Σοκολατάκια με Πορτοκάλι από την Κοκκάλα Αγγελική

ΑΠΟ: Οι μικροί μας δημοσιογράφοι - Νοε• 19•17

Υλικά

  1. Μισό κιλό(500 gr) κουβερτούρα
  2. Ξύσμα από 5-6 πορτοκάλια (ανάλογα πόσο έντονη θέλεις να είναι η γεύση)
  3. Αμύγδαλα (όσα θέλεις)
  4. 2 κουταλιές  της σούπας καστανή ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκιά θέλουμε να είναι, μπορούμε και 1 κουταλιά)
  5. Γάλα (προαιρετικά)
  6. Κονιάκ ή τσικουδιά

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε Μπαιν Μαρί
  • Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα αφού τα έχουμε κόψει σε κομμάτια (σε ένα αντικολλητικό τηγάνι)
  • Ξύνουμε τα πορτοκάλια και στην συνέχεια ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη και με το πίσω μέρος του κουταλιού πιέζουμε το ξύσμα με την ζάχαρη και ανακατεύουμε ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Στην λιωμένη κουβερτούρα ρίχνουμε το ξύσμα, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, λίγο κονιάκ ή τσικουδιά και αν θέλουμε λίγο γάλα και ανακατεύουμε ώστε  να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ειδικές θήκες σιλικόνης για σοκολατάκια και τις βάζουμε στο ψυγείο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Top