Η ΚΟΤΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΣΕ ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ

ΑΠΟ: Οι μικροί μας δημοσιογράφοι - Νοε• 19•18

Σε ένα αγρόκτημα μικρό και απομακρυσμένο από τα υπόλοιπα ζούσε ένας αγρότης . Ο αγρότης έμενε εκεί μόνος του με μόνη συντροφιά τα ζώα του. Το αγρόκτημα του είχε πάρα πολλά ζώα, αλλά αυτό που το έκανε ιδιαίτερο ήταν μια κότα.

    Αυτή η κότα έκανε ό,τι  και οι υπόλοιπες . Τρεφόταν και περπατούσε φυσιολογικά και είχε ίδια συμπεριφορά  με τις υπόλοιπες ,που όποιος και αν την έβλεπε θα έλεγε ότι ήταν μια κανονική κότα. Όμως το ιδιαίτερο που είχε ήταν ότι έκανε χρυσά αυγά. Ο αγρότης την πρόσεχε σαν τα μάτια του. Κάθε μέρα ήταν η πρώτη σκέψη του αγρότη ,δεν την άφηνε να πάει πουθενά γιατί φοβόταν στην σκέψη ότι θα την έχανε. Μάλιστα κάθε φορά που η κότα έκανε αυγά πήγαινε και τα μάζευε με τόση προσοχή για να μην σπάσουν.

    Μία μέρα αναρωτήθηκε αν η κότα μέσα της είχε χρυσό. Σκέφτηκε και ξανασκέφτηκε και  κατέληξε στο ότι μπορεί να την σκοτώσει  και να δει αν έχει όντως χρυσό μέσα της. Φανταζόταν την ζωή του με πάρα πολλά χρήματα .Ήξερε ότι η κότα αν είχε μέσα της χρυσό θα μπορούσε να του χαρίσει πολλές ανέσεις και ίσως ένα σπίτι έξω από το χωριό. Μέσα στην πόλη που η μετακίνησή του θα ήταν πιο εύκολη. Γενικά ήθελε τόσο πολύ να έχει μία καλύτερη ζωή .

   Ετοίμασε λοιπόν την κότα και πήγε να την σκοτώσει. Την  ώρα που πήγε να κατεβάσει το τσεκούρι πάνω στο κεφάλι της κότας κάτι τον κράτησε πίσω. Άλλαξε γνώμη. Αν ή κότα δεν είχε χρυσό…; Αν ήταν μια απλή κότα από μέσα και απλά γεννούσε χρυσά αυγά;. Δεν ήθελε να την σκοτώσει .Ήταν μία σπάνια κότα και ο βοσκός το ήξερε .Ή θα την σκότωνε με την ελπίδα ότι θα έχει μέσα της χρυσό ,ή δεν θα την σκότωνε και  θα ήξερε ότι η κότα του γεννάει χρυσά αυγά. Τελικά μετά από ώρες σκέψης άφησε την κότα ελεύθερη να ζήσει. Έτσι μπορεί να μην έμαθε ποτέ τι είχε μέσα της αυτή η κότα αλλά σίγουρα έμεινε με μια κότα η οποία γεννάει χρυσά αυγά. Αν την είχε σκοτώσει μπορεί να μην είχε χρυσό και να έχανε ότι ήδη είχε.

Ηθικό δίδαγμα

Ο βοσκός δεν σκότωσε την κότα γιατί δεν ήθελε να χάσει αυτά που ήδη έχει. Εκτίμησε την κότα του και  αυτά που του πρόσφερε και δεν της έκανε κακό . Η ιστορία αυτή μας λέει ότι πρέπει να εκτιμάμε αυτά που έχουμε και να μην είμαστε αχάριστοι.

ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΕΛΕΝΗ

Η ΚΟΤΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΣΕ ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ

Top