ΠΣΠΘ Vs Κορονωϊός

Τα τελευταία  δύο χρόνια ο πλανήτης δοκιμάζεται από τη διασπορά της επικίνδυνης ίωσης του κορωναίου, με άμεσο αντίκτυπο και στα σχολικά περιβάλλοντα. Ένα από τα σχολεία που αναπόφευκτα επηρεάστηκε είναι και το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΠΣΠΘ). Ήταν δύσκολη η περίοδος της καραντίνας μακριά από τους χώρους του σχολείου μας, αλλά εξίσου δύσκολη ήταν και η φετινή χρονιά της επιστροφής στις σχολικές αίθουσες. Κάθε τάξη είχε πολυάριθμα κρούσματα σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Φυσικά δεν έκλεισε κανένα τμήμα, αφού σύμφωνα με τα νέα μέτρα χρειάζεται τουλάχιστον δεκαπέντε θετικούς/ές μαθητές/τριες για να αναστείλει την λειτουργία του. Στο 2022 όμως παρατηρήθηκε αύξηση στα κρούσματα κυρίως στην Γ’ γυμνασίου που είχε δέκα και παραπάνω θετικές περιπτώσεις. Θετικές περιπτώσεις όμως είχαν εμφανιστεί και στην Α’ γυμνασίου αλλά η τάξη με τα περισσότερα κρούσματα κατά την χρονιά ήταν η Β γυμνασίου η οποία βρισκόταν διαρκώς σε οριακό σημείο λειτουργίας βάση των  κρουσμάτων της, αν και ευτυχώς δεν ξεπέρασε το καθορισμένο όριο. Επιπλέον, αρκετές περιπτώσεις είχε και το Λύκειο. Συγκεκριμένα η Β’ λυκείου επίσης κόντεψε να οδηγηθεί σε αναστολή. Όλοι φοβόμασταν για την υγεία μας και την υγεία των οικογενειών μας. Λαμβάναμε με προσοχή όλα τα απαιτούμενα μέτρα και περιμέναμε καθημερινά με αγωνία τις ανακοινώσεις σχετικά με τη διασπορά των κρουσμάτων στο σχολείο μας. Παρόλα αυτά υπήρξαν και εκείνες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες χαλαρώσαμε και ξεχάσαμε για λίγο τους κινδύνους, όπως όταν σχεδιάζαμε τον σχολικό χορό. Με την αύξηση των κρουσμάτων όμως χρειάστηκε να ληφθούν εκ νέου περιοριστικά μέτρα διότι τέτοιου είδους στενές επαφές ήταν υπερβολικά επικίνδυνες.

Όλα τα παραπάνω περιγράφουν την κατάσταση που ζήσαμε όλοι και όλες στη διάρκεια αυτής της σχολικής χρονιάς. Μέτρα, self tests, απουσίες, διαρκείς ενημερώσεις, αγωνία, ανασφάλεια. Χρονιά ήταν και πέρασε κι ελπίζουμε η επόμενη να είναι καλύτερη και να μπορέσουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα χωρίς περιορισμούς και χωρίς φόβο.

Σε γενικές γραμμές η λειτουργία του σχολείου εξελίχθηκε ομαλά, αν και πολλοί/ές μαθητές/τριες δεν φρόντισαν  να τηρούν όσο πειθαρχημένα έπρεπε τα μέτρα. Βέβαια, η εφηβεία δεν είναι η ηλικία της πειθαρχίας και σίγουρα όλοι και όλες κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε.

Σάββας Μιχαηλίδης

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης