ΝΤΟΝΑΤΣ

ΑΠΟ: Οι μικροί μας δημοσιογράφοι - Δεκ• 14•16

ΥΛΙΚΑ:

60 γρμ. Βιτάμ                                    (ΓΙΑ ΓΑΡΝΊΡΙΣΜΑ): ΜΕΡΕΝΤΑ Ή ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

50 γρμ. Ζάχαρη

1 φακελάκι μαγιά

1 ποτήρι γάλα ζεστό

Λίγη τσικουδιά

½ πακέτο αλεύρι

Λίγο αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αναμιγνύετε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνετε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1-2 ώρες σε ζεστό περιβάλλον. Αφού περάσουν οι 2 ώρες πλάθετε στρογγυλά ή πλεξούδες το ζυμάρι και το τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Τέλος, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη ή βάζετε μερέντα.

 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΠΕΛΙΒΑΝΗ Γ΄3

Top