ΓΝΩΣΗ ΜΕ ΔΟΣΗ…

images-2.jpg

Οι σχολικοί πειρατές συνεχίζουν να ταξιδεύουν  και αυτό τον μήνα. Αργά αλλά σταθερά συνεχίζουν τις πειρατικές επιδρομές στην φαντασία. Σε αυτό το λιμάνι ανέβηκαν καινούργια  πρόσωπα στο καράβι μας μεγαλώνοντας έτσι έστω και πάλι «ανεπίσημα» (βλέπε συντακτική ομάδα)  την  πειρατική μας παρέα. Κάποιοι από τους νέους μας  πειρατές ίδρυσαν ήδη το δικό τους ευχάριστο «αντάρτικο» σε αυτό το καράβι με την επωνυμία T.O.M.S. Ελπίζω οι Τ.Ο.Μ.S να ταράξουν για τα καλά τους σχολικούς πειρατές και το ταξίδι τους μιας που εδώ δεν είναι ανεπιθύμητοι…  Να προσθέσω ότι  την πειρατοπαρέα συμπληρώνει η Μαρία που με την δική της προσωπική καλλιτεχνική πινελιά έντυσε αυτό το ταξίδι με το εξώφυλλο και τα άρθρα της. Μαρία καλή αρχή…

Μήνας δύσκολος ο Ιούνιος γιατί σε αυτόν τον μήνα τα παιδιά μας γράφουν εξετάσεις. Άγχος, νεύρα, κούραση, αλλά και οι συνηθισμένες απαιτήσεις-στόχοι  για να πιάσουμε τους «μεγάλους» βαθμούς. Σε κάθε εξεταστική το ίδιο πάντα πρόβλημα… Έστω και με αυτούς τους όρους τα παιδιά διαβάζουν, προσπαθούν και τα καταφέρνουν αλλά παράλληλα κρίνουν, ξεχωρίζουν, μαθαίνουν… Έτσι και στα Εκπαιδευτήρια Στέγκα τα παιδιά έκριναν να πάρουν  συνέντευξη από έναν καταξιωμένο καλλιτέχνη (Πλιάτσικα), έτσι ξεχώρισαν τον καθηγητή τους(Συμεόνογλου- μαθηματικό) συμπαραστάτη σχεδόν σε κάθε τους προσπάθεια, και με αυτό τον τρόπο έμαθαν για την στενότατη σχέση μαθηματικών –μουσικής αλλά την δυνατότητα, πως αξίζει κανείς να ελπίζει και να προσπαθεί όσο και αν τα πράγματα δείχνουν να μην αλλάζουν.

Θα ευχηθώ ωστόσο καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά των σχολείων της χώρας ελπίζοντας σε όσο τον δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα όχι στα γραπτά τους αλλά στις καρδιές τους. Τις κλασσικές ευχές δεν θα τις κάνω. Τις αφήνω σε όλους τους άλλους φορείς που πάντα υπενθυμίζουν τις υποχρεώσεις και τους στόχους σε αυτά τα παιδιά.

Με όλα αυτά φτάσαμε και στο τρίτο μας τεύχος (πρώτα ο Θεός). Το τεύχος αυτό είναι αφιερωμένο στην μουσική, που είναι απαραίτητη σε κάθε μαθητή για τις εξετάσεις  του. Εύχομαι το πειραματικό αυτό ταξίδι να ξεκουράσει έστω και λίγο το μυαλό από αυτές τις εξετάσεις και να συνταξιδέψουμε μαζί πειρατικά και ανέμελα στην φαντασία.ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΛΕΙΜΑ Passenger – I’ll Be Your Man (Official Video).

ΓΚΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΘΕΟΛΟΓΟΣ

8 Responses to ΓΝΩΣΗ ΜΕ ΔΟΣΗ…

  1. Ο/Η Πάτρα - Μαρία Σκαμπέλα λέει:

    Το πειρατικό αυτό ταξίδι είναι πραγματικά αφιερωμένο σε όλα παιδιά που παρόλο τις δυσκολίες αυτής της εξεταστικής περιόδου δε το βάζουνε κάτω και έχουν όρεξη και μεράκι για να συμμετάσχουν ενεργά σε τέτοιες δραστηριότητες!!!!!
    Πολύ ωραίο , ειδικά το σημείο που λέτε πως οι καρδιές μετράνε και ΟΧΙ τα γραπτά!

  2. Ο/Η ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΓΚΑΤΣΟΝΙΔΟΥ λέει:

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ !
    ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΩΦΕΛΟΎΝ !
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟ ΤΕΥΧΟΣ ! ΣΑΛΠΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΡΑ …

Σχολιάστε

Top