https://youtu.be/VRx–dh1x0s\

">http://

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης