Το πείραμα του ρατσισμού

images

 

To συγκεκριμένο πείραμα έλαβε χώρο στο Μεξικό, αν και το ίδιο σενάριο έχει επαναληφθεί. Όμως τα αποτελέσματα είναι ακόμα πιο σοκαριστικά. Τα παιδιά έχουν μπροστά τους δύο κούκλες, μία λευκή και μία μαύρη και τους γίνονται διάφορες ερωτήσεις. Το συμπέρασμα είναι ότι παρόλο που τα περισσότερα παιδιά μοιάζουν περισσότερο στην ερυθρόδερμη κούκλα, προτιμούν τη λευκή καθώς τη θεωρούν «καλύτερη» από την άλλη. Συγκεκριμένα ένα παιδί αναφέρει ότι δε του αρέσει η μαύρη κούκλα γιατί είναι βίαιη… Παραδόξως μόνο ένα απ’ αυτά λέει ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στις δύο κούκλες. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν πρέπει να κρίνουμε έναν άνθρωπο από την εξωτερικής εμφάνιση του, την κοινωνική τάξη ή τη φυλή από την οποία προέρχονται. Αλλά αυτό θα γίνει αν γονείς και σχολεία εμφυτεύσουν στα παιδιά το μήνυμα του αντιρατσισμού και της διαφορετικότητας γενικώς. Αν θέλετε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το βίντεο, πατήστε εδώ.

Πείραμα ρατσισμού

Αντιρατσιστικό ΗIP-HOP τραγούδι:

Intifada – Χρυσά Αυγά

ΓΚΑΤΣΟΝΙΔΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ

2 Responses to Το πείραμα του ρατσισμού

  1. ΓΚΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ο/Η ΓΚΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ λέει:

    Μπράβο σου Νικολέτα πολύ ωραίο το άρθρο σου αλλά και πολύ ενδιαφέρον το πείραμα που επικαλείσαι. Το πείραμα μας δείχνει γιατί ορισμένες φασιστικές ρατσιστικές σάπιες ιδεολογίες ανεξαρτήτου χρώματος παίρνουν βήμα και λόγο στις λεγόμενες «δημοκρατικές κοινωνίες» Το πείραμα είναι επίκαιρο και τρομαχτικό. Στον φασίστα -ρατσιστή σήμερα εχθρός είναι ο μαύρος, αύριο θα είμαστε όλοι εμείς και τα παιδιά μας.

  2. Ο/Η Πάτρα Σκαμπέλα λέει:

    Μπράβο σου Νικολέττα μου για μια ακόμη φορά!Πιστεύω πως το συγκεκριμένο σου άρθρο είναι το ωραιότερο που έχεις γράψει και πραγματικά πολλά συγχαρητήρια για το βίντεο που βρήκες!!!

Σχολιάστε

Top