Παράξενα και όμορφα Χριστουγεννιάτικα δέντρα

ΑΠΟ: Οι μικροί μας δημοσιογράφοι - Δεκ• 12•16

Μιάς και βρισκόμαστε στην καρδιά των Χριστουγέννων και έχομε ήδη στολίσει τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα, ας χαλαρώσουμε βλέποντας τα ωραιότερα δέντρα απ” όλον τον κόσμο παίρνοντας ιδέες για του χρόνου.

 

Μαρία Παρρά

 

Οι κάτοικοι της μικρής πόλης Gubbio , στην Ιταλία ξεκίνησαν αυτό το έθιμο το 1981. Θέλησαν, λοιπόν, να ανάβουν κάθε Χριστούγεννα ένα δέντρο πάνω στο βουνό. Το δέντρο πλέον είναι μίσο μίλι ψηλό και έχει πάνω από 800 λαμπάκια, ενώ το 1991 μπήκε στο Βιβλίο Γκίνες ως το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο.

10

Μπορεί το δέντρο στην Gubbio να είναι μεγάλο και εντυπωσιακό, αλλά σίγουρα εμείς (που λατρεύουμε τα γλυκά) θα επιλέγαμε το δέντρο που έφτιαξε ένας Γάλλος ζαχαροπλάστης. Ο εν λόγω κύριος δημιούργησε ένα σοκολατένιο δέντρο που ζυγίζει 4 τόνους και έχει ύψος 9 μέτρα και 75 εκατοστά.

11

Όλα τα περίεργα συνήθως τα συναντάμε στην Κίνα, και εκεί θα βρείτε και το πιο ιδιαίτερο δέντρο, που φτιάχτηκε από 230 ποδήλατα. Το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό (δε θα λέγαμε ωραίο) και με οικολογικό νόημα.

12

Στην όμορφη Βενετία συναντάμε ένα δέντρο που είναι φτιαγμένο από γυαλί Μουράνο. Για να φτιαχτεί χρησιμοποιήθηκαν 1000 κομμάτια γυαλί Μουράνο ενώ το ύψος του φτάνει τα 8,5 μέτρα.

13

Ένα δέντρο φτιαγμένο ολόκληρο από γυαλί Murano.

Αν είστε φαν της μπύρας, τότε θα λατρέψετε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που στήθηκε από 100.000 άδεια μπουκάλια μπύρας. Και αν νομίζετε πως αυτό το δέντρο βρίσκεται στη Γερμανία, τότε θα σας σοκάρουμε λέγοντας πως βρίσκεται στην Κίνα και μάλιστα στην περιοχή της Σανγκάης.

Τελικά ίσως να μην είναι οι Γερμανοί οι πιο τρελοί με την μπύρα.

Αν σας λέγαμε πως υπάρχει Χριστουγεννιάτικο δέντρο φτιαγμένο από χιλιάδες κρύσταλλα Swarovski, που θα περιμένατε να βρίσκεται; Η απάντηση είναι μία: Φυσικά στο Παρίσι. Μέσα στο τεράστιο εμπορικό κέντρο GaleriesLafayette, μπορείτε να θαυμάσετε το συγκεκριμένο και άκρως λαμπερό δέντρο.

14

Το δέντρο από κρύσταλλα Swarovski δεσπόζει στο ιστορικό εμπορικό κέντρο Lafayette.

Αν έχετε συνδέσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με βουνά, χιονισμένα τοπία και παγωμένες εκτάσεις, τότε τα όνειρα και η φαντασία σας σας έχουν ξεγελάσει. Αν επισκεφτείτε τη Βραζιλία και το Ρίο Ντε Τζανέιρο, θα δείτε ένα πλωτό δέντρο στη λίμνη LagoaRodrigo.

15

Το δέντρο που έχει στηθεί στην Ουάσινγκτον θεωρείται ως ένα από τα ομορφότερα του κόσμου. Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από το «εθνικό δέντρο της Αμερικής».

18

Το κατάλευκο δέντρο του Λευκού Οίκου είναι υπέροχο.

Στη Μαδρίτη, της Ισπανίας, θα συναντήσετε ένα δέντρο που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Λίγο κακόγουστο για εμάς, αλλά συμβατό με την εποχή της τεχνολογίας που ζούμε.

16

Αυτό το δέντρο είναι βγαλμένο από τη δεκαετία του ’80 και την απαρχή των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Και κλείνουμε την ξενάγησή μας με την απόλυτη υπερπαραγωγή και το πιο ακριβό δέντρο στον κόσμο που βρίσκεται (που αλλού), στο AbuDhabi. Θα το συναντήσετε στο EmiratesPalaceHotel και είναι στολισμένο με 181 διαμάντια, πέρλες, ζαφείρια, σμαράγδια και άλλες πολύτιμες πέτρες. Σκέτο το δέντρο κοστίζει 10.000 δολάρια ενώ μαζί με τα κοσμήματα η αξία του φτάνει τα 11 εκατομμύρια δολάρια.

17αρ

Top