ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΟΥΔΑΣ

ΑΠΟ: Οι μικροί μας δημοσιογράφοι - Ιαν• 15•20

   Το Γυμνάσιο Σούδας στεγάζεται σε ένα απλό, αλλά αρκετά μεγάλο κτίριο, το οποίο βρίσκεται απέναντι απ’ το παλιό Δημαρχείο της περιοχής. Η θέα του είναι ξεχωριστή, γιατί βλέπει το λιμάνι της Σούδας. Χτίστηκε πριν από σαράντα περίπου χρόνια για να μπορούν τα παιδιά της Σούδας να πηγαίνουν σχολείο κοντά χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνουν στα Χανιά. Η δική μου τάξη το γνώρισε πρώτη φορά φέτος από κοντά, επειδή είμαστε μαθητές της Α’ Γυμνασίου.

   Το Γυμνάσιό μας εξωτερικά έχει σχήμα ορθογώνιο, έχει δύο ορόφους, είναι βαμμένο με άσπρο-γαλάζιο χρώμα και έχει μαύρα κάγκελα. Στους τοίχους του είναι γραμμένα ποιήματα, υπάρχουν ζωγραφιές και έχει μια μεγάλη αυλή με πολλά παγκάκια, βρύσες με νερό, πέργκολα, γήπεδο ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ και πινγκ-πονγκ. Επίσης, έχει μικρά δεντράκια που το ομορφαίνουν.

   Προχωρώντας μέσα στο σχολικό κτίριο βλέπουμε ότι έχει πολλές αίθουσες για τα μαθήματα, δύο γραφεία καθηγητών, ένα κυλικείο, ξεχωριστές τάξεις για τα μαθήματα ειδικότητας (Φυσικής, Μουσικής, Τεχνολογίας, Εικαστικών, Πληροφορικής κ. α) και μία βιβλιοθήκη. Η διαρρύθμισή του είναι σχετικά απλή, ενώ σε κάποιους τοίχους υπάρχουν ζωγραφιές.

   Σε γενικές γραμμές το σχολείο είναι ο χώρος που περνάμε αρκετές ώρες κάθε μέρα και είμαστε αρκετά δεμένοι με αυτό. Συχνά, όμως,  μας φαίνεται σαν φυλακή λόγω των χρωμάτων του και της μαύρης περίφραξής του. Θα θέλαμε να είναι πιο χαρούμενο, πιο χρωματιστό, σαν το Δημοτικό Σχολείο, για να μας φέρνει την ίδια χαρά!

 

Τριανταφυλλιά Καζάκου, Α1

Top