Αναπόληση του δημοτικού μου σχολείου

ΑΠΟ: Οι μικροί μας δημοσιογράφοι - Ιαν• 22•20

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΔΜΝ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Στην καρδιά του οικισμού του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται ένα εντυπωσιακό κτίριο με μεγάλη ιστορία που είναι το Δημοτικό σχολείο Ναυστάθμου Κρήτης.

Το 1959 το Πολεμικό Ναυτικό αποφάσισε να κτίσει το Δημοτικό σχολείο για να παρέχει εκπαίδευση στα παιδιά του μονίμου στρατιωτικού προσωπικού του. Το 1959 ο Νομάρχης Χανίων έδωσε την άδεια για τη λειτουργία του, στην αρχή της λειτουργίας το σχολείο ήταν εξαθέσιο , τώρα πια το σχολείο είναι δωδεκαθέσιο .

Το κτίριο έχει δυο ορόφους , είναι φτιαγμένο σχεδόν όλο από πέτρα, οι εξωτερικοί τοίχοι έχουν χρώμα πορτοκαλί. Στην μεγάλη αυλή του, υπάρχει ένα γήπεδο μπάσκετ, ένα βόλεϊ , το γυμναστήριο και γύρω από αυτό υπάρχουν δέντρα και λουλούδια.

Στο ισόγειο υπάρχουν οι μικρές τάξεις, η αίθουσα του ολοημέρου και του φαγητού, ι αίθουσα μουσικής και οι τουαλέτες. Στον πρώτο όροφο βρίσκονται τα γραφεία των δασκάλων , το γραφείο του διευθυντή, η βιβλιοθήκη, τουαλέτες και οι μεγάλες τάξεις, το μόνο που έλειπε από το σχολείο μας ήταν το κυλικείο, γιατί υπήρχε μηχάνημα που από κει αγόραζαν τα παιδιά το κολατσιό τους.

Έχω ωραίες αναμνήσεις από το σχολείο, γέλια , παιχνίδια , ωραίες στιγμές με τους συμμαθητές μου και τους δασκάλους. Αυτό το εντυπωσιακό κτίριο ήταν το σχολείο μου για πέντε χρόνια.

ΖΗΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Top