Το λιοντάρι και η αλεπού

ΑΠΟ: Οι μικροί μας δημοσιογράφοι - Νοε• 22•18

  Ένα γέρικο λιοντάρι ,μη μπορώντας να βρει τροφή με την δύναμη  αποφάσισε να το κάνει  με την πονηριά .Έτσι σκέφτηκε Πως και η φίλη του η αλεπού θα έκανε μια πονηριά .Το λιοντάρι σκεφτόταν περίπου μια ώρα τι θα κάνει ώσπου του ήρθε μια ιδέα και ξεκίνησε αμέσως.   

  Πήγε λοιπόν σε μια σπηλιά ,ξάπλωσε και έκανε το άρρωστο μέχρι να βρεθεί κάποιο ζώο. Ξαφνικά άρχιζαν να μπαίνουν μέσα στην σπηλιά πολλά ζώα για να το επισκεφθούν αλλά το λιοντάρι τα καταβρόχθιζε όλα . η φίλη του η αλεπού αντιλήφθηκε το τέχνασμά του, πήγε λοιπόν έξω από την σπηλιά και το ρωτούσε αν είναι καλά στην υγεία του .Το λιοντάρι της απαντούσε πως είναι πολύ άρρωστο . Στην συνέχεια τη ρώτησε για ποιο λόγο δεν μπαίνει μέσα αλλά εκείνη του απάντησε: «θα έμπαινα αν δεν έβλεπα πολλές πατημασιές να μπαίνουν αλλά καμία να βγαίνει». Τότε το λιοντάρι κατάλαβε το λάθος του και ξέσπασε σε κλάματα . Μετά από λίγο η αλεπού πήγε κοντά του τον πήρε αγκαλιά τον σήκωσε και πήγαν μια βόλτα . Στην διαδρομή η αλεπού μάθαινε στο λιοντάρι να κάνει καλύτερες πονηριές χωρίς να κινδυνεύουν άλλα ζώα . Από τότε δεν είναι απλά φίλοι είναι  αχώριστοι φίλοι.

 

Ηθικό δίδαγμα : Μην διαγράφεις τους φίλους σου από ένα λάθος προσπάθησε να τους δείξεις πως αυτό που έκανε είναι λάθος και δείξε του το σωστό! 

Σωτηριάδη Ζωή

leon

Top