ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ /ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

ΑΠΟ: Οι μικροί μας δημοσιογράφοι - Ιαν• 20•20

Είναι γεγονός πως πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας είτε εξαναγκάζονται  να φύγουν από την πατρίδα τους κυρίως για να αποφύγουν διωγμούς από την  εκάστοτε εξουσία ως πρόσφυγες, είτε με τη θέληση τους εγκαταλείπουν την πατρίδα τους για να εγκατασταθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε άλλη χώρα ως μετανάστες.

Αναμφισβήτητα η Ελλάδα αποτελεί μια από τις χώρες που δέχεται πολλούς μετανάστες και πρόσφυγες  από τα ανατολικά κυρίως σύνορα της. Το φαινόμενο αυτό θα συνεχιστεί στα επόμενα χρόνια, όπως φαίνεται, εφόσον είναι πολλές οι χώρες εκείνες που δεν έχουν ικανοποιητικό επίπεδο οικονομικής  ανάπτυξης ή βρίσκονται σε συνεχή εμπόλεμη κατάσταση. Οι άνθρωποι αυτοί ζουν σε άθλιες συνθήκες κυρίως στη Μέση Ανατολή και πληρώνουν μεγάλα χρηματικά ποσά στους  διακινητές, χωρίς να ξέρουν αν θα φτάσουν στον προορισμό τους.

Η Ελλάδα έχει ανοίξει την αγκαλιά της για να δεχτεί μικρούς και μεγάλους χωρίς όμως κατάλληλο κυβερνητικό σχεδιασμό. Όλοι οι διασώστες είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν και να εξυπηρετήσουν αυτούς τους ανθρώπους  αλλά δεν φτάνει μόνο η δική τους αλληλεγγύη. Πρέπει να παρθούν έμπρακτα μέτρα, να βρεθούν ασφαλή καταλύματα, ρουχισμός, τρόφιμα, φάρμακα και πολλά είδη καθημερινής ανάγκης. Οι δήμοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και οι αρχές  να φροντίσουν την ομαλή ενσωμάτωση αυτού του πληθυσμού .

  Ως γνωστόν  το πρόβλημα αυτό είναι από τα σοβαρότερα που απασχολούν την Ελλάδα από τις αρχές του αιώνα. Ειδικότερα η χώρα μας απειλείται από κρούσματα βίας, κλοπών, ασθενειών, θανάτων, ρύπανσης του περιβάλλοντος και ίσως  αλλοίωσης του πολιτισμού μας. Οι δομές φιλοξενίας μπορεί  να γίνουν χώροι καθημερινών συγκρούσεων και απομάκρυνσης πολλών Ελλήνων  κατοίκων των περιοχών αυτών, σε άλλες περιοχές. Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που δέχονται μετανάστες, δέχονται μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό -κύριο  παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας.

Όμως, σκεπτόμενη ώριμα ως άνθρωπος  και ως έφηβη που παρακολουθεί τα γεγονότα, θα φιλοξενούσα  ένα προσφυγόπουλο, όσο κι αν υπήρχαν αντιδράσεις από το περιβάλλον μου!

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΕΝΙΑΝΑΚΗ  ΤΑΞΗ Γ3

Top