Μία διαφορετική χρονιά…

ΑΠΟ: Οι μικροί μας δημοσιογράφοι - Οκτ• 12•20

Ως εκπρόσωποι των μαθητών του σχολείου μας, θέλουμε να απαριθμήσουμε   τα  προβλήματα που απασχολούν όλους εμάς τους μαθητές αλλά  και τους καθηγητές μας, σε αυτή  τη δύσκολη χρονική περίοδο που βρισκόμαστε, ενόψει  της πανδημίας που επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

1.Ελλειψη  τακτικής ιατρικής υπηρεσίας στο σχολείο  για τυχόν διαχείριση  κρουσμάτων και διενέργεια μαζικών , επαναλαμβανόμενων τεστ (covid 19) σε μαθητές κα καθηγητές.

2.Καθημερινη καταγραφή   προβλημάτων  σε πολλούς συμμαθητές μας που  εκδηλώνουν κρίσεις δύσπνοιας, ζάλης  και  δυσφορίας από τη χρήση μάσκας.(Γνωρίζουμε τις περιπτώσεις που δικαιολογείται η μη χρήση της μάσκας, επιστημονικά)

3.Ο Διαχωρισμός των μαθητών σε μικρότερα τμήματα θεωρείται αναγκαίος. Είναι αδύνατον να αποφευχθεί ο συνωστισμός και ο συγχρωτισμός στις σχολικές αίθουσες και στις εξόδους του σχολείου με 25μαθητές ανά τμήμα .

4.Ελλειψη επαρκούς και μόνιμου προσωπικού  για την  καθαριότητα με ικανό αριθμό υπαλλήλων .

5.Δυσφορία  και συνωστισμός  στα σχολικά λεωφορεία . Δεν  τηρούνται οι αποστάσεις  μεταξύ  των μαθητών στις μεταφορές.

6.Ανησυχία για την αποτελεσματικότητα και την δυσκολία της «εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, για πολλούς συμμαθητές μας» 

Για την άμεση  αντιμετώπιση  των παραπάνω καίριων ζητημάτων  που απασχολούν όλη τη σχολική κοινότητα προτείνουμε :

1.Να γίνει αρχικά ,πλήρης επιστημονική ενημέρωση από ειδικούς ιατρούς ανά τάξη αλλά  και  άμεση αντιμετώπιση, αν και εφόσον χρειαστεί, σε περίπτωση κρούσματος.

2.Άμεση διενέργεια  ιατρικών τεστ αλλά και πλήρης ψυχολογική στήριξη για να καταπολεμηθεί ο φόβος  σε μαθητές κα καθηγητές ,από την απειλή αλλά και την άγνοια.

3.Αμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού αρχικά για την κάλυψη των αρχικών  κενών αλλά και των διασπασμένων(θεωρητικά) τμημάτων.

4.Εξασφάλιση χρηματικής ενίσχυσης στις σχολικές επιτροπές  για πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας.(Η παροχή υπηρεσιών από μία υπάλληλο είναι εξουθενωτική και αναποτελεσματική)

5.Ορισμός συνοδών στα μέσα μαζικής μεταφοράς των μαθητών για μεγαλύτερη ασφάλεια ( υποχρεωτική χρήση μάσκας).

Σας ευχαριστούμε και σας υποσχόμαστε κάθε συμπαράσταση  από την πλευρά μας, μια και ο κίνδυνος που μας απειλεί όλους είναι υπαρκτός!

 

                                                                                                ΣΟΥΔΑ 5/10/2020                                           

Top