Η ΑΛΕΠΟΥ ΚΑΙ Ο ΞΥΛΟΚΟΠΟΣ

ΑΠΟ: Οι μικροί μας δημοσιογράφοι - Νοε• 22•18

Μια φορά κι ένα καιρό ήταν μια αλεπού την οποία την κυνηγούσαν κάποιοι κυνηγοί για να την σκοτώσουν.

Εκεί που έτρεχε είδε στα δέκα μέτρα έναν ξυλοκόπο να κόβει κάτι κορμούς δέντρων έξω από την καλύβα του. Τότε πήρε το θάρρος τον πλησίασε και τον ρώτησε αν θα μπορούσε να κρυφτεί για λίγα λεπτά στην καλύβα του μέχρι να απομακρυνθούν από εκείνο το σημείο οι κυνηγοί. Ο άνθρωπος την άφησε κι έτσι λοιπόν πήγε και κρύφτηκε σε μια γωνιά της καλύβας όπου από εκείνο το σημείο μπορούσε να βλέπει τι γινόταν.

Μετά από λίγα λεπτά πέρασαν από εκεί και οι κυνηγοί. Ρώτησαν τον ξυλοκόπο αν είχε περάσει από εκεί καμία αλεπού . Εκείνος τους είπε ότι δεν έχει δει καμία αλεπού να περνάει από εκείνο το σημείο, όμως με το ένα του δάχτυλο έδειχνε την κρυψώνα της. Οι κυνηγοί δεν κατάλαβαν τι τους έδειχνε κι έτσι έφυγαν. Μόλις είχαν απομακρυνθεί η αλεπού βγήκε έξω και έφυγε χωρίς να ευχαριστήσει τον ξυλοκόπο. Τότε αυτός θύμωσε κι άρχισε να την κακολογεί. Εκείνη γύρισε και του είπε ότι θα τον ευχαριστούσε αν τα λόγια του ήταν ίδια με τις χειρονομίες των χεριών του .

ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ :

Πολλοί  άνθρωποι που υπάρχουν κάνουν τον τίμιο με τα λόγια τους ενώ με τα έργα τους κάνουν πράγματα κακά και μερικές φορές άσχημα

Σκαντζουράκη

Η ΑΛΕΠΟΥ ΚΑΙ Ο ΞΥΛΟΚΟΠΟΣ

Top