ΥΛΙΚΑ:
60 γρμ. Βιτάμ (ΓΙΑ ΓΑΡΝΊΡΙΣΜΑ): ΜΕΡΕΝΤΑ Ή ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
50 γρμ. Ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
1 ποτήρι γάλα ζεστό
Λίγη τσικουδιά
½ πακέτο αλεύρι
Λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αναμιγνύετε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνετε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1-2 ώρες σε ζεστό περιβάλλον. Αφού περάσουν οι 2 ώρες πλάθετε στρογγυλά ή πλεξούδες το ζυμάρι και το τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Τέλος, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη ή βάζετε μερέντα.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΠΕΛΙΒΑΝΗ Γ΄3