1/2 του κιλού φιτίνη
2 κρόκοι αυγού
5 βανίλιες
1 κουταλάκι σόδα
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
1 κρασοπότηρο αμύγδαλο κοπανισμένο
1 ποτήρι κονιάκ
ζάχαρη και αλεύρι
λίγο ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Πρώτα λιώνουμε το βούτυρο μέσα σε ένα κατσαρολάκι. Κατόπιν σε μια λεκάνη βάζουμε το λιωμένο βούτυρο με ένα ποτηράκι ζάχαρη μέχρι να λιώσει. Τέλος βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός το μπέικιν πάουντερ που το ρίχνουμε τελευταίο και σιγά σιγά για να μην σβολιάσει το μείγμα. Μόλις το κάνουμε αυτό πλάθουμε το μείγμα. Έπειτα ψήνουμε περίπου μισή ώρα, μέχρι να ψηθούν δηλαδή περίπου στους 180ο βαθμούς.
Κατερίνα Μητσκολάβα


