ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ…..

ΑΠΟ: Οι μικροί μας δημοσιογράφοι - Ιαν• 19•20

Βιβλία ! Μια παρεξηγημένη έννοια στις μέρες μας για πολλά παιδιά, που ρωτώντας τα αν διαβάζουν , σε κοιτάζουν  σαν να τους είπες το πι τρελό πράγμα στον κόσμο!

Είναι γεγονός πως οι νέοι  σήμερα δε διαβάζουν  βιβλία , προτιμούν  τις ταινίες ή το διαδίκτυο . Όμως δεν ξέρουν τι χάνουν  και πόσο όμορφο είναι να ξεφυλλίζουν  τις σελίδες του βιβλίου, ενώ μια ιστορία εξελίσσεται , κορυφώνεται , τελειώνει …..και πάλι από την αρχή .Χιλιάδες βιβλία έχουν γραφτεί , λογοτεχνικά, αστυνομικά, βιογραφικά, περιπέτειες , μυστηρίου , τρόμου, λαιδαγωγικά, φιλοσοφικά .Κάθε συγγραφέας είναι μοναδικός , και γράφει με το δικό του μοναδικό  τρόπο. Η αλληλουχία της υπόθεσης , ο τρόπος  σύνδεσης των προτάσεων , η ερμηνεία των γεγονότων είναι διαφορετική.

Το κριτήριο επιλογής και αξιολόγησης  ενός βιβλίου είναι υποκειμενικό .Βέβαια ο αναγνώστης ανακαλύπτει τη μαγεία του βιβλίου μελετώντας και αξιολογώντας το. Οι πολλές σελίδες  πολλές φορές  «τρομάζουν» τον αναγνώστη αλλά η δικαίωση θα έρθει στο  τέλος από την ολοκλήρωση του!

Η προτροπή είναι να προσπαθήσεις , να αρχίσεις , να επιλέξεις  ένα βιβλίο με περιεχόμενο  που σε ενδιαφέρει. Βρες μια κατηγορία βιβλίου , συνέχισε , κρίνε και πήγαινε παρακάτω . Βέβαια μόνο που πρέπει να το αποφασίσεις και να κάνεις το μεγάλο βήμα. Να ξέρεις πως το βιβλίο δεν είναι για τους σπασίκλες  όπως πολλοί πιστεύουν.Περισσότερο χαμένοι   είναι αυτοί που είναι χαμένοι όλη μέρα στο διαδίκτυο

Τα βιβλία είναι όμορφα !Απόλαυσε το διάβασμα και γέμισε την ψυχή σου.

ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΦΟΥ

ΤΑΞΗ Γ1

Top